Daewoo Tico

Produkcję Tico rozpoczęto w Korei w 1991 roku. Technicznie jest ono kontynuacją modelu Alto a następnie Maruti firmy Suzuki. W Polsce Tico pojawiło się już w 1993 roku, a trzy lata później na Żeraniu rozpoczęto jego montaż .Auto z przeznaczeniem na samochodzik miejski spełnia swoją funkcję doskonale. Pięciodrzwiowe nadwozie tej wielkości nie jest często spotykane, a zastosowanie prostych ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ile za tico???

chce kupić tico facet mi oferuje za rocznik 97 z przebiegiem okolo 50 tys 8 tys czy to troche nie za dużo???

Lepsze Cinquecento !!!

Większe, lepsza blacha, zawieszenie i przede wszystkim ładniejsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiłem tydzień temu

.. i jestem bardzo zadowolony ,wprawdzie myślałem wcześniej o CC ,ale za tą cene (6.5tys) wchodzą w grę przechodzone 700tki. Dla dwóch młodych osób bez dziecka ,ale za to z psem ;-) dobry wybór. Dla początkującego kierowcy bardzo dobra widoczność ,łatwość parkowania ,dobra dynamika. Trochę za delikatny. Polecam gorąco!

totalna pom...

5 lat iciągle się męczysz.
MASOCHISTA albo nie masz kasy albo lubisz to autko

a ja mam was w dupie

bo itak sobie go kupie!!!!!!!!!!!!!!!!! ble bo pije vódke nara barany łe łe

Znów kupiłem Tico

Pod koniec ub.r. jako 2 właściciel sprzedałem swoje 4 letnie Tico w bdb stanie / przebieg 30 tys. km./ Trasę Gdynia- Kudowa Zdrój przelatywał w 7 godz i spalał 5 l/100 km. W tyle zostawiał niezłe zachodnie samochody, które nie sprostały po przejechaniu kilkudziesięciu km / zapewne koszty benzyny o tym decydowały /. Jedynie jepp trzymał się za moim Tico przez 40 km z prędkością ok. 135-140. Sprzedałem ponieważ chciałem kupić 2 letniego Fiata Punto. Ale nie kupiłem. W tym roku kupiłem znów Tico tym razem z 2001 r / o przebiegu 15 tys km/ i to za taką samą cenę jak sprzedałem swój poprzedni z 1999 r. / . Ten model miał prostowaną i lakierowaną część pierwszej blachy klapy bagażnika i wymieniony zderzak tylny na nielakierowany ale spala 4,75 l/100 km na trasie, czyli jeszcze mniej niż poprzedni. Co do awaryjności, to porównując go z poprzednimi samochodami jakie miałem i jeżdziłem np. fiat 128, maluch, polonez to jest niebo a ziemia. Wymieniam tylko olej, filtry a robię to zgodnie z harmonogramem i wlewam paliwo. W ciągu miesiąca przejechałem już 5 tys km.

Klub Tico

Plecam wszystkim:
http://www.klubtico.org

DO DARKA

Gdzie można przeprowadzić tuning tej puszki piwa żeby leciała 180 km/h.
Ktoś cię holował???może maluch???

NAJLEPSZY

Mam Ticowatego od prawie roku (rocznik 98) i praktycznie jest to według mnie samochód praktycznioe niezniszczalny. Lejesz paliwko i jedziesz. Wiem coś o psujących się samochodach, gdyż wcześniej byłem (nie)szczęśliwym posiadaczem Renault 21. Fura ekstra, szybka, duża,wygodna, o niebo lepiej wykończona, ale niestety co każde tankowanie trzeba było coś naprawić. W Tico nic się nie psuje oprócz wspominanych przez wszystkich tylnich łożysk i bębnów.
Ps. Trasa Warszawa-Zakopane (przez Radom) 6 godzin , niestety aż 5.5 l/100km. Jak chcecie to nie wierzcie. Super mały zapier...acz.

Przy 30 km/h ciężko nawet rowerem wydachować - znajoma ma bujną wypbraźnię

nic dodać nic ująć

TICO MAŁE ALE AMBITNE

W ciągu 4 lat zrobiłem nim 95 tyś. km , to jedyne auto gdzie psa rasy Golden Retriver zmieszczę pod nogami przedniego pasażera. Po założeniu "trumny 370 litrów" na dach bez problemów pakuję się na wakacje z namiotem rodziną 2+2. Jak na tak mały silnik przy pełnym obciążeniu spokojnie się jedzie ( z bagażnikiem na dachu) 140km/h. Samemu na autostradzie osiągnołem na równym prędkość 180 km/h. rekordem było przejechanie z Krakowa do Chamonix i spowrotem ( 3300 km) w 48 godzin. dwie przerwy na drzemkę 4+ 4 + 2 godziny na załatwienie interesu. Jeśli ktoś chce porównać wyniki podobnych autek - proszę bardzo. Przypominam tylko że to silnik o pojemności 790 cm3 . Konstruktorom tego autka - Japończyką należą się ukłony.

Mój mały samochodzik

Jeżdźe TICO rok jest spoko łatwy do tiuningu prosty w eksploatacji. przydatny na dyskoteki moge pobrykać w nim z dziewczyną i jest sporo miejsca

TICO

Faktycznie w mieście nikt niema szns z ticusiem, aha dlaczego tak mało jest informacji na temat tuningu? Zróbcie coś z tym.

KUPIE TICO!

Zdecydowanie kupie TICO!!!!

Tylko w rozsadnej cenie i nie starsze niż 6 lat.Przebieg do 65 tys.

Autor: Greg pewnie@interia.pl

KUPIE TICO!!!

Autor: Greg pewnie@interia.pl

Tylko Tico

Mialem juz dwa ticusie i uwazam ze nie ma lepszego auta w tej klasie nie ma. Pracując uczciwie w polsce stac mnie tylko na tico. W maju jade na Chorwacje, nie znam tanszego sposobu na taki wypoczynek. Porownujac owe auto z innymi jest bezkonkurencyjne. Pozdrawiam wszytskich wlascicieli Tico.

Tylko Tico

Mialem juz dwa ticusie i uwazam ze nie ma lepszego auta w tej klasie nie ma. Pracując uczciwie w polsce stac mnie tylko na tico. W maju jade na Chorwacje, nie znam tanszego sposobu na taki wypoczynek. Porownujac owe auto z innymi jest bezkonkurencyjne. Pozdrawiam wszytskich wlascicieli Tico.

Forum od spraw technicznych.

Czy ktoś z Was posiada informacje, gdzie mógłbym zasięgnąć rad technicznych w sprawie tego autka. Chodzi mi konkretnie o mechanizm działania automatycznego ssania i możliwośi jego regulacji ze względu na zbyt wysokie obroty silnika.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tico

Tico to naslodsze autko pod sloncem. jest bardzo sympatycznym i fajnym autkiem a to tylko dlatego ze ma go moj kolega