Czy warto wybrać się do trenera personalnego?

Opinie do artykułu: Czy warto wybrać się do trenera personalnego?.

Trenerzy personali stali się popularni na trójmiejskim rynku fitness. Od kiedy ćwiczenia z taką osobą przestały kojarzyć się tylko z gwiazdami show biznesu, nie narzekają oni na brak zajęć. Dlaczego wybieramy ich zamiast ćwiczeń w siłowni czy w salach fitness? Przede wszystkim ze względu na indywidualne podejście.

Trenerzy personalni w Trójmieście

Jeszcze parę lat temu trenerzy personalni kojarzyli się głównie z gwiazdami show biznesu. Taka forma ćwiczeń rozwinęła się ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

odpalam you tube i...

Wybieram sobie filmik z kim chce i ćwiczę kiedy chcę, ile chcę i co chcę. Za darmo, bez wychodzenia z domu. I skutecznie :) Wystarczy systematycznie, 6 razy w tygodniu po 40 min. Efekty zaskoczyły mnie już po miesiącu. Mobilizacja na dalsze pocenie się :)
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 8

panie

100 PLN / h lub trening a trener siedzi na facebooku ?!
Niejednego takiego widziałęm. Karolinka wiesz o kim mowa :) Jaki jest sens zażynać klienta już pierwsego dnia? I zniechęcić do trenowania. Od razu "grubaska" wrzucamy na głęboką wodę, niech się napoci... złożone świcenia na piłce, których często skoordynowani ludzie nie zrobią, niemiłosierne wskakiwanie na box'a dla kogoś z BMI > 40....
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

po 2 tygodniowym kursie zostaja trenerem personalnym

brak studiow. to jest tak jakby leczyl was znachor
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

trenujac sporty walki

dostapilem zaszczytu poprowadzenia treningu po 5 latch cwiczen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: po 2 tygodniowym kursie zostaja trenerem personalnym

To nie jest wyznacznik

to jest powazny problem

doradca w banku po roku pracy doradza wam w finansach. ...
zadnej odpowiedzialnosci. to samo z trenerem personalnym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówcie co chcecie - mi ćwiczenia z you tube pomogły. Ubyło parę cm tu i tam, waga też w dół. Są systematyczne ćwiczenia to są rezultaty :)

Jutuby nie skorygują ci sylwetki i nie pokażą błędów w ćwiczeniach. Nie będą asekurować. Jeśli chcesz to robić na poważnie, to potrzebny jest trener i dieta, nie ma innej opcji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To tak jakby do higieny jamy ustnej zapraszać stomatologa

A przecież pasta do zębów wystarczy. Warunek tak jak z myciem zębów tak ze sportem trzeba oswajać od najmłodszych lat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Głupi przykład, ale przecież nawet (prawidłowego i skutecznego) mycia zębów trzeba się nauczyć i wiedzieć jakie pasty wybierać. Jutuby nie powiedzą ci, czy masz zdrowe zęby, czy nie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy zęby zdrowe to nie, ale jak ćwiczyć to tak. Masz filmiki instruktażowe, krok po kroku pokazane jak dane ćwiczenie robić żeby było prawidłowo. Wystarczy lustro i chęci, chęci, chęci. Kto nie chce to zawsze znajdzie wymówkę.

sami fachowcy...

Teraz wszyscy nagle są trenerami personalnymi...wystarczy trochę przypakować na siłce i już nazywają się trnerami personalnymi....
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 2

Albo dietetykami :)

trener + dietetyk = sprzedawca suplementów :)
Co chwila widzę tych biednych klientów, najwięcej ich w styczniu, przychodzą robić formę a wychodzą objuczeni suplementami, no bo przecież trener je poleca (bo ma prowizję) haha :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

mnie trenuje Dzesika lat 21 wybitny fachowiec

jak doczyta jak sie zywic to mi diete ulozy za 200 zlotych
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

kazdy nawet malo ogarniety

potrafi zadbac o swoja kondycje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taki jeden dowiedział się w wieku lat 44 że nie umie pływać.

A trenował pływanie przez 10 lat. Trener personalny tak powiedział.

