Daewoo Tico

Produkcję Tico rozpoczęto w Korei w 1991 roku. Technicznie jest ono kontynuacją modelu Alto a następnie Maruti firmy Suzuki. W Polsce Tico pojawiło się już w 1993 roku, a trzy lata później na Żeraniu rozpoczęto jego montaż .Auto z przeznaczeniem na samochodzik miejski spełnia swoją funkcję doskonale. Pięciodrzwiowe nadwozie tej wielkości nie jest często spotykane, a zastosowanie prostych ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

SUPER AUTO

Mam tico od 1999 roku bardzo się go chwale praktyczne auto bez awaryjne .Przejechałem 218000 km. wymieniłem tylko pasek rorządu i klinowy oraz 2 pary opon takze regularna wymiana oleju i filtrów i autko chodzi jak lala. licze ze jeszcze długo mi posłuzy.

Polecam na poczatek

Kupiłem tylko prawie rok temu za 2500zł na starcie włożyłem w niego 2000zł i teraz jest super cichy zwrotny nawet jak na 41KM lecz myśle o większym nie jest to samochód do wyścigów ale w korek i do pracy a dziś Trojmiasto to jeden wielki korek, jesli chodzi o rdze hmm sa zalażki jak w każdym... spalanie 5l/100 spokojna jazda nawet w korkach! czasami jak sie czlowiek spieszy i cisnie to 6l/100 co przy 30L zbiorniku wystarczny na jakies 600KM dobra wydajność... Idealny samochod na początek pojemność tylko 0,8MPI wiec małe opłaty jesli masz kase lepiej brać Matiza Joy np... ogolnie przyjazny kartonik z niego :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ILE ZA TICO

JA CI SPRZEDAM ROCZNIK 1997 ZA 3000 ZŁ. A NIE ZA TYLE CO TEN FACET CHCE KOLOR BIALY PRZEBIEG 115 STARAGRD SZCZECINSKI
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

JUZ WOLE POLONEZA

Ludzie przeciez tico to gówno jakby nie bylo silnika z przodu to strefa zgniotu konczylaby sie na tylnej klapie. w zyciu w cos takiego nie wsiade
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

JUZ WOLE POLONEZA

Ludzie przeciez tico to gówno jakby nie bylo silnika z przodu to strefa zgniotu konczylaby sie na tylnej klapie. w zyciu w cos takiego nie wsiade

Tico SX

Tak, Tico to wspanały samochód, mamy go już 9 lat i nie ma grama rdzy. Nie zbyt duży tuning, tylko czarne szybki, biale klosze od migaczy i detalii. Tico odpowiedni jest do miasta oraz do dalekich tras. Komfort jest duży. Nie ma go na stronie Euro NCAP ale ma dobre strefy zgniotu, przynajmniej tak mówią ludzie, nie doświadczyłem tego i nie chce, nie życze również tego nikomu.
-------------------------------------
Pytania ?
gg: 1630080

tico - pokochaj kanty:)))

Heh, jam moge dodac tylko ze to autko jest spaniale, mi tam tylko brakuje centralnego, ale to szczegol, osobiscie jestem bardzo zadowolony z tego auta, moja mama kupila je od ciotki jakies 3 lata temu, i mial przejechane zaledwie 25000, to, co moge powiedziec, to to, ze tanie, oszczedne, tanie czesci(przeguby na allegro za 60 zl, wymienialem oba) jadac z sieradza, do katowic zalalem do palna baczek, pojechalem, wrocilem, i zostalo mi jeszcze cwierc baku, a przypominam ze bak ma zaledwie 30 litrow poj., jestem bardzo zadowolony z tego auta, dbam o nie jak moge, wymienilem juz niestety 2 przeguby, ale to szczegol, bo czesci sa smiesznie tanie, musze tylko poprawic hamulce tylnie, wymienic tlumik profilaktycznie i przednie amorki, auto jest naprawde tanie w eksploatacji, mozna nim jezdzic spokojnie bez oleju w slrzyni, mialem tez tak gdyz musialem, jeszce kupie tylko spojlerek, i szybki przyciemnie, bo szkoda mi glosnikow, o, jesyny minus, to instalacja, jak chcialem podlaczyc radio, mialem z kumplem niezle problemy ze znalezieniem plusa do radia, ale wszystko juz pod kontrola, pocuagnalem kabel bezposrednio od akumulatora, i zamienilem tikacza w jezdzace disco, minusem jest bagaznik- nie moge tam wsadzic tuby, ale moze to i lepiej, bo by rozwalila klape bagaznika, i slabe plastikowe polki, niee wytrzymaly ciezaru glosnikow, polka sie zalamuje(2 subwoofery 500W i 2 srednie) i nie daje to takiego efektu jak z drewna, ale wszystko idzie zrobic:)))wystarczy zrobic nowa polke, a ogolnie jestem z niego zadowolony - majac z****iscie slaby akumulator palil bez zadnego problemu w 30 stopniowe mrozy!!!!!! kiedy merce kumpla nie chcialy palic z pomoca srodka wtryskiwanego do filtra powietrza!!!!! wymienialem jeszcze tylko przewody zaplonowe - przepalaja sie, ale to normalne w tico:))) ogolnie polecam!!! tylko przed zima zabitexujcie podwozie, jak ja to zrobilem - taniej, i dluzej pojezdzi:))) a jezeli ktos sie wepchnie do auta, to jego wina, niech znosi malomiejscowa niewygode, to auto jest po prostu wystarczajace, dla mnie nawet i na dlugie trasy:))) raczej go nie sprzedam:)))

