Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

fruktozę kupiłam w bomi :)

Mam kilka rzeczy kupionych, masę zaraz kupię w lidlu, a nadal nie wiem czy dobrze będę jeść :/

ech...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

fruktozę kupuję w carrefourze :)

A gdzie fruktozę można dostać?

Czyli makrelę także mogę z chlebem pp zajadać?

Fajny ten blog, dowiedziałam się, że można jeść rybę z bułką/chlebem pełnoziarnistym, więc zaraz śmigam do Biedronki po wędzonego łososia i jutro zrobię sobie kanapki do pracy :) Dziewczyny a powiedzcie mi gdzie kupujecie takie bułki pełnoziarniste w których nie ma cukru itp.? Te na zdjęciu w blogu wyglądają bardzo apetycznie, ale zastanawiam się, gdzie takie można dostać :)

Dziewczyny jak potrzebujecie kilku gotowców, to koleżanka która jest na tej diecie założyła bloga z przepisami:)
Zaraziła MM całą masę ludzi, i efekty są rewelacyjne:)

Także polecam:)
http://montignacowo.blogspot.com/

O jeju jeju to ja już nic nie wiem :/ Przeczytałam w weekend książkę, całe forum o którym wcześniej pisałyście i nadal nic nie wiem :/

Mam koło siebie lidla i bomi więc wszystko pod ręką, ale jestem skołowana :/ zacznę od środy, jutro wyjdę na zakupy :D
Mam w domu różniaste makarony z mąki durum i 2 sery pleśniowe :P i na tym to co mogę się kończy :P aaaaaaa i dziś na ciepłą kolację mam ogórkową - ale to się nie liczy ;P
warzywa z mięsem mogę, ale jak mięso to nie mogę makaronu/ziemniaków, czyli jak w środę mam zaplanowany kapuśniak to spokojnie mogę go zjeść?? (nigdy nie jadam ziemniaków w zupie więc dla mnie luz że ziemniaków nie mogę:P gorzej przy innych zupach jak nie będę mogła makaronu lub ryżu:/) Ale mięso z zupy mogę śmiało zjeść?? i mogę takie porcje jakie chcę??

Na I śniadanie mówicie owoc (bez bananów winogron i te de) czyli jabłko, gejowskifiut czy inne pomelo :D tylko jedna sztuka tak?? ale np pomelo jest takie wielkie że mój Mąż po 1/2 mówi że się najadł :P (ja tam mogłabym takie 2 czy nawet 3 pomelo zjeść bo je uwielbiam!!:D)

II śniadanie... i co tu mogę? twaróg (pewnie nie cała kosta:P) z czymś... dżemem z lidla niebieskim, albo z warzywkami :) a mogą być kiszone ogórki??
Kawy nie pijam od jakiegoś czasu (odkąd zajmuję się chorą Babcią pijam Inkę zbożówkę :P), za herbatą nie przepadam - a bez cukru to już w ogóle :P
mogę fruktozę kupić i dodawać do inki??
mogę pić mleko? dodawać mleko do Inki? jakie najlepiej??
jak płatki owsiane to z czym?
A kaszę mannę bym mogła??

Obiad... też czarna magie ale ok, jeśli mogę kapuśniak na mięsie (bez marchewki) to w środę i czwartek mam co jeść :P zup nie zabielam bo daję dużo "dodatku" (czyli głównego składnika :P).
Czy na obiad mogę mieszać albo mięso - warzywa, albo makaron/ryż - warzywa czy tak?? i obojętnie czy gotowane, pieczone czy smażone - tak?? Jak smażone to na czym?? czy na początek nie smażyć??

Kolacja... można jeść jajka?? np gotowane??
I załóżmy że na początek będę jadła podwieczorek czy może to być jogurt jogobella brzoskwiniowa light?? i czy jak się "przyzwyczaję" do nowego menu będę mogła po jakimś czasie z podwieczorku zrezygnować??

W książce jest dużo o serach, ale co, nieważne ile mają tłuszczu? jak ser to można je jeść ile się chce??

