Daewoo Tico

Produkcję Tico rozpoczęto w Korei w 1991 roku. Technicznie jest ono kontynuacją modelu Alto a następnie Maruti firmy Suzuki. W Polsce Tico pojawiło się już w 1993 roku, a trzy lata później na Żeraniu rozpoczęto jego montaż .Auto z przeznaczeniem na samochodzik miejski spełnia swoją funkcję doskonale. Pięciodrzwiowe nadwozie tej wielkości nie jest często spotykane, a zastosowanie prostych ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no nareszcie ktos mondrze pisze

no nareszcie ktos mondrze pisze zgadzam sie z nim w 100% tikacze to guwna na kułkach i po leciutkiej stłuczce niema co ponich zbierac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tikacze na szorć!!!!!!!!!111

co wy z****ne tikacze sobie myslicie jebce jedne własciciele tych gówien jak są tacy cwani to niech sie zemną zmierzą a własciwie z moją ładą samaritką niemacie rzadnych szans w tych waszych gównach muj ładowski silnik bije was buce na łeb biore was na starcie nawed z 2 łosie jedne wasze gówniane tikacze mają opony jak z mojej samaritki jedna. No i jebce poruwnajcie sobie bezpiec\zenstwo samatitki do jakiegos guwnianego tikacza odpowiedz pozostawiam wam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tico 160km/h i 17s do sety? i to mają byc dobre osiągi was chyba pogieło tikacze są do dupy smiac mi sie chce jak jacys własciciele tych gówien piszą że rucsza zpod swiateł z piskiem. I jak tu nieruszyc z piskiem jak te dwie opony to jak jedna do mojej vectry wole swoją 13 letnią wectre niż jakies dwa nowe tikacze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

LUBI SIE TO CO SIE MA

jak by mnie bylo stac na ferrari to bym sie je kupil ale mnie nie stac więc tico jest zaj**** zwrotne, niezle przyspiesza tylko wygląd, ale wszystkiego miec nie można :-]

Ticol

Pisz po Polsku bo nie wiemy o co ci chodzi???
Chodziłes może kiedys do szkoły?????

Mozna wszystko ale bez przesady

noo kpina gosciu tico to bm-ki porownoje ja tam wole swoja 12letnia calibra niz 3 letniego ticola do domuuuuuuuuuu

Jeżdżę Ticusiem od 5 lat. Nie narzekam. Malo pali, ma dobre przyspieszenie i wszędzie sie zmieści. Nie miałam z nim nigdy problemów. Jest to samochód do pracy i na zakupy. Traktuję go jak kiedyś rower. Wsiadam i jadę. Pali 4 litry/100, więc porównywalny jest z kosztem biletu miesięcznego na autobus. Trzeba uważać na zakrętach, ale to kwestia przyzwyczajenia i puszczenia nogi z gazu.Dla 2 osób jako środek komunikacji lokalnej jest idealny.

230tysięcy km i dalej do przodu

niesamowity pojazd, 96 rok, , moja prędkość maksymalna, to bez kitu 160km/h, każdy może spróbować i zaręczam, że każde TICO do 150 dojdzie. Autko zrobiło już 230tyś km i z poważniejszych rzeczy to nic nie wymieniono, a pompa paliwowa działa bez zarzutu, i wogóle nie ma sie do czego przyczepić. Pozdrawiam.

super auto

mam go od nowości rocznik 96 auto jest idealne zamyka szafe 160 oprócz wymiany oleju i plynów oraz klocków chamulcowych nic w nim sie nie dzieje spisuje sie znakomicie w miejskich korkach a jeżdzę chyba w najgorszych warunkach miejskich Wrocław.Z pod świateł nieznajduje zbyt wielu rywali któży mogli by stawić mi czoła a noge mam ciężką chcialbym żeby wszystkie moje następne auta chodzily jak ten ale niemam zamiaru szybko sie z nim rozstawać pozdrawiam wszystkich TICO maniaków

OK !

