Czy to się opłaca?

Bardzo modne wśród studentów są wakacyjne wyjazdy do USA-do pracy,czy to naprawdę sie opłaca?,przecież koszty takiego wyjazdu są ogromne,około 5000zł!!! czy te koszty się zwracają i można wyjśc na takim wyjeździe na plus, bardzo chciałabym wyjechać,ale nie mam tyle kasy i pewności,że to mi się opłaca,może ktś z was był na takim wyjeździe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy to się opłaca?

Powiem Ci tak... zalezy w jaki sposob jedziesz (na wlasna reke, znajomosci czy np. Work&Travel).
Jesli chodzi o te dwa pierwsze to jest to kwestia szczescia.. uda sie zalapac cos dobrego to mozesz calkiem niezle wysjc (kolega na budowie zlapal prace za 15$/h , 10h dziennie - sporo zarobil) ale byli i tacy co stratni wrocili. Pozatym to praca na czarno.
Jesli chodzi o np. W&T to masz prace pewniaka. Zeby sie oplacilo to musisz conajmniej 3 miesiace byc. No i tez miec troche szczescia. Ale generalnie to przynajmniej podroz sie zwraca. W te wakacje kolega wrocile przywiozl na czysto (po odliczeniu oplat stalych) ok2000-3000 $.
Warto tez tam zainwestowac w sprzet, przywiesc tu i sprzedac... wtedy mozna zarobic jeszce raz tyle.
No i jesli hcesz sie decydowac to musisz juz sie zdecydowac, czasu niewiele.
Zycze powodzenia
(I rada by sie poszczescilo, badz bardziej zdecydowana, tylko w ten sposob cos osiagniesz :) )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie mozna znaleźć kobietę (7 odpowiedzi)

Mam 50 lat i jestem wolny, ale żeby spotkać kogoś to graniczy z cudem. Wszystkie portale randkowe...

masaż erotyczny dla kobiety (4 odpowiedzi)

Czy jesteście w stanie polecić kogoś, kto odpłatnie wykonuje taką usługę i jest godny zaufania?...

Żona zdradza męża - jak się w tym odnaleźć by nie zwariować? (14 odpowiedzi)

Hej, Przyznam szczerze, że zdrada żony jest dla mnie olbrzymią traumą, ponieważ wierzyłem w...