Dawne edycje Harpagana

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, jak wyglądały dawne edycje Harpagana. Gdyby ktoś posiadał jakieś materiały, w szczególności wyniki i mapy, to cieszyłbym się, gdyby się tym podzielił. Mój adres - lukaszjab@wp.pl.
W edycjach 18-26 najlepszy czas uzyskali zwycięzcy ze Zblewa - 17:09 godz. Dawno temu słyszałem, że kiedyś znaleźli się biegacze, którzy twierdzili, że zrobią Harpa w około 13 godzin. Po obejrzeniu zdjęć zamieszczonych w necie wywnioskowałem, że na 20. edycji (Lębork) swoich sił próbowali długodystansowcy, pochodzący z Lęborka. Ich twarze kojarzę z biegów. Ogólnie rzecz ujmując, dali plamę ;O. Tylko Pan Dominik Lipski wyszedł z tej potyczki "z twarzą" - doszedł w grupie, która zajęła miejsca 3-10 :)).
Niby czas nie jest ważny, ale jednak najpierw człowiek chce pokonać siebie, a następnie silniejsi porównują swoje wyniki z rywalami, dlatego ciekawi mnie, co było wcześniej.
Wśród 100 najlepszych wyników w edycjach 18-26 znalazły się dwie kobiety: Justyna Zbroja (19:57 w Drzewini) oraz Tatiana Poliakowa (20:40 w Zblewie). Jestem pod wrażeniem.
Łukasz Jabłoński
PS. Za nadesłane materiały z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dawne edycje Harpagana

dawno, dawno temu był na stronie H taki ranking - lista wszechczasów

Dawno temu moje zainteresowanie Harpaganem było "z daleka", tzn. kiedyś słyszałem, że coś takiego istnieje, ale uczestnictwo wydawało mi się nierealne, więc nawet nie szukałem informacji na ten temat. Teraz sprawa się "trochę" zmieniła :))

Jak mi się wydaje, nie wiesz, kto ma jakieś stare dane. Dzięki mimo wszystko za info, bo już wiem, czego mogę się chociaż spodziewać :))

Pozdrawiam

PS. Odezwał się jeszcze ktoś na maila (nie wiem, czy dane mogę podać, więc na razie to tajemnica ;)) i może czegoś jeszcze się dowiem.

moze ktoś ma ten ranking zapisany, albo wydruk chociaż...

wszedłem już w posiadanie materiałów o których pisałem mailem. Czyli wyniki chyba 13-17. I nie ma tam żadnego czasu poniżej 19h z kawałkiem (wynik Wojtka Suchego). Wcześniej wątpię aby ktoś wykręcił lepiej ze względu n to , iż Harp był trudniejszy. Tak wiec należy założyć, że jeżeli jakikolwiek lepszy rezultat padł to na Harpach 18 wzwyż. A padł? hm. nie orientuję się.

19 h złamano:
na 19. - 3 osoby,
na 21. - 1 osoba,
na 22. - 10 osób,
na 25. - 3 osoby,
na 26. - 2 osoby,
na 27 - 2 osoby.
Także ogólnie zrobiła to już niezła gromada zawodników :).