Jeżdżę TICO od 1998r.Przejechałem 57000km.Możecie nie wierzyć, ale nie miałem żadnej awarii.Dwa razy tylko robiłem diagnostykę i regulację silnika. W trasie pali mi od 4,1 do 4,5l/100,a w mieście około 6l/100.W zimie osiągi są gorsze. Do tej pory wymieniłem :łożyska i szczęki hamulcowe tylnych kół oraz klocki hamulcowe przednich i tłumik.Jak na swoją klasę to jest super.Bezpieczeństwo-fakt jest delikatny , dlatego nie ma co nim szarżować.Wmoim przypadku jedyną wadą jest słaby lakier bo mam dużo małych odprysków ale może taki trafiłem.Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy TICO.

hehe

przeczytalem wszystkie opinie i mam znajomych co maja tico. Mysle ze za taka cene autko warte kupna. prawie miesiac sie zastanawialem co kupic. i kupuje za dwa dni TICO bo mysle ze warto. Dla informacji jestem zawodowym kierowca siedze za kólkiem 20 lat a w dzisiejszych czasach jak sie ma malo kasy a chce sie miec autko to tico jest bezkonkurencyjne. pzdrawiam

Tico lepsze od sc 900

Tytul mowi sam za siebie.

ty debilu

ty debilu jak możesz porównywać CINQUECNTO 899cm do tico dlatego że maja tyle samo koni mechanicznych ale to nie to samo CINQUECENTO pójdzie lekko 160 i robi szybciej do setki ok 13 14sek a już nie powiem o 1108to nawet matiz wymieka

ty debilu

ty debilu jak możesz porównywać CINQUECNTO 899cm do tico dlatego że maja tyle samo koni mechanicznych ale to nie to samo CINQUECENTO pójdzie lekko 160 i robi szybciej do setki ok 13 14sek a już nie powiem o 1108to nawet matiz wymieka

Tico konkuruje nawet na trasie

Jestem włascicielem tico 96 i nie zawiodłem sie na tym aucie. W miescie dynamiczny i wszędzie mozna zaparkować a w trasie sunie ok 140 a na naszych drogach i tak wiecej nie pojedziesz zachowujac bezpieczenstwo zatem i w miescie i na trasie sie sprawdza. Spalanie gazu na tyrasie sięga 5,7l/100km a na miescie 7-8l/100km. Na benzynie nie sprawdzalem ale napewno mniej spala. Autko ekonomiczne, szybkie, dynamiczne. Do wymiany zazwyczaj hamulce i elektryka.

160 km/h

Jak ktos nie wierzy ze tikacze potrafia sie rozbujac do 160, to zapraszam na strone www.ttt.ntx.pl w dziale galeria.

Mam ticusia od kwietnia 2000 roku. Przyznaję, że jest mało bezpieczny jeżeli chodzi o kolizje. Walnęłam facetowi w tylny zderzak i miałam cały przód do naprawy (włącznie z wymianą przedniej atrapy i błotnika) a facet miał tylko naderwany zderzak, ale uważam, że jak na tak małe i stosunkowo tanie autko, jest świetny. Wiadomo, jeżdżę tym, na co mnie stać. A tico ma to do siebie, że jest na prawdę tani w eksploatacji.
Mój ticuś dziennie robi 30-60 kilometrów, ma 90 tyś. na liczniku i pali 4,7 na trasie i około 5 w mieście. Wożę nim dzieciaki do przedszkola, jeździmy nim w trasy, na ryby. Pomimo małego bagażnika da się załadować bagaże, sprzęt wędkarski, mieszczą się dziaciaki i jeszcze między nimi słusznych rozmiarów pies - wilczur. I da się przeżyć. Nie mówię, że nie chciałabym większego - planujemy jeszcze kupno Omegi kombi - ale tikuś zostanie i tak. Bo jest idealny dla kobiety. Do wożenia dzieci, do wypadów po zakupy, do tego, żeby wcisnąć się w ciasne miejsce do parkowania w zatłoczonych miastach. Poza tym on rzeczywiście ma kopa. Brat ma cienkiego. Ostatnio przejechał sie moim ticusiem i piał z zachwytu.
To na prawdę jest SUPER AUTKO!!!

No nie wiem!

160 km/h to raczej nie poleci ale 150 ptrafi przez długi czas utrzymać :P Przynajmniej jak sie nie ma litości dla wyjącego silnika

to auto to szmelc

to auto jest do kitu żadnego konfortu,wyglądu to czysty szmelc 17 do setki mówi samo za siebie do tuningu się kompletnie nie nadaje

Tico to jest to!!!

mam je od nowości (99'),zwinny,szybki,super się prowadzi ,ale najważniejszą zaletą to eksploatacja,czyli części i spalanie.jeżdziłem nim w góry i nad morze jest spoko.nigdy bym nie zamienił na żadnego ciękusia.pozdrawiam