Dentysta NFZ.

Witam wszystkich, czy istnieje jeszcze dentysta NFZ? Jeśli tak to jakie usługi przysługują mi w ramach NFZ? Przegląd darmowy? Czy taka placówka stomatologiczna znajduje się na terenie Gdyni, jeśli tak to gdzie? Jeśli nie ma istniejących placówek stomatologicznych NFZ w Gdyni bądź całym trójmieście to jaką kwotę należy uzbierać aby zdjąć kamień z zębów, dać znieczulenie, wyrwać zęba tylniego (jednego górnego i dolnego) nałożyć plombę. Jaki gabinet stomatologiczny istniejący NFZ polecacie? Jaki gabinet prywatny i ile za całość? Na co idą nasze składki zdrowotne skoro płacimy z roku na rok procentowo większe składki, a u dentysty nic za darmo nie można zrobić? Ja kiedyś w szkole podstawowej miałem dentystkę, od tamtego czasu nie miałem żadnej wizyty... już tyle lat. Dzięki z góry za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dentysta NFZ.

W przychodniach przyjmują dentyści na NFZ. W mojej, w Gdańsku, tak jest. Nie płacę za przegląd czy ściąganie kamienia, ani za amalgamat, ale jeśli chcę białą plombę, to tak. Zadzwoń do Twojej przychodni rejonowej i zapytaj.

Dziękuję bardzo, tak zrobię. Sęk w tym, że dawno nie byłem u dentysty - od lat bo drogo i nie zawsze mogłem wydać pieniądze na niego właśnie. Boję się tylko, że przychodnia moja powie mi, że nie mają podpisanej umowy z NFZ pomimo faktu tego ilu tam lekarzy specjalistów posiadają. W razie awarii to gdzie takiego szukać?

Jak w Twojej przychodni nie będzie, to zadzwoń do innej. Na pewno różnie to wygląda, ale warto sprawdzić, zanim się wyda majątek prywatnie. Ja mam dobrego dentystę, który przyjmuje i w przychodni, i w prywatnym gabinecie, ale po co jechać z Gdyni, jak w Gdyni na pewno też jest mnóstwo dobrych stomatologów. Poczekaj, może za chwilę ktoś kogoś Ci poleci z Gdyni...

Gdynia stomatologia Śródmiescie chyba teraz na ul. Obrońców Wybrzeża,kiedyś byli na Żwirki i Wigury teraz zrobili nowoczesniej ulice dalej.Wszystko jest w necie wpisz śródmieście stomatolog.Chirurdzy tez tam są na NFZ.numer 58 627 28 80

Wielki dzięki, jutro zadzwonię tam i się popytam o wszystko.

Inne tematy z forum

Nudny seks w długim związku (6 odpowiedzi)

Witam serdecznie, Jestem w związku w ktorym od poczatku seks był wspaniały. Czułam, że bardzo go...

Jak urozmaicić seks (4 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

Czy rozmiar członka ma znaczenie (26 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...