Daewoo Tico

Produkcję Tico rozpoczęto w Korei w 1991 roku. Technicznie jest ono kontynuacją modelu Alto a następnie Maruti firmy Suzuki. W Polsce Tico pojawiło się już w 1993 roku, a trzy lata później na Żeraniu rozpoczęto jego montaż .Auto z przeznaczeniem na samochodzik miejski spełnia swoją funkcję doskonale. Pięciodrzwiowe nadwozie tej wielkości nie jest często spotykane, a zastosowanie prostych ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapominiałeś o spalaniu

Polonez to Ci pali prawie o 3 RAZY WIĘCEJ, niż tico nawet na gazie masz 12 l spalania . Chyba, że to Ci nie rzutuje.

Kto ma Tico ten wie, że Tico spoko jest :)

Tico jest nazastąpionym samochodem miejskiem, w trasie też niżle sobie radzi, jest malo awaryjne, jeżdże nim po mieście rozwożac pizze i wiadomo że w takiej branży nie da się oszczędzać samochodu, a także po calej Polsce z rowerkiem na dachu i nigdy mnie nie zawiodło, fakt ze minusem jest ze troche zrzera go rdza, ale walorów ma dużo więcej :)
Pozdrowienia dla posiadaczy Tico szerokości ;)

TICO TO RYZYKO

TICO TO RYZYKO ZE SIE CZŁOWIEK W NIM ZAKOCHA HAHA POZDROWIONKA DLA TIKOWCÓW

Tico JEST FAJNE

Tico albo sie kocha albo nie ja kocham a za co nie chce mi sie tlumacyzc tym ktorzy nie wiedza o nim nic

tico fajne małe ekonomiczne miejskie autko

Ja uwazam ze tico to małe fajne ekonomiczne autko, które w dzisiejszych czasach moze tylko konkurowac ekonomicznościa i tym ze zawsze znajdzie sobie miejsce na parkingu napewno nie jest bezpieczne ale w zycou liczy sie też szczescie a nie cieżkie grube blachy napewno bardzo lubią zardzewiec drzwi na samym dole tak samo klapa maska na rantach.Ale fajną sprawa jest to ze mało pali, jest dynamiczne niezawodne przejechałem tico ponad 300 tys km i zyje, napewno wytrzyma wiecej i bedzie tanszy niz wiekszośc nowch aut, lepiej chu.. jechać niż dobrze iśc taka jest prawda pozdro dla posiadaczy tico

Tico jest OKK !

Miałem tico 5 lat potem zamieniłem fgo na matiza tico lepsze ma tylko jedną wadę b.niskie siedzenia z przodu i ciasnota z tyłu

Tanio i dynamicznie

Jesli oceniamy samochód po wyglądzie , to zgadzam się , szału nie ma. Natomiast jego walory użytkowe sa ponadprzeciętne, do tego mało pali , tanie częsci i nie chce się psuć. Silnik , jest bardzo żwawy i trwały.
Niektórych to auto smieszy , ale po poznaniu jego wszystkich mozliwości , każdy kto jechał tico zmienia zdanie -na pozytywne:)

witam mam tico 98r od roku przebieg 143 i nie nazekam. spalanie bardzo niskie, wymienilem pare czessci jezdzony na castrol magnatec i na 98bp moj v-max na trasie pila poznan to 160kmh tico bez zadnych przerubek. jestem bardzo zadowolony z autka pozdrawiam

Tico nie jest złe

Tico nalezy porównywac do Fiata CC, SC Ewentualnie do Peugeota 106, Citroena Saxo i jeszcze do czegos ale nie chce mi sie myśleć.
Gdyby nie słabe zawieszenie i bębny z tyłu samochód mugłby być uwaźany za najlepszego w klasie ale cóż...
Ja osobiście jeżdząc po Łodzi uzyskuję spalanie w okolicach 6.0 na 100..
Ogulnie przyjemne autko...