Ryszard Kępa

tico to bardzo niebezpieczny samochód. Ma bardzo delikatną karoserię

nie do zdarcia

Jakis 2 lata temu moja zona dostala od swojej matki Tico rocznik 97. Wiedzialem ze samochod byl mocno wyeksploatowany. Tesciowa(przedstawiciel handlowy) przejechala nim prawie 400tys km i czesto jak twierdzil teść bez kapki oleju w silniku :O. Z prezentu niebylem zadowolony, tymbardziej ze samochodem trzeba bylo przejechas z Katowic na pomorze. Bylem pewien ze w czasie podróży cos sie rozpierdyli i zastrzeglem zonie ze jak do czegos takiego dojdzie to zepchne grata do rowu i podpale. Odziwo dojechalem na miejsce caly i zdrowy, a zdziwilem sie jeszcze bardziej kiedy okazalo sie ze samochod spalil w trasie jakies 3-4litry benzyny na 100km. Nadodatek Tico caly czac jezdzi, pali jakies 5 litrow po miescie i niechce sie rozwalic. Niewiem jak sprawuja sie inne modele Tico ale ten jest nie do zdarcia.

mam TICO na gazie i pali mi 6 l. gazu na trasie przy prędkości 120-130 km/h. jazda tym samochodem wynosi mnie taniej niż pociągiem, a przynajmniej jestem niezależny. Poza tym jest prawie bezawaryjne. Ma przejechane 155 tys. km, w tym na gazie 120 tys. km i wymieniałem w nim układ hamulcowy (przód i tył - 320 zł.) Oleje i filtry wymieniam co 10 tys. km. Do tej pory samochód nie bierze mi oleju. Jedynym mankamentem który mi przeszkadza są ślady korozji które pojawiły się w tym roku na drzwiach i pod anteną. 1998r. prod.

wypadek tico

mam od 2 lat ten samochód(tico) i miałem nim jeden raz wypadek i to bardzo poważny z dachowaniem wyszłem z niego bez żadnych komplikacji niktktórzy byli na miejscu wypadku nie wieżyłże z tego wyszłem a jechałem z predkościa 90 km/h i udeżył we mnie drugi samochód jak na wszystkie samochody co juz miałem i którymi jeździłem tico jest niezastapiony dobrze się jeździ nim w mieście małe zużycie paliwa

Fajny ale....

Mam tikolca od '98. jest super zwrotny, mało pali, cichy i ma kopytko. Dwa lata temu kupiłem jako drugi samochód starego golfa 2 1,6diesel. Golf jest tańszy w eksploatacji (5-6l ropy/100) bezpieczniejszy a i w prowadzeniu wygodniejszy. Ceny części są śmieszne bo jest masę zamienników. Golfik mimo że starszy ale na pewno lepszy.

DEAWOO TICO

SUPER AUTO TYLKO SZKODA ZE NIE MA OBROTOMIERZA

Sprzedam tico rok prod 2000

Sprzedam tico.rok prod.2000, 1 własciciel,auto bardzo zadbane,wersja bogata z el,szybami, c.zamkiem, zderzakami w kolorze nadwozia i spojlerem.przebieg 67.000km Cena to 6000zl.Zapraszam pod numer 605784816 woj:WLKP
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tyko czy nie tyko ??

Tico OK

Czytam te bzdury i sam nie wierzę w to co jest napisane.Jak można tym samochodem jechać 160/h
skoro fabryka mu dała 143.Jest to szybkość maksymalna wynikająca z obrotów silnika, przełożenia skrzyni biegów, średnicy kół.Słyszałem że od 165/h samochodem tym można jjuż latać.Może by ktoś spróbował?
Mam Tico od 1997 80000 km. i nie narzekam.Wszystko zależy od tego jak się jeździ.
Wiadomo że autko delikatne i trzeba się do tego dostosować.
Dla niezadowolonych polecam Landcruisera!
Jeśli ktoś jechał 160/h to radzę zweryfikować wskazania szybkościomierza.

Ogolnie zadowolony:)

Ja tam jestem zadowolony z tico jedyną wadą wydaje mi sie ze jest układ kierowniczy który stuka co jakis czas przez plastikowe tulejki ale tak ogolnie na starcie malo kto potrafi dac mu rade :) jak narazie w tico wymienilem wchacze , 2 tłumiki , czujnik temperatury . łożyska tył i przod autko na trasie nigdy mnie nie zawiodlo :) nie bede pisac ile razy wymieniłem olej czy filtry albo hamulce bo to normalna kolej rzeczy ze trzeba to wymieniac w kazdym aucie :) Ogólnie moja ocena to 9/10

Sorka pisz e dalej

Wersja jest SX jak mówiłem 98 rok i nie ma leprzego auta.Jak ktoś napisze o porsze czy lambo to tylko Ci ludzie którzy są bez serca

Furka Starego

Mój ojciec (43lata)ma Tico. 8lat temu jak go zobaczyłem po prostu jego prostota i miłe spojżenie spod kloszy zauroczyły mnie .Wcześniej był maluch ale to historia .mówię dalej- przebieg wynosi 52tys. km. i spisuje się niesamowicie dobrze. Spala równe 5 w mieście i 4 na trasie.Mam 13 lat i jak stary mi pozwoli to na bocznych dróżkach jeżdi mi sie super. Chwalę zawieszenie jak jeżdżę z ojcem i superowy dynamiczna 3-cylindrówka.Był wybór przy kupowaniu VW polo 98' Fiat punto 98' Daewoo Tico 98' upierałem się przy ticu nazywam go "Ticusiem" wg mnie jest piękny!

Pozeracz paliwa

Ludzie powiedzcie mi czego tico pali mi 7 L na 100 km czy zima czy lato czy jezdze 90 czy 140 km/h pali tyle samo.. dlaczego??