Daewoo Tico

Produkcję Tico rozpoczęto w Korei w 1991 roku. Technicznie jest ono kontynuacją modelu Alto a następnie Maruti firmy Suzuki. W Polsce Tico pojawiło się już w 1993 roku, a trzy lata później na Żeraniu rozpoczęto jego montaż .Auto z przeznaczeniem na samochodzik miejski spełnia swoją funkcję doskonale. Pięciodrzwiowe nadwozie tej wielkości nie jest często spotykane, a zastosowanie prostych ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jednorazówka ! Jestem mechanikiem i wiem co to jest. po 4 latach zbiornik paliwa juz koroduje i paliwo ucieka, tylne hamulce tez sie psują. Wogule mi sie niepodoba. Wolałbym starego golfa niz taką puszke.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tikacz...

jezdzilem hummerem, lincolnami, chryslerem crossfire.... a teraz jezdze tikiem..hehe... no ale takie zycie i powiem ze za taka kase to auto, ktore nie ma sobie rownych, praktycznie bezawaryjne, czesto astry, vectry czy fordy wachaly moje spaliny a dlaczego? bo tico czy jedzie 40km/h czy 145 ( tak niedowiarki!!!! ) pali 5l. inne nie. Oczywiscie komfort jazdy w duzych samochodach nie do porownania ale jak mowie trzeba spojrzec ile sie placi za samochod i z jakiej klasy pochodzi. Tico w swojej klasie THE BEST!!! a nasze "cieniasy" czy punto, nawet nowa pnada nie chce, nie za takie pieniadze!!!! Pozdro!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam warsztat

warsztat ten mieści sie w gdańsku wrzeszcz na ul. biała 7 obok CNF tel: 344-54-50

polecam warsztat

chciałem polecić warsztat samochodowy który mniędzy innymi naprawia tico i inne marki jest naprawde dobry ma bardzo niskie cenny i fachową obsługe serdecznie polecam

pali tyle co motocykl

jadąc ekonomicznie na trasie 90- 100 nie spala więcej jak 4,2 l na 100km.

Ed

Jestes smieszny, widac ze nie masz pojecia o czym piszesz. Naucz sie troche fizyki, to bedziesz wiedzial czy dla pieszego wiekszym zagrozeniem jest lekkie Tico czy np. ciezki SUV czy inne nowoczesne auto. I nie wyjerzdzaj tu z farmazonami jaki ty modry to nie jestes bo zal tylek mi sciska.

Gosciu nie osmieszaj sie

Nie mam Tica, przegladalem to forum i natknalem sie na ta rtwoja głupote i az mnie sklrecilo, najpierw zesmiechu a potem z zirytowania!!. idac twoim tokiem, nienazwalbym tego myslenia, raczej postepowanie czy jak tam, to po drogach mogły bu sie poruszac auta tylko max 3 letnie z 5 gwiazdkami w NCAP i z jak najwieksza ochrona pieszego. Czyli popularne SUVY czy auta terenwe zwlaszcze z oringowaniem nie maja prawa jezdzic po drogach?? A wogle wiesz o czym piszesz , czy podniecasz sie tabelkowymi danymi? bo czytajac to co piszesz to watpie w to. Gosciu nie wyskajuj tu z takimi madrosciami bo i tak nikt sie tym tak jak ty nie podnieca. Co mnie to obchodzi ze BMW nie jest wg ciebie najbezpieczniejsze. Kupie je bo mi sie podoba a nie bo ty uwazasz gownie np. Volvo jest bezpieczniejsze. Nadal uwazam ze wazniejze od bezpiecznego auta jest bezpieczny kierowca. Koniec kropka. Aha i rownie dobrze mogbym to pisac w inny temacie. Rzegnam frajerze.

up

btw: bmw wcale nie jest tak bezpieczny jaby sie wydawalo Jeszcze zależy na temat ktorego bmw rozmawiamy :D http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=15

yeah

Ehh wiedzialem ze tak sie to skonczy...
Szkoda ze nie masz bladego pojecia o testach NCAP w ktorych badane sa miedzy innymi bezpieczenstwo pieszego. Chyba mi nie wmowisz ze Tico jest pod tym wzgledem bezpieczny.
Jak napisalem wszystko zalezy od tego jak kto jezdzi widz nie piepsz mi o wariatach w bmw.

P.S. Jeśli zginąć to tylko pod żukiem !!!

SZymon jestes debilem??

