Daewoo Tico

Produkcję Tico rozpoczęto w Korei w 1991 roku. Technicznie jest ono kontynuacją modelu Alto a następnie Maruti firmy Suzuki. W Polsce Tico pojawiło się już w 1993 roku, a trzy lata później na Żeraniu rozpoczęto jego montaż .Auto z przeznaczeniem na samochodzik miejski spełnia swoją funkcję doskonale. Pięciodrzwiowe nadwozie tej wielkości nie jest często spotykane, a zastosowanie prostych ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie,
ja mam BMW 535 i nim na codzien zap....am do roboty, a Tikaczem albo na balety w sobote, albo do kościoła w nd

tico 124

weś nie mów takich głupot tico mechanik bo to nie prawda tylko kłamstwo

dachowanie ?

Moja babka sie przewróciła i zmarła :-( miała najwyżej 3km/h. Nie lubie takich bredni o dachowaniu przy 30 km/h
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

super furka

Mam tico rocznik 98 co bo o nim powiedzieć po prostu autko jest bardzo fajne dla ludzi którzy codziennie dojeżdżają do pracy dlatego że autko mało pali co z tym sie wiąże ekonomia tak po za tym części są tanie samochód nie wymaga dużego wkładu finansowego jedyną wadą tego samochodu jest korozja ale można znaleść wiele zamienników

REWELKA ZA MAŁĄ KASE

wcześniej miałem poloneza 1.4 silnik ROVERa mam ciężka noge jak to sie mówi i mój poldi zżerał 12 litrów benzoli kupiłem TICusia i przy ostrej jeżdzie pali 6 literków utrzymanie tego autka to na kieszen kazdego robola takiego jak ja bez problemowe części tanie jak do hulajnogi spóbójcie kupić tańsze w utrzymaniu i młodsze za 2000zł . Nie jest to BMW ale małe zwykłe autko dla przeciętnego polaka . szkoda żę przestali je produkować Blacharka co prawda jest z papieru ale autko na miasto w sam raz LEPIEJ JEZDZIĆ TICUSIEM NIŻ CZYTAĆ OPINIE PAJACÓW KTÓRZY JEŻDZĄ AUTOBUSAMI I MARZNĄ W ZIMIE NA PRZYSTANKACH POZDRAWIAM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ocena

moze i ludzie sie smieja z tego aytka ale ja jestem z niego zadowolony...mało pali wszedzie sie zmiesci i jak na jego moc ma niezle przyspieszenie co prawda niema w nim duzego komfortu i wiele miejsca ale samochod ma jezdzic i jak najmniej spalac...UDANY ZAKUP!!!

Piotr

Przejechane 80000 od nowosci go posiadam. wymienione filtry i klocki i pasek rozrzadu, ZERO RDZY !!! jak kto dba tak i ma !!! SEICENTO PRZY TYM TO SKRZYNKA NA LISTY
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zabawne!!!

Wiem o kogo chodzi, tyle że ta znajoma dachowała, bo ledwie co zdała prawko i pisała sms-a ;p

ja mam obrotomierz :P

Gojas

ty tluku

Re: Daewoo Tico

JEŹDZIŁEM TICUSIEM WSZĘDZIE KOSZTÓW UŻYTKOWANIA NAWET NIE ODCZUWAŁEM
NA BENZYNIE NIE CHCIAŁ ODPALIĆ BO OD POCZĄTKU BYŁ ZEPSUTY I DWA LATA STAŁ W OGRODZIE ANI RAZU NIE ODPALONY KUPIŁEM GO ZA 500ZŁ. KUPIŁEM AKUMULATOR I ODPALIŁ WSADZIŁEM ZA 1000ZŁ GAS I REWELACJA -NA GAZIE PRZY CIĘŻKIEJ NODZE W GDAŃSKU CZĘSTO W KORKACH 6,5 LITRA GAZU A W TRASIE 4,8 LITRA
BYŁEM NIM W CHORWACJI I I NA SŁOWACJI 3 RAZY PRZEZ WEGRY AUTOSTRADĄ 142 KM. NA LICZNIKU CALY CZAS NAJWIĘCEJ PRZEZ MOMENT 156KM NA GODZ. ALE ODRADZAM BO TO PUSZECZKA. JEST BEZAWARYJNE TO ROCZNIK 1998 BO NOWSZE SZYBKO RDZE BIERZE .PRZEŻYŁEM 2 WYPADKI I ŻYJE.
TO AUTO ZAWSZE CIĘ ZAWIEZIE NA MIEJSCE NIGDY NIE ZAWODZI BO TO SUZUKI SILNIK .PISZE O ROCZNIKU BO TE NAJBARDZIEJ UDANE TYP SX NIE KUPUJCIE DX
OSOBIŚCIE ZALECAM WSTAWIĆ GAS BO MA ELEMENTY SILNIKA Z BARDZO PRZEMYŚLANYCH STOPÓW METALI DLATEGO ŚMIAŁO GAS
PRZY 41 KONIACH MECH. I 650 KG. TO SPORTOWE AUTO JAK KTOŚ LUBI POSZALEĆ ALE UWAGA BO MĘKA BLACHA

