DREWNIANY CHODZIK DISNEY Kubuś Puchatek CUDO :-)

Temat dostępny też na forum: Sprzedam Rodzina i dziecko
Zapraszam :-)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1316941783

Później dodam szczegóły i realne zdjęcia

monika_g@vp.pl
501-806-071
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: DREWNIANY CHODZIK DISNEY Kubuś Puchatek CUDO :-)

image

a skąd ewentualny odbiór?

I dlaczego nie akceptujesz "płatności allegro"? Niezmiennie mnie to dziwi, że sprzedający mają z tym problem, a to genialnie ułatwia proces zakupów...

odbiór Gdańsk- Chełm

Płacę z Allegro nie akceptuję, ponieważ ta forma płatności mi nie odpowiada - fakt ułatwia transakcje ale może i sprzedawcom-firmom i przede wszystkim kupującym. Ja sprzedaży zaliczkowej nie prowadzę tzn. nie wysyłam towaru po informacji o wykonanej płatności. Wysyłam towar w momencie fizycznej obecności pieniędzy na koncie z opłatą za przesyłkę.
Drugą kwestią jest to iż, nie zawsze tak ekspresowo jak bym sobie życzyła środki do mnie docierały.

Jako kupujący doskonale rozumiem sprzedawców, którzy preferują zwykłe bankowe przelewy, bez pośrednika Pay U. Nie wymagam " wykładania" pieniędzy z włąsnego portfela na przesyłkę - bo przecież zanim środki rzeczywiście trafiają na konto, sprzedawca nie ma do nich dostępu.

za daleko :( Szkoda, bo pchacz fajny, ale w ten rejon nawet nie mam kogo podesłac...

ale pieniądze w systemie płacę z allegro masz max po 24h na koncie (kwestia ustawień)... Naprawdę, nie rozumiem tej niechęci. Ja jako kupująca zawsze po transakcji klikam "zapłać" i płacę płatnościami i wysyłam wiadomość do sprzedającego, w tym info o adresie do wysyłki. Poprostu nie chce mi się otwierać swojego banku, następnie kopiować danych a potem jeszcze pisać maila. W chwili obecnej, jeśli mam wybór, to kupuję tylko tam, gdzie nie ma zapisków, że nie akceptują "pa".

Nie ma znaczenia jak się płaci - pieniądze i tak trafiają do odbiorcy.
Jednak z tą różnicą, że przez Płacę z Allegro dzieje się to z pośrednikiem, który na Tobie poprostu zarabia.
Pieniądze wysyłane są do Pay U, stamtąd i tak trafiają do Krajowej Izby Rozliczeń a następnie do odbiorcy przelewu.
Jeżeli wykonujesz zwykły przelew, z tego łańcuszka odejmujesz Pay U - czyli jedno księgowanie mniej w transakcji.
Tak to niestety fizycznie wygląda. Płacę z Allegro nie przyspiesza otrzymanie przelewu, jedynie jest ten luksus, że sprzedawca dostaje wcześniejszą informację, że kupujący rzeczywiście dokonał płatności i jeżeli ma chęć może od razu wysłać paczkę.

Co do pchacza - jest naprawdę rewelacyjny i długo nam służył.
Na tym przednim panelu są fajne zabawki.
Służy nie tylko do nauki chodzenia, wcześniej siedzące dziecko ma też z niego przyjemny i bardzo zajmujący pożytek :-) Starsze i chodzące zaś bawi się nim jak wózeczkiem, przewożąc zabawki w schowku z tyłu, gra na cymbałkach itd.
Mojemu mężowi bardzo wpadł w oko i kupilismy go jako prezent dla naszej młodszej córci. Była zachwycona.
Dziś ma prawie 2 lata i cały czas się nim bawi , jednak mamy małe mieszkanko, zabawek przybywa - już bardziej "dorosłych" :-) i niestety nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać.

Dalej nie rozumiem niechęci - co z tego, że jest pośrednik? Co z tego, że zarabia, skoro ja nic na tym nie tracę a jest mi wygodniej? I nie mów mi, że ta jedna/dwie sesje księgowań robią różnicę, bo wg mnie nie robią żadnej. A przez "pa" możesz użyć karty kredytowej. Mamy XXI wiek, chodzi o to, żeby sobie ułatwiać życie a nie utrudniać. Osobiście podoba mi się w "pa" także to, że odbiorca nie widzi moich danych np. numeru kk. Cóż, ja zostanę przy swoim i tych sprzedawców nie akceptujących "pa" będę omijać :-)

Co do pchacza, będzie real fota?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedna sesja więcej i przelew może być o dzień później na Twoim konciejezeli jest to piatek to nawet i 3 dni :-)

Dziś zrobię realne zdjęcia pchacza

zapraszam

cena "kup teraz" 50 zł
jutro rano dodam realne zdjęcia

zapraszam serdecznie - naprawdę bardzo fajna i niezniszczalna zabawka :-)

sprzedam za 45 zł.

do wzięcia za 40 zł
na terenie Gdańska mogę dostarczyć do domu :-)

Inne tematy z forum

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...