Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

W Clinice Medice na drzwiach jest juz napis ODDZIAŁ POŁOŻNICZY :)
Byłam-widziałam;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma jak opowieści dziwnej treści o rzekomym uśmiercaniu ,które się kupy nie trzymają( czytałam kiedyś w którymś z komentarzy twoją historię),kto chce rodzić w bardzie j luksusowych warunkach jego prawo ale nie wypisujcie bzdur o rzeźniach i rzeźnikach bo ci sami rzeźnicy później odbierają porody w prywatnych szpitalach schodząć z dyżuru w państwówkach.Biorąc na poważnie wasze obawy 98% dzieci dziewczyn z forum powinno być kalekami bo przecież urodzone w państwowych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

A kiedyś kobiety rodziły w jaskiniach i ludzkość nie wyginęła - po co robić histerię, moze lepiej jechać rodzic do lasu? Na łonie natury, a nie przeszkadzać paniom damom położnym w drzemce na dyżurze.

Przez wygłaszanie takich bzdur "szpital to nie wakacje" itd. w głowach sie poprzewracało "służbie zdrowia" i myślą, że to pacjent jest dla nich, a nie oni dla pacjenta i przez taka mentalność jest jak jest. Czyli dno.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy niepotrzebną histerią jest to, że mojego syna w jednym z tych doskonałych gdańskich szpitali chciano uśmiercić, albo bardzo poważnie uszkodzić? O ile w ogóle urodziłby się żywy byłby kaleką, a wystarczyła decyzja o cc, ale "diabelska arytmetyka" była dla ordynatora ważniejsza. Nikt nie zapewni nam gwarancji, że poród będzie bezproblemowy, a matki decydujące się na prywatny poród wcale (wbrew błędnemu przekonaniu) nie kierują się chęcią rodzenia w "luksusowych warunkach", a ważniejsze jest dla nich poczucie bezpieczeństwa i pewność że w trakcie porodu na pewno zostanie udzielona nam (rodzącej i dziecku) w odpowiednim momencie pomoc, o ile takowa będzie niezbędna. Niestety każda z nas zna przykrą historię, która potwierdza, że w publicznych nie zawsze tak jest. W dniu dzisiejszym rozmawiałam z Panią, której lekarze w państwowym, co prawda w Olsztynie, zafundowali poród kleszczowy, bo nikt nie pofatygował się by zrobić usg przed porodem, a dziecko było źle ułożone. Jej córka ma 9 miesięcy, w dalszym ciągu jest rehabilitowana, "wolniej się rozwija" w stosunku do swoich rówieśników (opinia lekarzy), a na dodatek "zafundowano" im posocznice. Zdrowie i życie dziecka jest najważniejsze, a nie wygoda! Łatwo jest krytykować kobietom, które miały w miarę względny poród!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie wiem, moze to dziwne ale dla mnie glupie jest jezdzenie do Lodzi aby urodzic, gdy w trojmiescie tez sa szpitale... W tych "rzezniach" jak to jedna z poprzedniczek raczyla napisac, jednak tez rodza kobiety i nie da sie nie zauwazyc, ze wiekszosc kobiet z tego forum urodzilo w panstwowych szpitalach. Nie popadajmy w skrajnosci, to nie sa "rzeznie" po prostu nikt sie nad nikim niepotrzebnie nie trzesie. Idziesz, rodzisz i wychodzisz. Idziesz w koncu do szpitala a nie na wakacje ;) zycze wam szczesliwych porodow dziewczyny ale uwazam ze niekiedy robicie niepotrzebna histerie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Odpowiadając na pytanie - jako wskazanie wpisano mi: Stan po cięciu. Wszystko zależy od lekarza dyżurującego akurat na oddziale. Jechałam do konkretnego człowieka, więc było git.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu mój opis jak coś będziesz jeszcze chciała to pytaj
http://forum.trojmiasto.pl/porod-posladkowy-t273453,1,160.html

ABC
Napis z co chciałabyś wiedzieć o porodzie pośladkowym. Nerwowa wiedziałam, że dasz rade w państwowym 😀. Przyznaje teraz trochę racji, że w państwowym da się urodzić godnie 😇.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ema, trzymam kciuki i daj znać jak wrażenia z Łodzi - bardzo proszę o info. Pozdrowienia

Ja nie pisalam, ze ceny sa na odwal, tylko informacje. Informacje o porodowce. Ceny brzmia znajomo - w Swissie bylo tak samo chyba czy tysiak taniej?

Rzeczywiście koszta dość wysokie, zwłaszcza że to jedyny oddział prywatny na Pomorzu, a konkurencji żadnej nie ma. Natomiast spokój i bezpieczeństwo są najważniejsze więc jeśli ktoś był zdecydowany zapłacić 7 tys. to zapłaci i 8 tys. Dla mnie zdrowie i życie mojego dziecka jest bezcenne. Przynajmniej nie będzie problemu z wyborem jednej z trójmiejskich rzeźni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jestem prosto po wizycie u Dr. Sz. - powiedział mi, że porodówka w CM rusza 15.06.
Dostał właśnie od nich propozycję współpracy - jest zainteresowany ale nie zna jeszcze warunków więc decyzji ostatecznej nie podjął.

Porodówki nie ma,ale ceny już są.Rewelacja :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, od wczoraj jesteśmy już w Łodzi. Wypoczywamy sobie w hotelu :). Dzisiaj jeszcze drobne zakupy w Manufakturze, renesans na Piotrkowskiej a jutro KTG. W piątek rano mała będzie już z nami. Jak się trochę ogarnę po operacji napiszę Wam co i jak. Na razie wrażenia zarówno z kwalifikacji u dr. Wojciecha W. jak i z kontaktu z samym oddziałem i położnymi, bardzo pozytywne.

8 tys za cc, to moim zdaniem już przegięcie. Koszt w Salve 3900 + hotel 6 dób ze śniadaniami ( 3 dla 2 osób i 3 dla jednej) ok 700 zł.- 800 zł. Matematyka jest bezlitosna. Nasze zdrowie, spokój i komfort jednak bezcenne...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

To nie są ceny na odwal, dzwoniłam do CM i taką informację otrzymałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kjopa
Mogłabyś napisać coś wiecej na temat tego porodu jesli posiadasz jakies informacje i moglabys je 'udostepnic' od kuzynki? Bede naprawde zobowiazana.

Nerwowa, gratulacje :) a jak udało Ci się załatwić cc? Miałaś wskazania?

P.S. Te koszty to pewne, bo też nigdzie nie znalazłam oficjalnych informacji...???

czyli jednak dalas rade urodzic w panstwowym szpitalu ;) a tak calkiem powaznie gratulacje , duzo radosci z bycia mama :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co? 8000??? To aż tyle jestem do przodu?;-))))
Tydzień temu urodził się mój synek. Jak tu wspominałam, zdecydowałam się na cc w szpitalu na Zaspie. Cięcie zrobione super, opieka po porodzie bez zastrzeżeń. Luksusów nie było, ale sala dwójeczka, ładne łazienki, fajny personel. Czego chcieć więcej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

abc
W Twoim przypadku masz całkowitą rację. Moja kuzynka drugą córę urodziła pośladkowo przez sn w Wojewódzkim. Pisałam o tym kilkakrotnie. Jej nic nie było nawet nacięcia ale dziecko masakra.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

nietrzymanie moczu po ciąży (28 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...