DOBRY ALE NIE DROGI KAMERZYSTA

WITAM POSZUKUJE NAPRAWDE NIEDROGIEGO I DOBREGO KAMERZYSTY NA SWOJE WESELE NA ROK 2011.
Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: DOBRY ALE NIE DROGI KAMERZYSTA

Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony.

www.zikpomorze.pl

latika mam nadzieję że się nie pogniewasz że się podłącze pod twój wątek: moja przyjaciółka szuka kamerzysty za rozsądne pieniążki, ale ciekawie robiącego film, termin 27.08 (piątek) proszę o polecenie głównie forumki które już skorzystały, wielkie dzięki z góry za pomoc

ja moge polecic http://www.fotoewa.com/878.html

Żaden dobry kamerzysta nie będzie tani... Dobry kamerzysta będzie miał duży popyt na swoje usługi więc znając podstawowe prawa ekonomii cena idzie w górę do momentu aż podaż przewyższy popyt.

No chyba, ze dobry kamerzysta to taki, który wykona film na których będzie widać gości... i starczy ;-)

NIE ZGADZAM SIE Z TYM ZE CO TANIE TO ZLE!!!ZNAM JUZ PARU KAMERZYSTOW KTORZY BRALI NAPRAWDE DUZE SUMY A FILMY BYLY PRZECIETNE NAWET SLABE.WIEC WIEM JUZ ZE NIE WART PLACIC NIEWIADOMO JAKIE SUMY ZEBY BYC POZNIEJ NIEZADOWOLONYM.BO SZCZERZE TO TE SUMY JAKIE OCZEKUJA KAMERZYSCI JAK DLA MNIE SA Z KOSMOSU!!!
DLATEGO NADAL POZOSTAJE PRZY SWOIM PYTANIU ,ZE POSZUKUJE NIE DROGIEGO ALE DOBREGO,GODNEGO POLECENIA KAMERZYSTY

ZALEŻY CO DLA CIEBIE JEST NIEDROGIE.JEŚLI CHODZI O DOBREGO TO MOGĘ POLECIĆ VIDEO-GROSZKA JAK DLA MNIE CENA JEST SUPER ZA TAKĄ JAKOŚĆ JAKA OFERUJE.ALE ZOBACZ CZY O TAKI PRZEDZIAŁ CENOWY TOBIE CHODZI.

latika zgadzam się z Tobą w 100% jestem pewna, że znajdziemy kogoś takiego :) ja sama miałam foto+video za taką kwotę jak co niektórzy chcą za same fotki i byłam zadowolona, w szczególności z filmu właśnie

Bo nikt nie powiedział, że tanie jest złe. Tanie jest gorsze od droższego. Jeśli masz małe wymagania, to wystarczy ci coś tańszego. Ale jeżeli szukasz lepszego, oryginalnego produktu (w tym wypadku filmu) to będziesz musiała przygotować więcej pieniędzy.

Piszesz, że widziałaś drogie filmy, które były słabe. A ile kosztowały? Co to znaczy drogie, bo dla mnie to może być inna kwota, niż dla ciebie. Drogi film dla mnie to 7-10 tysięcy złotych. Na świecie są firmy biorące za taki film 50 tysięcy złotych, a nawet więcej. W Polsce dobry (dla mnie ciekawy) film kosztuje 5 tysięcy, i wciąż drożeje.

Musisz szukać firmy, która zrobi taki film, który będzie ci się podobał. Dopiero wtedy pytaj o cenę. Bo jeśli będziesz szukać tylko i wyłącznie taniej oferty, to zawsze będziesz niezadowolona.

