DJ RENOMA Partner METROHOUSE

Czy ktoś z was pracuje lub pracował tam jako agent nieruchomości?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: DJ RENOMA Partner METROHOUSE

Ja pracowałam w Metrohouse. A Ty pewnie pytasz o tych we Wrzeszczu... albo w Gdynii... jednak to wszystko i to samo... Nie polecam ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

hmmm pytam o Gdynie...nie polecasz z jakiego powodu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Coś mi się obiło o uszy, że podobno RENOMA płaci jakąś tam podstawę... W Metrohouse tej podstawy brak...
Nie polecam bo to trochę jak akwizycja... Dzwonienie po ludziach i wciskanie im swoich usług. A co najgorsze było dla mnie to szkolenia... na których uczono jak ludzi po prostu okłamywać przez telefon... Przecież to jakaś masakra... Mi osobiście to nie szło... Rozmawiasz z kimś przez telefon, wciskasz jakieś kity, okłamujesz a jak uda Ci się z nimi umówić to wtedy spotykasz się z kimś w cztery oczy i znowu tych biednych ludzi okłamujesz, że masz klienta na ich nieruchomość... a potem tym klientem okazuje się Twój kolega z biura... Chore... Jak masz dobry bajer to idź ;) Dobry bajer i czas bo trochę to potrwa zanim coś zarobisz...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witam serdecznie,
Informujemy, iż od dnia 1.04.2012r. DJ Renoma Sp. z.o.o. nie wchodzi w skład grupy Metrohouse.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dj Renoma.. wyzyskują na maksa. Umowa ma milion stron, wszędzie są kruczki, a podpisując umowę stoi nad tobą kierownik i popędza. Zarobki są tak niskie, że to aż żart. Panie sprzątające w porównaniu do ich zarobków, dostają krocie za swoją pracę. Ponadto mają problem z wypłaceniem pieniędzy. Zwodzą i urabiają pracowników. Z pozdrowieniami dla pana Łukasza..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracowałam kilka lat temu. .. podstawa grosze, odeszlam po 2 mc, duza rotacja byla.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałem okazję mieć styczność z podobną agencją.
Umowa.agencyjną, czyli wlasnar działalność. 2,5-3% prowizji od nieruchomości, z czego sama agencja bierze większość..wiadomo, reklamy w branżowych stronach, wpisy do systemu (pozdrawiam panią Monikę z SIMM ;), akurat ją lubię :) ), ulotki, prospekty, bannery itp, itd.
Nie stwierdzam czy się opłaca. Jeśli ma się do tego talent - można spróbować. Ale jak już z samego początku są wątpliwości..nie. Tym bardziej, że podstawy (akurat tam) nic nie było.
W pierwszych miesiącach raczej nie ma co myśleć o "kokosach" a żyć z czegoś trzeba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pracowałem - ZDECYDOWANIE ODRADZAM!! Mimo iż mają sporo szkoleń i są pomocni jak masz jakieś pytania to niestety strasznie wyzyskują pracownika. Ich schemat wygląda następująco: Zatrudnić pracownika który podpisze dużo umów z klientami (pozysk oferty do biura)- nie dać mu żadnej podstawy - zwolnić jak zobaczy że jest wyzyskiwany i jego efektywność spadnie. Do tego długa i skomplikowana umowa w której jest mnóstwo kruczków (wysokie kary za WSZYSTKO). Mnie zwolnili z dnia na dzień i nie dali nawet choćby tygodnia na znalezienie innej pracy. Podczas mojej pracy (pół roku) z renomy odeszło lub zostało zwolnionych około 12 osób i zatrudnionych kolejne 12. Jest tam OGROMNA rotacja. Nikt nie odszedł zadowolony - każdy został w mniejszym lub większym stopniu oszukany (ja również) Chodzi im tylko o to żebyś pozyskał jak najwięcej ofert (ciągłe ciśnienie i wyścig szczurów) i żeby cię zwolnić bez ostrzeżenia nawet. Dają HORRENDALNIE niskie wynagrodzenie i zawsze znajdą sposób żeby ci je o coś pomniejszyć!! Zmieniają co miesiąc zasady na jakich zostałeś zatrudniony. Pozdrawiam Przemka z HRu (jedyny normalny). Reszta to jakaś kpina ! ZDECYDOWANIE ODRADZAM PRACĘ W dJ "renoma".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...