Warto

Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 31

Teraz wszyscy przygotowują się do jakiś zawodów, trenują, notują robią zdjęcia i na fejsa

A posiadanie personalnego trenera zwiększa fejsbukowy status. Jak ktoś ma zdrową głowę, to nie potrzebuje całej tej otoczki tylko cieszy się tym co robi.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo teraz wszyscy chcą być bardziej profesjonalni od zawodowców

diety, trenerzy, plany, przygotowania tylko zapominają o jednym - dla zawodowców to praca, a ważnym elementem tej pracy jest wypoczynek. Tego amatorzy w takim wymiarze jak zawodowcy mieć nie będą.

niemoty znalezli sposob na zarabianie kasy

,,trenujesz cos? nie ja mam trenera personalnego. ..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Płacenie tylko za to

aby ktoś nas motywował i pokazal to co youtube pokazuje od lat to jest szczyt lenistwa.
Trener personalny za odpowiednia oplata bedzie CIe pilnowal, pokaze co i jak ale w koncu sam musisz to polubic jak nie to zaden trener i zadna kasa nie pomoze .
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

mądrze prawisz ( popieram opinię )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak,ale koniecznie musi to być naj trenerka AnnA. Musi to byś osoba,która na wszystkim się zna. Polecam goronco.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

Jak ta trenerka tak trenuje jak Ty piszesz to nie warto
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masakra

Godzina z trenerem personalnym w Witawie kosztuje 80 zł. Jak to się pomnoży przez 8 i do tego doda koszt karnetu na miesiąc, to się zastanawiam kogo na to stać.:(
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak jesteś za biedna to do lasu biegać a nie płakać, że drogo
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 21

Chwyt marketingowy na "biedaka" zawsze działa.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

po lesie zdrowiej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego robią tak,biorą trenera na miesiąc,nauczą się jak ćwiczyć a potem trenują już sami,po co wydawać niepotrzebnie.

Trenerzy personalni, coache itp. to dla tych co nie mysla samodzielnie i maja nadmiar kasy.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przeczytaj raz jeszcze bo nie zatrybiło

Chodzę do Jatomi i obserwuję tam trenerów jak golą naiwnych nowych członków ze sporą nadwagą. Lepszych ściemniaczy ciężko znaleźć.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kumpela otyła od dziecka, trenowala z trenerem osobistym

w ciągu 7-miu miesięcy schudła 16 kg,
najbardziej jestem zdziwiona jak wygląda jej ciało, byłam z nią na basenie,
brzucha prawie nie ma (miała spory), pośladki wypięte, mam wrażenie, że nawet nogi ma jakoś wyrzeźbione,
lekko zazdroszczę
ja zawsze byłam ta chuda, ale ona ma teraz lepsze kształty ( i chudnie dalej).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo ty dalej jesteś tylko chuda, a ona wytrenowana. Tez troche potrenuj, nie chudnij tylko popraw sylwetkę. Wystarczy miesiąc ćwicząc 6 razy w tygodniu po 30 min.

typowo cebulowe podejscie....

....jak mam zgage to wezme tabletki ktore reklamuja, jak mi cos puka w aucie to sam naprawie najlepiej na uzywanych czesciach a jak w ramach noworocznych postanowien pojde na silownie to wystarczy filmik z yt...... tylko efekt takich dzialan jest zawsze taki sam.... zgada nie przechodzi, w aucie jak stukalo tak nadal stuka, a zamiast 6packa jest nadal bojler...... ale co tam, wszystko umiem i wiem lepiej a inni sie nie znaja..... to powodzenia ;-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 26

G... wiesz i w d... byłeś.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

dowartosciowany?

no to marsz na kanape przed tv .......

nie będę pisal ile cwicze i czy mam czy nie osiagniecia bo to bez celowe - faktem natomiast jest to co widze na siłowni, ludzie biora się za ciężary a nie potrafią prawidłowo zrobić przysiadu !
ćwiczenia wykonują zle techniczne, na przeprostach, z kocim grzbietem, praktycznie nie rozstajac się z telefonem, itd. - to jest jakiś dramat..... a potem narzekania ze nie ma efektow albo ze kontuzja...... także, ćwiczcie tak sobie dalej skoro wiecie wszystko lepiej..... ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jak ci ludzie żyli, gdy trening personalny nie był znany i modny?

Pewnie wszyscy otyli, krzywi i garbaci chodzili.

jak zyli ? ale pytasz kiedys czy dzis?

kiedyś - powiedzmy 20-30 lat temu - w zarciu nie było tyle chemii, słodycze były od swieta ewent. domowe ciasto ale nie zamiast posiłku, dzieciaki spedzaly pol dnia na powietrzu a nie przed tv, w klasie na 30 dzieciakow było 2-3 otyłych i 1 grubas

dzisiaj - zamiast pełnowartościowego sniadania słodkie platki na mleku (mleko które znamy dziś ma nie wiele już wspólnego z prawdziwym mlekiem ze szklanej butelki z kapslem - kto pil ten wie o czym mowie) albo jakies ciastko, w szkole chipsy, batony sporadycznie jakies jabłko itd., wszędzie syrop fruktozowo-glukozowy, albo pol tablicy mendelejewa z gmo na czele, zero ruchu bo gdzie biegac? po ulicy miedzy samochodami na nowych osiedlach? w klasie co 2 dziecko ma nadwagę itd. a co 4rte jest grube