Dlaczego normalne jest płacenie za dobrego fotografa 5-6 tysięcy złotych, lub więcej, a za film już nie? Film wymaga równie wielkich, a nawet większych nakładów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

WYRAZNIE NAPISALAM ZE POSZUKUJE NIEDROGIEGO ALE GODNEGO POLECENIA KAMERZYSTY(TO ZNACZY TAKIEGO Z KTOREGO NP. JAKAS PARA MLODA BYLA ZADOWOLONA).DLA MNIE DROGI KAMERZYSTA JEST JUZ ZA 3TYS ZL.BO WIDZIALAM ICH FILMY I WIEM ZE ANI PARA MLODA ANI GOSCIE KTORZY OGLADALI FILM BYLI NIEZADOWOLENI. JA OSOBISCIE WIDZIALAM FILM KTORY NAGRYWAL KAMERZYSTA BIORACY 1700ZL. I JAK DLA MNIE CZYLI LAIKA W TYCH SPRAWACH BYL LEPSZY OD TEGO KTORY KOSZTOWAL 3000. DLA MNIE SPRAWA JEST JASNA. NIE WYDAM MEGA KASY NA TO CO MOZE BYC ZROBIONE TAK SAMO ALBO I LEPIEJ ZA POLOWE TEGO!A JAK WIDOMO W DZISIEJSZYCH CZASACH MIRMY BARDZO CENIA SIE ZA MARKE I NAZWE CO NIE ZAWSZE JEST WARTE PLACENIA JAK DLA MNIE KOLOSALNYCH SUM.
POZDRAWIAM I NADAL POZOSTAJE PRZY SWOIM

5-7 tysięcy za film.. bo koszta, bo czas.. no jasne, ale proszę uwzględnić, ile przeciętnie ludzie zarabiają.. i nie mówię o średniej krajowej, tylko o tych realnych pieniądzach, które zarabia się w trójmieście

Sama jeszcze nie wybrałam kamerzysty, ale na pewno nie będzie to taki przedział cenowy.

MODRA - na bardzo dobry film, czy dobre zdjęcia nie stać każdego. Nie każdy jeździ Viperem, i mieszka w Sea Towers. Natomiast popatrz na to z innej strony. Piszesz, że tak źle się zarabia. To w jaki sposób ludzie kupują samochody po kilkadziesiąt tysięcy, mieszkania (nawet jeśli tylko w Orlexie), wycieczki do Egiptu? Jakoś ulice pełne są aut, a deweloperzy i biura podróży nie bankrutują. Film ślubny jest wydatkiem raz na całe życie, więcej takich okazji nie będzie.

Pisząc o dobrych fotografach miałem na myśli najlepszych, jak Kalina, czy B&W. Ceny o których piszecie dotyczą średnich i słabych fotografów. Taka brutalna prawda.

Nie piszcie więc z taką zawiścią, że za drogie filmy, że się nam w głowach poprzewracało. Każdy ma wolny wybór, i może wybrać to, co chce. Jeśli woli wydać 5 tysięcy na alkohol na wesele, zamiast na dobry film, to jest jego decyzja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja też szukam niedrogiego kamerzysty i nie zgadzam się ze słowami że za 5tys bierze się fotografa a za kamerzystę tyle się nie chce dać, bo my za pełny pakiet usług fotograficznych z plenerem innego dnia płacimy 1200zł :D a jakość zdjęć jest naprawdę bardzo, bardzo dobra!! Myślę więc że także takiego dobrego ale niedrogiego kamerzystę też można znaleźć :D

dodam jeszcze, że nie spotkałam się, aby ktoś płacił 5-6 tyś. za fotografa, ale nie wątpię, że są i tacy

oczywiście że można znaleźć niedrogiego i dobrego kamerzystę czy fotografa!!! są kamerzyści/fotografowie, którzy nie kroją z klientów kupy kasy tylko dlatego że to zdjęcia ślubne! dla mnie niektóre ceny są z kosmosu - trochę tych filmów obejrzałam i nie piszcie bzdur, że jest jakaś kolosalna różnica między filmami za 1500 a za 3000! jakaś może jest, ale nie warta zdecydowanie tej ceny - tak jak napisał montażysta dobre filmy to koszt powyżej 5000 zł, poniżej tej ceny nie ma się co zastanawiać, tylko brać tańszego!

