Daleki dojazd do pracy

Temat dostępny też na forum: Praca
Witam, dostałem pracę od strony południowych rejonów pod Gdańskiem. Mieszkam w Wejherowie. Czy ktoś ma doświadczenie w takich ok. 2 godzinnych dojazdach? Praca w porządku i szkoda mi zrezygnować. Wiem, że to kwestia indywidualna, ale może ktoś jeździ tak daleko i długo i podzieli się swoim zdaniem... Przeprowadzić się na razie nie mogę. Zresztą lubię Wejherowo i chcę tu mieszkać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Daleki dojazd do pracy

2 h w jedną stronę oczywiście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko zależy od kilku czynników:

- na ile potrzebujesz pracy (konkretnie tej pracy, a nie jakiejkolwiek),

- na ile sensownie wynagrodzenie jakie otrzymasz przełoży Ci się na czas poświęcony pracy globalnej (czas pracy razem z dojazdem, czyli wynagrodzenie netto/na rękę/ minus koszty dojazdu podziel przez łączną ilość godzin spędzonych w pracy oraz w trasie, zobaczysz jaka wyjdzie stawka godzinowa i stwierdzisz czy będzie dla Ciebie satysfakcjonująca stawka czy też nie,

- jeszcze coś, choć to dzisiaj mało popularne, aczkolwiek jak dla mnie mające znaczenie, czasem dla większej satysfakcji z wykonywanego zawodu warto się poświęcić, choć nie zawsze, ale satysfakcja też się liczy.

Właśnie. Satysfakcja jest dla mnie ważna. Dzięki za fajną poradę. :)

Inne tematy z forum

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.