tylko nie mow mi ze tak nie jest - i nie chodzi tu o trenera, tylko o caloksztalt...... to raczej kwestia swiadomosci i wyboru stylu zycia

a w kwestii trenera - dla kogo? dla osoby która ceni swój czas i ma pieniądze, jeżeli jesteś poczatkujący to unikniesz wielu podstawowych bledow i ewent. kontuzji, osiągasz szybciej cele które sobie założysz, a z drugiej strony bedac już na jakims poziomie możesz pokonać stagnacje i wyrownac swoje slabe strony dotyczące czy to sylwetki czy to mobilności bo trening na siłowni to nie tylko 6pack

wiec nie ma co hertowac - nikt nikogo nie zmusza, to twoje zycie i odciebie tylko zależy co z nim zrobisz i jak..... wiec do roboty a nie przed tv ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taaa

Moja zona bardzo mocno sie starala o dobra figure w koncu pojawil sie personalny trener i tak ostro trenowali ze teraz jestesmy po rozwodzie. A ja wole spacery i bieganie po sopockim lesie bez personalnego trenera ale za to z obledna sasiadka i jej psem
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byliście siebie warci widzę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

bo to byl kominiarz

a ty naiwny myslales ze Ninjia. ..

Wczoraj pocharatalem w gale z Ajaxem

Trzy strzeliłem

A rzeczywistość taka, że ciągle i od zawsze na ręcznym...
"oblędna sąsiadka" - tekst jak z twojego weekendu... do tego z psem, szczyt tandety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szczyt tandety

Wyluzuj taki stress moze skonczyc sie wylewem moze wiecej spacerow a mniej silowni

na trenera ich stać

A na sesję psychoterapii w tej samej cenie nie. Beznadzieja.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

to jest

ich psychoterapia. tez wole ruch niz pranie mózgu na kozetce

kurde

a nie łatwiej i taniej jest sobie kupić matę, ciężarki czy ławeczkę i w domu samemu sobie potrenować? Ja tak robię i nie tracę pieniędzy na siłki, trenerów i czasu dojazdu. Mata 30 zł, ciężarki 100 zł, ławka od 120 złotych. I z czasem sobie można ciężarki dodatkowe dokupić. We wszystko można się zaopatrzyć np. w decathlonie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skoro wolisz takie rozwiązanie to dobrze, inni wolą siłownie, może nawet trenera personalnego i też dobrze. A może prościej jest wybrać opcje odpowiednią dla siebie :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobrze też jak masz miejsce na to wszystko a nie mieszkasz na kawalerce 30m :)

Moja żona

Rasputia też miała personalnego trenera...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

haha

dobre :D

Caryca Katarzyna

To miala personalnych

Jeżeli trener personalny zgodnie z moim zdrowiem i stanem fizycznym oraz kompleksem badan, typu krew itp, przygotuje mi kompleks cwiczen i diete to czemu nie!?

Super tez jezeli ktos pokaze jak wlasciwie wykonywac cwiczenia, bo np. niewlasciwie podnoszac sztangę z obciazeniem mozna sobie tylko zrobic krzywde samemu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba było chodzić na wf

A nie zwolnienia koleżanka mamy załatwiła. I później taka nieskazona sportem nie wie co to skłon i rozgrzewka...

Kto wytrenowal trenerów personalnych gdy nie było jeszcze trenerów personalnych?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Systematyczność i tyle

Plywasz, jeździsz na rowerze, ćwiczysz w domu czy na siłowni najważniejszą jest systematyczność i samozaparcie. Trener personalny jest dobry dla osób które nie mają żadnego minimalnego pojęcia o uprawianiu danej dyscypliny lub dla osób które w pewnej chwili zatrzymały się w swoich postępach treningowych. Trener może też pełnić rolę po prostu kolegi który pomoże ci się psychicznie zmobilizować jeżeli sam nie potrafisz. 50 % sukcesu to systematyczność a drugie 50% sukcesu to zdrowe odżywianie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trenera personalnego za 80-100 zł za godzinę, biorą tylko

laski będące na utrzymaniu bogatego tatusia bądź innego faceta /najczęściej sponsora/ lub typowe blachary oraz inne bogate podstarzałe paniusie...
Inne piękne z natury kobiety, mogą sobie co najwyżej poćwiczyć w domu przy TV, a za trzy godziny "trenera" , kupić raz w miesiącu lepszy krem i odwiedzić kosmetyczkę czy fryzjera...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja uważam,że warto

