Dialogi o zwierzętach

Temat dostępny też na forum: Dialogi o zwierzętach
Opinie do spektaklu: Dialogi o zwierzętach.
Aleksander Żelewcowprzekład; Sonia Szlemielwystępują: Joanna Bogacka, Małgorzata Brajner, Milena Lisiecka, Maciej Brzoska, Ludwik Brzuskiewicz, Ryszard Jasiński, Cezary Rybińskireżyseria: Remigiusz Brzyk, scenografia: Mikołaj Malesza, kostiumy: Elżbieta Wójtowicz-Gularowska, muzyka: Maciej Bednarek, asystent reżysera: Cezary Rybińskiprapremiera 25 października 2003 roku w Teatrze Kameralnym w ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja

Naprawdę super bardzo polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szkoda Kasy

Sztuka kiepska, sensu skromnego...
Na uwagę zasługuje jedynie błyskotliwa rola Zjadacza Szklanek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda Kasy

Sztuka kiepska, sensu skromnego...
Na uwagę zasługuje jedynie błyskotliwa rola Zjadacza Szklanek.

Lechu...

Lechu, jeżeli nie dostrzegłeś sensu w sztuce, a w pamięci zapadła Ci jedynie rola Zjadacza Szklanek, to znak, że jesteś miłośnikiem sztuki jarmarcznej. Wybierz się do cyrku.
W przeciwieństwie do Ciebie doszukałam się wielu aluzji do historii, polityki, natury człowieka...

Skandal

Ciekawe kto jest odpowiedzialny za zawartość tej strony?! To skandal...w obsadzie tutaj podanej nie ma jakże ważnego nazwiska!!!! MAŁGORZATA BRAJNER !!!! To się w głowie nie mieści!!! A poza tym wspomniana tutaj Ewa, to prawidłowo EWA BRAJNER-LEONOWICZ. Opracowanie strony trąci amatorką...intelektualną.
A spektakl spodobał mi się:-)

Jednak warto...

Nie jest to najłatwiejsza sztuka. Trzeba doszukać się jej ukrytego sensu. Użyto wiele symboli, które mogą być niezrozumiałe dla ogółu. Jednakże polecam. Ciekawe prowadzone dialogi, zaskakujące wstawki muzyczne, dużo ruchu scenicznego, można się pośmiać i miło spędzić chłodny listopadowy wieczór.

A propos

To prawda spektakl naładowany symbolami. Po twarzach widzów łatwo stwierdzić iż budzi odmienne wrażenia. Naturalizmu scenom dodaje uliczny, momentami wulgarny, język. Całość okrzaszona dobrą muzyką z pograniczna techno. Ogólnie ciekawe przeżycie i godna polecenia pozycja na wieczór.
P.S Byłem z Aniczką naprawde warto !!!

Do aniczki!!

Jak uważasz, że na tym przedstawieniu można sie pośmiać to tak naprawde nie zrozumiałaś tej sztuki. Pozdrawiam.

Do studenta

Może to zależy od nastawienia osoby, która ogląda tą sztukę..? Może niektórzy nie potrafią śmiać się z siebie..?
Podczas spektaklu, na którym byłam sala trzęsła się od chichotu oglądających i całe szczęście, że ktoś jeszcze potrafił odnaleźć w niej odrobinę radości dla siebie...

rewelka

spektakl i do śmiechu i do płaczu , rewelacyjna huśtawka nastrojów, fakt wyszłam skołowana, ale każdy minispektakl miał dużą głębię. a widzieliście plakaty za obiema scenami...? daje po bani. ale trzeba znać symbolikę to fakt.

sztuka bardzo fajna ,zmusza chwilami do refleksji ,ale tez jest z czego sie posmiac ,polecam

Warto

Ja oglądałam to przedstawienie 10grudnia i ... baaardzo mi sie podobało!! Jak można nie widzieć w nim sensu?? Mam "tylko" 17 lat,a jestem pod wrażeniem! Spektakl przedstawia jak bardzo zachowania ludzkie podobne są do zwierzęcych...praktycznie ludzkość dąży do ponownego zezwierzęcenia...coś w tym jest!! Daje do myślenia,czy nie warto zastanowić sie nad sobą i swoim postępowaniem!!! Na prawde warto obejrzec!! Gorąco polecam!!

ciekawe=D

Niestety nie widziałam tego spektaklu, ale musi być świetny skoro występuje tam Ewa Brajner(moja dalsza rodzinka, która może nie wie o mojej egzystencji w Limanowej). Jestem dumna i z Ewy, i z Gosi Brajner, które wsławiają nasze przepiękne nazwisko!!! HEH... Ja też gram i chyba tylko to trzyma mnie przy życiu... Na razie amatorsko...Ale w przyszłości...
ałć!!! Ale kiedy ta "przyszłość" moja wymarzona, na którą wszyscy patrzą z przymrużeniem oka???!

tak. Skandal

też myślę,m że to skandal.

Wyjaśnienie

Chodzi o skandal, który znajdziecie u dołu strony. Ale każdy bład można naprawić. Nieprawdaż?

Tak beznadziejnej sztuki dawno nie oglądałam.

Inne tematy z forum

Avenue Q (26 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Avenue Q . Avenue Q na podstawie oryginalnego pomysłu Roberta Lopeza i...

Karnawał zwierząt (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Karnawał zwierząt . KARNAWAŁ ZWIERZĄT CAMILLE SAINT-SAËNS BALET Świetna...

Puste miejsca (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Puste miejsca . PUSTE MIEJSCA Autor:Clàudia Cedó Reż.:Lena Frankiewicz...