Rowniez sie podlaczam, szukam pilnie kamerzysty na 17.04, najlepiej ponizej 1500 zl, czy sa w ogole tacy? :)

a kogo masz? :) właśnie szukam fotografa i kamerzysty

pytanie do 1985sloneczko :)

Witam
Serdecznie zapraszam do korzystania z usług Shark Foto Studio.
Zajmujemy się zarówno fotografią jak i video-filmowaniem.
Oprócz standardowych zdjęć, filmów stawiamy na nietypowe rozwiązania : zdjęcia Panoramiczne, Panoramy Sferyczne, Filmy w zwolnionym tempie. Staramy się wyróżnić czymś na rynku.
Poniżej oferta VIDEO :

VIDEO FILMOWANIE :

Filmujemy kamerą FULL HD 1920x1080, która znakomicie radzi sobie w trudnych warunkach oświetleniowych oraz posiada znakomitej klasy stabilizator optyczny.
Poniżej przykład - film nagrany o zmierzchu przy bardzo trudnych warunkach oświetleniowych :
Przykład :
http://www.youtube.com/watch?v=Lfh6IzrMfPI

Wykonujemy filmy we wszystkich ważnych momentach :
- Przygotowania w domu Panny Młodej
- Błogosławieństwo
- Kościół
- Wesele

Dodatkowo oferujemy :
- plener video
- uzyskujemy ciekawe efekty w plenerze, gdyż kamera ma możliwość kręcenia filmów w zwolnionym tempie. A mianowicie 250 klatek na sekundę. Jest to fajny bajer, gdyż można dostrzec to, czego nie jest w stanie ludzie oko zobaczyć.
Poniżej 2 przykładowe filmy :
http://www.youtube.com/watch?v=gK7CvbTpyP4
http://www.youtube.com/watch?v=YeGC8wy36nc

Każdy film poddawany jest szczegółowej obróbce cyfrowej. Poszczególne sceny są łączone, dodawana jest muzyka oraz przejścia i efekty video. Dodatkowo tworzymy meny graficzne.

Każda Para otrzymuje 3 wersje DVD + wersje FULL HD AVCHD

Cena za cały pakiet VIDEO - 1500 zł

KONTAKT :

WWW.SHARKFOTOSTUDIO.COM

sharkfotostudio@wp.pl

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

no właśnie SharkFoto szkoda tylko, że są zajęci w moim terminie ślubu... z chęcią bym z nimi współpracowała :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

sabbi, żałujesz że nie będziesz ich miała? znasz jakieś opinie na temat tego fotografa? sądząc po tym jak ostro się reklamuje - chyba nie ma zbyt wielu klientów..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dla mnie dziwne jest to że Ci najdrości i najlepsi reklamują swoje usługi na forum :)) chyba nie powinno im brakować zleceń!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spróbujcieu Państwa Langów z Gdyni tel.663 00 77 Robią i foto i film i wcale nie są drodzy a jak to jedna z forumek juz powiedziałą robią to z sercem :)))
Najlepiej sie z nimi umóić i zobaczyć ich prace

Witam,
Czy ktos może tutaj orientuje się w parametrach video? Nasz kamerzysta zaproponował nam dvd pal 25 fps w formacie 720x57 - i właściwie nie wiemy co to oznacza...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

720x576 Pal 25/kl/s format obrazu 16x9 > jest jak najbardziej zgodny z proporcjami ekranu TV Plazma , LCD , LED . W tym wszystkim ważne jest tylko "16x9".

czesc, moglabym Ci pojecic doskonalego kamerzyste, film jak z kina. doskonala jakos czlowiek z pomyslem nie mozna oderwac oczu od obrazu, niestety troszke drogi, ale za jakosc sie placi: jak chcesz to pisz do niego: aabmedia@interia.pl, polecam, u mnie nawet goscie widzieli roznice :)

zadzwoń 606-346-916 grzegorz film kręci zajechany- miałam go na weselu a do kwoty to płaciłam 1400 z filmem na plaży i w parku

Inne tematy z forum

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

wydruk zaproszeń - jaka drukarnia? (24 odpowiedzi)

hej :) mam już swój pomysł i projekt zaproszeń, jaka drukarnie polecacie? w której drukują tanio...