Rozumem ze Tico nie chroni pasazerow ale co ma do tego ze innych uczestnikow drogi nie chroni?? Zapewniam cie, miernoto umyslowa, ze wolalbys zderzyc sie z Ticem niz z super bexzpieczym autem, bo Tico byc zmiutl z powierzchni ziemi a ssam bys wyszedl calo a tak to z Ciebie tez by nie bylo co zbierac. A co myslisz o waroiatcha w BMW z ABSEM i poduchami?? czy oni sa bezpieczni dla innych uzytkownikow dróg?? Az mi sie smiac z ciebie chce ale tempota umyslowa, normalnie debilizm i jak tu sie nie dziwicze w kraju jest tak zle skoro tylu gloabów i matolow zyje. Was sie powinno dla wszego bezpiwczenstawa zamykac bo z takim mysleniem to tylko osmieszacie sie i innych

Bezpieczeństwo

Nie chce byc złośliwy ale widząc ten samochód obawiam sie, że coś mi sie stanie. Wiem że za chwilę rzucą sie na mnie hordy milośników tego samochodu ale niestety prawda jest taka, że wraz z maluchem starym uno itp gruchotom stwarzają najwieksze zagrożenie na Polskich drogach. Przepraszam jeżeli kogoś urazilem wiem że tak naprawde wszystko zależy od kierowcy, ale chyba wszyscy powinnismy spojrzec prawdzie w oczy, że jest to samochód zz cieniutkiej blachy, bez ABS który kompletnie nie chroni ani pasażera ani osoby na zewnątrz. Pozdrawiam

chałas z przodu!!!!!!!!!

od pewnego zcasu jeżdząc Tico słysze głośne chałasy, wymieniłem łozyska i simeringi, prawa półośke i nadal bez poprawy!!! zaden z machaników nie potrafi powiedziec co to jest.zastanawiam sie nad wymiana skrzyni biegów.jesli ktoś słyszał o takim czymś to prosze o pomoc

mój email: marientos@vp.pl

Tico

2001 r. 45 tys. km, pali śr. 5 l, V max uzyskana to 160 km/h, z gdańska do warszawy przy V = 80 km spalił średnio 3,7 l. Niezłe śmieszne bezawaryjne cudo.

Idealne auto dla studenta

Mam Tico już ponad pół roku, rocznik '97 po całkowitym remoncie. Przedtem jeździłem Polonezem, maluchem i Astrą. Tico zostawia je wszystkie daleko w tyle pod względem dynamiki. Spróbujcie swoim autem pojechać po piskach na dwójce ;) Przy wyższych prędkościach już nie ma wiele do powiedzenia, ale pogonić go można nawet do 160km/h. Silnik ma fantastyczną elastyczność - trójkę standardowo zmieniam przy 60km/h, ale jeśli mam fantazję to wciskam tylko gaz i auto wyskakuje jak koń i ciągnie jeszcze do 90km/h.
A przy tym wszystkim jest tanie w utrzymaniu, zwrotne, wszędzie się wciśnie. A i załadować można sporo po złożeniu siedzeń, bo jest bardzo ustawne. Pali "z dotyku". Nawet w te mrozy -25 stopni zapaliło (choć już z oporami). Dokładać do niego muszę jedynie normalne materiały eksploatacyjne. Mogę spokojnie polegać na tym autku.

super sportowa fura

o kurde! ale fura! najlepsze kombi jakim jezdzilem! ultra pojemny, mocny silnik i to wyposarzenie na prawde polecam ja swoim przejechalem 896402km i jestem zadowolony z kazdego przejechanego kilometra. w eksploatacji doslownie grosze, tylko taz wymienialem olej i pasek klinowy, a zarowki mozna z lampek biurowych wstawic. zapomnial bym dodac ze na lpg i na prawde tanio sie jezdzi, mimo butli nadal mam miejsce zeby wsiasc :D wezcie to ayto z mostu zrzuccie !!! hała

Nizłe autko

Dobre , Tenie auto , małe spalanie dynamiczny maly silniczek Polecam na pierwszy samochod

do wszyskich

A mój ticacz przy -25 stopniowym mrozie odpala jak burza w przeciwieństwie do super aut moich kolegów-.pomykam nim codziennie do pracyprzy czteroosobowym składzie a w dodatku na gazie.Minus dla ogrzewania i łożysk tylnych kół.Przebieg 125000km,Auto dla tych co muszą jeżdzić a nie mają bardzo za co.

do focusa

fakt honda moze nie jest zbyt nowa ale napewno jest wygodniejsza duzo od tica a silnik napewno nie jest tak zajechany jak piszesz, ale mam dopiero 21 lat i co mialem kupic tico?? niestety mam syntyment do duzych aut. Focus OK tico nie

Do syfa

Nie mam nic do hond ale takich gora paroletnich, a nie starych wrakow. Sam mam forda Focusa 2003 TCdi ale moj syn jezdzi Ticem i nie narzeka, a moim zdaniem auta starsze niz 10 letnie powinny trafiac na zlomy wszystkie bez wyjatku. A czytajac twoje wylewne opinie mozna stwierdzic ze masz powazne kompleksy, miales jakies niepowodzenie spod swiatel?? Male tico z emerytem za kierownica objechalo twoja emerytowana honde?? bo juz pod maska tego niegdys mocnego silnika nie zostalo za wiele koników? ja ci powiem tyle - bardziej sie boje zdezylowanego starego auta (np. 1 letniej hpondy) niz paroletniego Tico

SYF

Ja nie mam samochodu?? Moje pierwsze auto bylo sto razy lepsze niz gowniane tico(honda civic 1.4 91r) koszt zakupu podobny teraz sie woze accorda 1.8 94r. jak tico sie moze podobac??