Czy warto wystawić ogłoszenie,że szuka się pracy.

Czy uważacie,że warto w ogóle wystawić ogłoszenie jako osoba szukająca pracy?
Czy pracodawcy faktycznie wyszukują w ten sposób pracowników?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Czy warto wystawić ogłoszenie,że szuka się pracy.

Oczywiście, że warto.
Aczkolwiek nie spoczywaj na laurach i dodatkowo sama/sam wysyłaj swoje CV do pracodawców.

No to powodzenia! :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne,ze warto,tylko uzbrój się w cierpliwość,szczególnie jak dodasz również zdjęcie,ponieważ oprócz potencjalnych pracodawców dostanie mnóstwo niemoralnych propozycji-wiem z autopsji :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

NIby warto niby nie, oszustów jest tyle, że wykorzystają Twoje dane i potem sprzedają bazy danych na call center. Smutne ale prawdziwe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może to nietrafione dla pozostałych porównanie, choć uważam,
że jest tak nie jest.
Z poszukiwaniem pracy, jest jak z grą w.. Lotto,
im więcej kuponów, tym wieksza szansa na wygraną.
Przekładając to, na "ten wątek", w im większej ilości miejsc
on.line pozostawisz swój ślad, tym większa szansa, że Ktoś się zainteresuje Twoim ogłoszeniem, i może WŁAŚNIE 'tu'.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi się wydaje, że pracodawcy nie chcą tracić czasu na siedzenie na forach i szukanie pracowników, też kiedyś szukałam pracownika i nie miałam na to czasu, a raczej była to strata czasu.

Warto! Osobiście znalazłam w ten sposób pracę :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie... kope lat temu,gdy nie miałam jeszcze internetu wystawiłam swoje ogłoszenie w Anonsach i najbardziej utkwiły mi w pamięci telefony od zboczeńców.. Teraz zastanawiam sie nad umieszczeniem takiego ogłoszenia na Trójmiasto,ale aż się boję podać nr,na samą myśl o tamtejszych doświadczeniach..O zamieszczeniu zdjęcia,to nawet nie ma mowy,bo już widzę tych napaleńców,albo głupawe wydzwanianie czy durne smsy..
Z drugiej strony zastanawiałam się,czy pracodawcy chcą w ogóle wyszukiwać sami pracowników,czy po porostu wolą wystawić anons i zgłosznia same im napływają do wyboru do koloru..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rczej odpiszą Wam osoby oferujące pracę w ubezpieczeniach, składnaiu długopisów i adresowaiu kopert. umiescilam takie ogloszenie i po kilku dniahc je zdjelam, bo zanej ofery takiej powaznej nie bylo. znalazlam prace poprzez ogloszenie firmy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też miałam nieprzyjemności i głupie telefony:( to zbyt ryzykowne w świecie ludzi, którzy się tym bawią. Niby nie ryzykujesz to nie masz, ale jak ktoś Cie prześladuje zmienia notorycznie numery telefonu a zgłościć na Policje się nie da, bo numerów na karte można mieć tysiące, to nie wiem czy troska o własne bezpieczeństwo nie jest ważniejsza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli na poważnie szukasz pracy to tak - czasami pracodawcy sami po prostu rozglądają się za ludźmi aktywnymi. Moja siostra znalazła pracę po zostawieniu ogłoszenia u nich - http://top-ogloszenia.net/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że mimo wszystko warto próbować - a do publikacji takiego ogłoszenia załóż sobie osobne konto mailowe, kup za 5 zł kartę do telefonu z nowym numerem i już po kłopocie.
W razie problemów łatwo pozbędziesz się natrętów jak by się tacy pojawiali, natomiast gdy odezwie się ktoś kto może rokować jakieś sensowne zatrudnienie zawsze możesz wtedy poinformować o stałym adresie mailowym i telefonie. Powodzenia!

Inne tematy z forum

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

zarobki w Mohito /LPP (13 odpowiedzi)

Witam, orientuje się ktoś jak wyglądają zarobki w sieci Mohito? System premiowania?