Dekoracja sali

Temat dostępny też na forum: Wesele
Czy salę same dekorujecie/dekorowałyscie, czy miałyscie od tego kogoś? Jeśli tak, polecicie mi jakąś tanią osóbkę, która mi pomoże?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dekoracja sali

Ja wzięłam firmę Agata Dekoracje z Rumi. Koszt 2 700 zł za auto, salę, kościół, butonierka i bukiet ślubny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja sama dekorowalam. Poprostu poprosilam sioste, sawiadkowa, tescia i nie bylo problemu.
Wszystkie rzeczy kupilam na allegro. Kwiaty na stol zamowilam w kwiaciarni male bukieciki ktore wytrzymaly b. Dlugo.
Polecam kwiaciarnie Art-Flor z Jasienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja sama z mężem dzień przed dekorowałam sale:)
Zrobiłam wszystko tak jak ja chciałam kupiłam też co mi się podobało..
Nie chciałam firmy bo do dodatkowy koszt i też nie tani :) a ozdoby jeszcze sprzedałam ze sali :) i małe straty z tego powodu :)

Co dokładnie wlicza się w tak dużą sumę dekoracji ?

Bukiet około 200 zł, butonierka ok. 70 zł, bukiet przed młodymi na stole weselnym, kwiatki na masce auta i przy klamkach, wstążki na świeczkach na stole, wysokie stojące wazony z bukietami w środku, chyba 4 sztuki, podświetlana ściana za młodymi, wstążki na krzesłach, na białym obrusie na stołach taki kolorowy pociągniety przez wszystkie stoły. Wsążki na każdej serwetce. W kościele strojenie klęczników, kwiaty na ołtarz, białe wiązania na ławkach, dwie białe latarenki ze świeczkami przy wejściu. Na sali weselnej dodatkowo dwie wielkie kule z białych róż. Nie pamiętam co jeszcze wzięłam :)

Ja dostałam oferte od jednej firmy i jestem trochę przerażona. Patrzcie:

DEKORACJA KOŚCIOŁA

Cena podstawowa dekoracji kościoła to 500 zł i zawiera:
- wystrój ław - materiał ( rodzaj materiału oraz jego ułożenie do ustalenia ) +/ - stojaki do podpięcia materiału ( LUB podpięcie do ław ) + / - małe świeczki (inne do ustalenia)
- wystrój krzeseł - białe pokrowce oraz długie kokardy na krzesłach
- klęcznik - dekoracja klęcznika z użyciem białego materiału ( zakryty częściowo lub w całości )
- dekoracja ołtarza - grube świece ( w szkle lub na mosiężnych stojakach - ok 2-4 szt.)

Do ceny podstawowej należy doliczyć koszt kwiatów żywych
- żywy kwiat z zielonym delikatnym przybraniem przy ławie - ok. 10 zł./szt. ( cena w zależności od ilości ław,
ławy można przystroić co drugą, wszystkie lub według uznania )
- bukieciki przy ławach od 25 zł.
- bukiet pod ołtarzem od 150 zł.
- kwietniki przed ławami lub w innym miejscu - od 70 zł./szt. ( cena zależy od ilości kwiatów )
- kwiaty żywe przy klęcznikach/ krzesłach pary młodej oraz świadków - ok 60 zł. ( wszystkie )
- inne do ustalenia

Płatki róż wzdłuż ław: ok. 150 zł.

Czerwony dywan ( inny kolor 25 zł./m2 )
- 10 m - 150 zł.
- 20 m - 200 zł.

DEKORACJA SALI

Poniżej wypiszę elementy dekoracyjne sali, które są najczęściej wybierane, podam ich przybliżony koszt.

Pokrowce na krzesła - 5 zł./szt.
Kokardy do pokrowców - 1,5 zł./szt.
Same kokardy z organzy - ok 3 zł./szt.
Kokardy z Organzy + satynowe cieńsze - ok 3,5 zł./szt.
Sama satyna - ok. 3 zł./szt.

Dekoracja stołów
- kwiaty - bukiety wykonujemy od 30 zł. ( niski wazon ), od 80 zł. ( wysoki wazon )
posiadamy wazony wysokie oraz niskie do wyboru ( do ustalenia )
- bieżnik na stołach dla gości oraz Młodej Pary ( cena zależy od ilości gości ) - ok 200 zł.
- płatki róż na stołach dla gości ( żywe kwiaty ) - ok 200 zł.
- kryształki dekoracyjne na stole w około świec lub bukietów z kwiatami - ok. 200 zł.
- świece - same / ze wstążkami / z kwiatami - od 20 zł.
- podziękowania dla gości w pudełeczkach z czekoladką - ok 3 zł./szt.
- dekoracja serwetek - od 2 zł./szt.
- winietki - ok 2 zł./szt.
- Świece w szkle z kryształkami - 35 zł.