FIOŁEK

Mam TICO !!! rok 1996 ,przebieg 72tyś.
Dla jednej osoby super ,woże narty 170cm na tylnej kanapie pod kontem a kije i buty oraz kask w bagażniku,jeszcze jeden komplet nart też sie zmieści ale to już w tej opcji koniec,zostaje wolny fotel obok kierowcy i można smigac na narty.Jest to samochodzik miejski i jak w tej klasie jest bardzo fajny a za 2500PLN można kupić rower a ja wybrałem TICO.

Umiarkowane zadowolenie

Jasne, że są lepsze samochody ale gorszych jest chyba więcej. Bardzo dobry dynamiczny silnik. Niskie spalanie . Na trasie przy przebiegu ponad 1400 km średnia 4,5 l/100km (latem). Miasto 5-6 l/100km. Zimą czasem podchodzi pod 7l, ale przy krótkich trasach w mieście, Wiadomo ssanie i długi czas rozgrzania silnika.
Praktycznie bezawaryjny. Dbamy tylko o okresowe przeglądy zgodnie z instrukcją. Bagażnik zbyt mały. Komfort jazdy: do 150km bez zatrzymywania, powyżej cierpnie całe ciało i trzeba się wyprostować. Miękkie amoortyzatory, czasem zbyt podskakuje na nierównościach i traci kontakt z podłożem.
Bardzo dobra widoczność nieporównywalna ze znanymi mi markami samochodów.

tico jest do miasta ok

Witam. Żona do pracy jeździ ticiem '98r.Wrocław jest bardzo zakorkowany dlatego tico pali 5lit benzynki. Mam go rok i tylko wymieniłem płyny i oleje oraz łożyska kół tylnich. Jest to autko do miasta rewelacyjne, zawsze znajdzie sie gdzieś miejsce do parkowania. Chetnie polecam. Wchwili obecnej chyba sprzedam, bo żona dostała auto służbowe, a szkoda żeby to stało w garażu i miejsce zajmowało.

kupoć to autko?

Mam opla Vectre 1.8 16V troche to pali 98r klima elektryka i myśle to sprzedać bo to grat opłaca sie kupic Ticusia????z kasą krucho pojeżdziłem od znajomej i fajnie to śmiga

da sie jezdzic

mam takiego juz 10 lat mechanicznie nie do zdarcia pali krople

SUPER AUTKO

JEZDZE TIKUSIEM OD NIE DAWNA ,AUTKO SPRAWUJE SIE REWELACYJNIE MIMO IZ MA 11LAT,POPRZEDNIE MOJE AUTO TO TO FIAT SC NIE POLECAM FIAT TO GRAT,. TICO POLECAM

obroty można zmniejszyć do 1500 mam obrotomierz wswoim tikaczu jedna mała śrubka i masz obroty jakie chcesz .śrubka przy cięgle gazu

A może kupiłeś go na złomie.Poszukaj w dobrym stanie to będzie lepiej się sprawował.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

sympatyczne pudełko

Mam Tikusia rok 1999 ok. 2 lata przejechał w tym czasie 50.000 tys.km. NIE DO ZDARCIA tylko blaszki delikatne i podatne na korozję.

SPRZEDAM PILNIE

PILNIE SPRZEDAM TICO 1998r
240 TYS PRZEBIEGU.AUTKO SPRAWNE .CENA 2500 DO NIEWIELKIEJ NEGOCJACJI.TEL KONT 515-563-29
AUTO SMIGA PO KOŁOBRZEGU.

Mam od 3 miesiecy!!!

Przesiadlem się z saaba 9000 wiec nawet nie bede porównywał. Zmusiła mnie sytuacja kasowa:) Ale tico poza strasznie gnijacym wszystkim jest super. Spalanie u mnie poza miastem 4 a w miescie 5l. Praktycznie jezdzi na powietrze