Chodzę na indywidulane zajęcia z Kalisteniki do mojego trenera Sebastiana Parat, i wiem, że bez jego pomocy nie doszedłbym do tego etapu na jakim jestem. Poza tym uważam, że to nie jest dużo za jeden trening 100-120 zł. Przecież nie robisz tych treningów codziennie. Do tego jest motywacja i miejsce na ćwiczenia. Trener, który Ci ułoży dietę i rozpisze mądrze plan. Jeżeli lubisz coś robić i masz fajnego trenera to nie powinno Ci być szkoda kasy tak jak mi. Jestem zadowolony i pieniądze schodzą na dalszy plan a ja sie realizuję.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

I to jest właśnie sedno sprawy. Są trenerzy którzy swoją wiedze mają popartą kilku, lub kilkunastoletnim doświadczeniem, cały czas się rozwijają samemu się szkoląc, ale są też pseudo trenerzy po tygodniowym kursie wykupionym na gruponie którzy uważają że już wszytko potrafią...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie warto

Nie warto
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Personalni to zazwyczaj leszcze co w podstawówce byli bici i poniżani

Teraz dorwali sie do stałej pracy, kredycik troszke poczytali na google jak brać i co brać by wyglądać i fisiowanie włączone.

Tylko zapomnieli ze wygląd to nie sila!

Pierwszy wirus żołądkowy i po tygodniu spada z nich wszystko nawet te prześliczne krosty na ich ślicznych łysych od teścia główek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam swietny środek na zgubienie kilosów i fajnie tnie

Nie żreć wieczorami.

I więcej sexu...

albo pettingu

HE HE

90% ludzi na siłowniach wygląda, jakby nigdy nie ćwiczyła, dlaczego? Bo ćwiczą z YT, co zostało potwierdzone w komentarzach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

daj sie na luz

Ciekawe jak ty ćwiczysz? Z encyklopedii?

Nie warto. Naciąganie na kasę i tyle.

Co więcej sami nie koniecznie się znają na tym co uczą . Przysiady ze sztangą i kolana nie wychodzące za linię palców. Takich przykładów mogę mnożyć. Oczywiście treningi trwające 50 minut zamiast 60 m. czy czytanie/pisanie smsów podczas treningu to standard. Sam wydałem kasę niepotrzebnie a problem okazał się w hormonach ( rozwalona tarczyca i problemy z insuliną ). Oczywiście problem sam zdiagnozowałem po braku efektów.

Po co trener?

Lepiej samemu się nauczyć techniki i ćwiczeń niż płacić za trenera. W końcu z pomocą przychodzi internet i różne książki.

wielka ściema

Jak ktoś może układać diety będą po AWFiS ?
Masakra.... Najlepsze kiedy trenerzy personalni albo trenerki są po awfis ale po turystyce :D buahahaha poczytają sobie kilka książek i wszytskie rozumy pozjadali....
Ludzie chcielibyście leczyc się u lekarza, ktróry poczytał trochę książek, łyknął trochę wiedzy? A jego wiedza i doswiadczenie jest nie poparte żadnym wykształceniem? A potem podaje się za doktora?
Często są to ludzie bez studiów (skoro się układa diety to niestety trzeba coś wiedziec), tylko ludzie, którzy wyćwiczyli swoje ciala na siłowni i z dobrą bajerą na fb i insta.

Dobrze mowisz Aguś

Ja ma sile cały czas, na sucho.

Bez spiny na fb i kolorowych koktajli

Trenerzy personalni niewiele pomagają

Najlepiej ćwiczyć samemu a wiedze o treningu czy diecie czerpać z internetu czy różnych książek. Chodzę na pewną siłownie i widzę jak jedynym zajęciem tych pożal się Boże trenerków jest wyrywanie ćwiczących laseczek.

Ha ha swój swojego zawsze zwącha

Pustak kładzie sie obok następnego pustaka. I powstaje dom z pustaków.

W ogólnym rozrachunku dla początkujących ma to jakiś sens... Niestety większość trenerów personalnych to trenerzy tylko z nazwy po krótkich kursach. Mam około 13 lat stażu treningowego i jak patrzę jako krzywdzę wyrządzają często trenerzy personalnie swoim podopiecznym do słabo mi się robi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli szukacie trenera to warto zejrzeć do http://adammamrot.pl/. Widziałem transformacje ludzi u Adama Mamrota to sztos, był ktoś i powie jak jest w rzeciwestości?

Czy na siłowni korzystacie z trenera. Ja kiedyś uważałam ze jest to zbędne, ale teraz po przebyciu kilki treningów polecamtrening Personalny dla Kobiet Rzeszów . Teraz moje ćwiczenia są o wiele bardziej wydajne.

Jak potrzebujesz nie tylko spojrzenia treningowego, ale również zdrowotnego oraz planu ćwiczeń pod konkretną dyscyplinę lub uwarunkowania fizyczne to zajrzyj na https://szymonowczarzak.pl/Wsp%C3%B3%C5%82praca+Online. Nie musisz angażować się od razu w spotkania stacjonarne. Wystarczy komunikacja online.