Czy warto zamieszkać na ulicy Widnej?

Mam okazję kupić mieszkanie. Czy warto zamieszkać na Widnej?
1. Czy okolica jest bezpieczna?
2. Czy mieszkania są dobrze ogrzewane?
3. Czy blokowiska z lat 60 się nie sypią?
4. Czy rachunki są wysokie?
5. Czy sąsiedzi są spokojni/normalni?
6. Czy hałas z okolicznych dróg jest bardzo uciążliwy?
7. Czy mieliście jakieś problemy ze spółdzielnią mieszkaniową?

Proszę o opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy warto zamieszkać na ulicy Widnej?

Patologia przeważnie mieszka.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam się z przedmówcą. Mieszkałam na Widnej w latach 1993-1998 i wspominam to jako koszmar. Patologia,mrówki faraonki,sąsiedzi w głównej mierze starsi.

Pozdrawiam , była mieszkanka Widnej 7.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja się nie zgadzam. Sama kupiłam mieszkanie na widnej jakieś 4 lata temu,miałam ogromne obawy bo też słyszałam takie komentarze.Ale jestem bardzo zadowolona patologia taka sama jak w innych dzielnicach zawsze są jakieś pijaczki czy g*wniarze stojący pod klatką, co do sąsiadów to albo ludzie starsi albo młodzi wynajmujący i wszystko zależy akurat od tych co wynajmą jacy będą i jak się będą zachowywać - ale to wszędzie może się tak trafić. Bloki się nie rozpadają mimo swojego wieku, ogrzane są dobrze, opłaty niezbyt wysokie, generalnie wszędzie blisko. Szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona. Z tego co wiem to też zależy jaki to ma być numer bloku bo w niektórych jest więcej "Uciążliwych" sąsiadów. Mrówek,karaluchów i innego robactwa nie przyuważyłam a jestem na to bardzo wyczulona.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

A to ciekawe,że nie ma już tam mrówek. Jakoś w roku 97'-98' był wysyp mrówek faraonek. Właziły nawet w zupę tudzież w pokrętło głośności od wieży. Szczególnie to drugie było mega odrażające. Tato zdjął pokrętło głośności, bo ciężko się podgłaśniało dźwięk a tam..całe calutkie stado tych czerwonych stworzeń. Miałam wtedy 5-6 lat a dalej pamiętam jak uciekałam wtedy z krzykiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Czy warto zamieszkać na ulicy Widnej? do Natalii

kobieto przez prawie 20 lat wybiliśmy już wszystkie mrówki, masz tylko wspomnienia, a nie wiesz jak jest dzisiaj.
Jedynym mankamentem jest Widna 10.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Czy warto zamieszkać na ulicy Widnej? do Natalii

Wspomnień mam wiele. mogłabym książkę napisać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Okolica jest bezpieczne ze względu na komisariat blisko położony.
Mieszkam 20 lat na widnej i nigdy się nie bałam wracać wieczorami do domu. Teraz wybudowali ładne, długie latarnie to wszystko jest oświetlone.
Sąsiedzi normalni, spokojni. Większość starszych ludzi, młodzi uciekają w nowe budownictwo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszystkie leniwe BUMS !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widna jest bezpieczna - już od dwóch lat nikogo nie zabili, wiec jest dobrze.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2