Dekoracja otoczenia sali
- kwietniki - od 70 zł./szt.
Żywe kwiaty na mosiężnych stojakach bądź w szklanych wysokich tubach lub w wysokich dużych donicach ( czarne, białe lub inne do ustalenia ), do wykorzystania przy wejściu na salę, na sali tanecznej lub innym dowolnym miejscu.
- kule kwiatowe, kwiaty sztuczne, duże ok 70 cm średnica - 90 zł./szt.
( wykonujemy również z kwiatów żywych )
- kule ratanowe, duże ok 70 cm średnica + dekoracja z kwiatów żywych w nich - ok 100 zł./szt.
- oświetlenie sali, lampy oświetlające ściany czy inne elementy, lampy o długości 1m płaskie bądź okrągłe o średnicy ok 30 cm - 40 zł./szt.

Otoczenie Młodej Pary
- bukiet leżący przed Młodą Parą na stole - od 150 zł.
- ściana świetlna - 250 zł.
- wysokie kwietniki za Młodą Parą - od 70 zł./szt.
- świece na stole w dowolnych kompozycjach w szkle - od 25 zł./szt.

Dekoracja sufitu
- materiały dekoracyjne - od 200 zł.
- kule papierowe o średnicy ok 40 cm - ok 20 zł./szt. - 300 zł.
- balony z helem ( z utrwalaczem aby wytrzymały kilka dni, sam hel utrzymuje się do 10 h ) - 5 zł./szt.

Całkowity koszt zależny jest od ilości dekoracji jakie Państwo wybiorą.

Bukiet ślubny - cena zależy od rodzaju i ilości kwiatów - od 150 zł.
Miniaturka bukietu ślubnego dla świadkowej - ok. 100 zł.
Bransoletka z żywych kwiatów dla świadkowej - 75 zł.
Butonierki - 20 zł.

Dekoracja samochodu ok. 150 zł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktycznie też bym się przeraziła... Ja za dekorację kościoła zapłaciłam 200 zł (całość 400zł z tym że były dwa śluby więc po połowie) w tym były kwiaty pod ołtarzem i tabernakulum, przystrojone krzesła, i co drugą ławkę kwiatek z ozdobą.

Bukiet dla mnie i świadkowej wraz z butonierkami 120 zł.

Dekoracja sali 200 zł w co wchodziły bukiety małe na wysokich wazonach plus jeden duży przed nami i zostało to zaproponowane przez salę.

Za dekorację samochodu nie płaciliśmy bo miałam cudowną siostrę, która mi zrobiła ją sama.

Powiem tak trzeba pochodzić i poszukać ale można znaleźć też i firmy, które to zrobią taniej a równie pięknie.

Osobiście mogę polecić małą kwiaciarnie między Redą a Wejherowem z której miałam bukiet ślubny. (http://www.kwiatyewy.pl)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wypożyczę maszynę baniek mydlanych. 501-966-147

wypożyczę bieżniki jutowe w konkurencyjnej cenie
na stoły okrągłe lub tradycyjne
kontak: natalia_reszczynska@op.pl

Kogo polecacie? Jaki mniej więcej koszt ozdoby sali? Czy przygotowując bukieciki na stół samemu dzień wcześniej jest szansa, że będą się dobrze prezentowały w dniu wesela?

Polecam Bukiety Bankiety, Pani Patrycja tworzy cuda :) u nas za dekoracje wyjdzie 2500-3000zl w tym kosciol, sala, bukiet dla mnie i swiadkowej, korsarze dla pozostalych druhen, butonierki, wianek, dekoracja auta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam Panią Agnieszkę 695-820-108. Ma wyczucie stylu i potrafi dobrze doradzić. Ceny konkurencyjne.

polecam http://www.semperinflore.eu/

Pani Agnieszka przygotowywała mi piękne kwiaty! W przystępnej cenie, wszystko to kwestia ustaleń.

Inne tematy z forum

Gdzie warto zamowic kwiaty w Gdansku?? (64 odpowiedzi)

Dziewczyny poniewaz jestem za granica niemam za bardzo mozliwosci jezdzenia po kwiaciarniach.Bede...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?