MUSIAŁEM KUPIĆ WIĘKSZE ZE WZGLĘDU NA PROWADZONĄ DZIAŁALNOŚĆ PO PROSTU SIĘ NIE MIEŚCIŁEM KUPIŁEM ASTRE 1997 I WSIADAM I NIGDY NIE WIEM KIEDY ZNOWU STANIE BEZ POWODU BO ELEKTRONIKA NAJCZĘŚCIEJ SZWANKUJE
JAK MNIE BIEDA PRZYCIŚNIE WRACAM DO TICUSIA

JEŚLI NIE LICZYSZ NA KOMFORT A LICZYSZ SIĘ Z GROSZEM TO KUPUJ ALE PRZEDE WSZYSTKIM 1998 I PATRZ NA PROGI CZY NIE POGNIŁE .SILNIKA NIE ZAJEDZIESZ CHYBA ŻE JESTEŚ GORSZYM WARIATEM ODE MNIE

predkośc

Mi się udało w Niemczech 165 według GPS a na liczniku nie wiem bo się skala skończyła coś koło 175 :) wiec da się. I to na LPG. Ale była to naprawdę duża góra :) A obroty to 6tyś przy takiej prędkości były. Ale nie polecam na co dzień bo samochód zaczyna myszkować i jest to co najmniej niebezpieczne :)

dla niedowiarka

chciales zeby ktos sprobowal ja swoim tico nie jechalem tyle ale sa osoby co jezdza po 160km/h masz tu linki http://www.youtube.com/watch?v=h2ROwhvOT3M i nawet 170km/h http://www.youtube.com/watch?v=q7BA4_ockaA&feature=related

Spoko

To moje pierwsze autko, mam go dwa miesiące. Jestem zadowolona! :) tylko niestety autko jest bardzo delikatne...a w Polsce drogi nie są za cudowne, jeszcze w moich okolicach na Śląsku, niestety od dziur i zapadnięć pękło mi zawieszenie, ale naprawa szybka jest i prosta dla mechanika i kosztuje 50 złoty. Tak to nie mam zastrzeżeń co do autka!! :)) POLECAM. Mały, zwinny no i...5 drzwiowy :)

kopułka aparatu zapłonowego do wymiany, miałem to samo

Koreański transporter

Wielokrotnie oglądaliśmy zdjęcia z krajów azjatyckich, gdzie na jednym skuterze siedziała cała rodzina, pies, słoń i stado świnek. Dziś podobny obiekt MotoFreak przyuważył na warszawskiej ulicy. Więcej o szalonym Tico na www. motofreak. eu. Ponizej bezposredni link:
http://www.motofreak.eu/2010/05/koreanski-transporter.html

Moim zdaniem ;)

Pan z góry prosimy zajrzeć do słownika ortograficznego ;)

Tico to świetny samochód dla kogoś kto np. ma Prawo jazdy kategorii B1 , podobno łatwo można go odelżyć do 500 kg . ;) Mnie osobiście przez dwa lata Tico nigdy nie zmusiło do podnoszenia maski ;) owszem jakość plastików we wnętrzu itd. pozastawia wiele do życzenia , ale czego się Panowie chcecie spodziewać po samochodzie tej klasy za ok 2000zł? No właśnie , jeśli ktoś szuka w Tico samochodu który jest wygodny, przestronny , super szybki i cholera wie co jeszcze ... w Tico tego nie znajdzie ;) Tico trzeba umieć docenić ;) pozdrawiam wszystkich tych którzy naprawdę jeździli tym autkiem ;)

Mam pytanie:co robić gdy silnik rozgrzany nie chce palić a zimny bez problemu odpala...

Tico

mam Tico z 1998r.z gazem. jak narazie zrobiłem 200000 km. pali do 6 litrów gazu, latem 5,5. Rewelka

ticoo

to złom brak stref zgniotu. niewolno drzwiami trzasną bo się zaraz powyginają do środka według mnie to auto to porażka