A mąkę typ 1850, 2000, orkiszową itp. kupuję na morenie w sklepie ze zdrową żywnością o nazwie "Natura" :) Zaś dżem na bazie fruktozy można dostać np. w Netto :)

Ja owsiankę jadam na kolację, bo ma być węglowa :) tyle że na chudym mleku i nie dodaję wtedy fruktozy, bo fr. jadam tylko rano :)

Ja zrobiłam dziś zakupy i zaopatrzyłam się w serki wiejskie, jogurty naturalne, jajka, ser, jogurty brzoskwiniowe jogobella light, makrelkę, pstrąga wędzonego, piersi z kurczaka i warzywa na patelnię, truskawki mrożone :) Aha i gorzką czekoladę 70% na czarną godzinę;D Dziewczyny pamiętajcie że można jeść również chleb orkiszowy. Ja dziś jadłam z twarogiem i dżemem z fruktozą.

z musli jest problem bo tam wsypują płatki kukurydziane i bakalie np. a tego nie można

ale czemu nie można zup na mięsie?
Ja jem rosół, ogórkową, pomidorówkę itp. wtedy traktujemy to jako tłuszczowy posiłek, czyli nie dajemy ryżu, makaronu, co innego jak zrobimy pomidorówkę na wywarze warzywnym wtedy można mamaron czy ryż, ale pamiętać trzeba, że tłuszczową zupę zabielamy śmietaną 18% a na wywarze warzywnym jogurtem naturalnym.

czy dobrze rozumiem,ze ta zupa ma byc bez gotowanego miesa? a gotowane mieso ogolnie mozna ale bez ryzu i makaronu tak? nie wolno tego laczyc dobrze kumam?

marchewki gotowanej nie lubie,ale gotuje ja do smaku:P

a muesli mozna? myslalam,ze tylko platki owsiane..jesli mozna to fajnie:-)

z tego co pamiętam to zupy tylko na wywarze warzywnym i bez marchewki

ja np na śniadania w pracy jem chlebek razowy z serkiem wiejskim i do tego ogóreczki i pomidorki albo jogurt naturalny z muesli
a jak nie mam na powyższe nastroju to np. pstraga wedzonego z sałata i warzywami
w domciu to w weekendy jajko gotowane z majonezem i warzywkami albo jajecznice na szynce...oczywiście bez pieczywa wtedy i z odpowiednią ilością warzyw

dzisiaj natomiast zgrzeszyłam bo kolezanka w pracy ma urodzinki...i pochłonęłam już 3 mini ptysie i po maluśkim kawałeczku serniczka i ciacha z owocami-mniaaaaam

zaraz bede jeść obiadek...dziś mam kawałek dziczyzny i suróweczkę

olusia dziekuje bardzo:-)

ser zólty mam, ryz brazowy i basmati tez, koncentrat, jakeis warzywka tez ( a mozna kupic np. mrozone i zrobic na patelni?)

a mieso to lepiej w piekraniku piec, badz gotowane -dobrze rozumiem?
a jesli bym podsmazyla sobie mieso mielone wieprzowo-wolowe do tego koncentrat pomidorowy, jakies warzywko, przyprawy (cos jak sos do bolognese) to moge takie cos zjesc bez wyrzutow sumienia? to bedzie dobre w tej diecie? oczywiscie rozumiem,ze bez ryzu i makaronu takie danie tak?

a jakbym ugotowala sobie pomidorowke na kurczaku,z przyprawami,warzywami i do tego ryz badz makaron to mozna takie cos normalnie zjesc?

mysle ze moim najwiekszym probleme beda sniadania (bo w pracy)

Polubilam ten watek, jestescie tak pomocne ze az milo :) Kupilam makaron durum, serki wiejskie light, grejphuta na rano jutro i makrelki dwie. Cos tam dzis wymysle. A i chleb zytni bo jednak calkiem bez nie dam rady.
Do zrzucenia 9 kg.

Stokrotko

makaron durum
jogurty naturalne zaw. tł. max 1,5
maślanka
mrożone truskawki
sery pleśniowe
tuńczyk
makrela
ryż Basmati
kabanosy
dżem np. Materne( jasnoniebieski)
serki wiejskie linessa z Lidla
twaróg chudy
serek homogenizowany chudy
koncentrat pomidorowy
mięsa wszelakie
warzywa
fruktoza ( do słodzenia)
ser żółty

Lidka pochwal sie co kupilas, to moze mi pomozesz, bo ja procz jogobelli brzoskwiniowej, maki pp warzyw nie bardzo wiem co jeszcze kupic:-)

Zakupy zrobione. Wracam na diete:) Kolacja węglowodany więc dlaczego nie można owsianki?

no na noc bo myslalam,ze powinnam je jesc a ze na sniadnaie nie moge w pracy to pomyslalam,ze na noc - kolejna gafa:P

ja owoce wrecz uwielbiam, dlatego sadze,ze bedzi mi ciezko bez nich zyc..jesli i powinnam na poczatku chleb i owoce odrzucic to co moge zjesc na sniadanie w pracy? zeby za dlugo nie robic (nie mam kuchni w pracy)

stokrotka pamiętaj, że jogobelle tylko brzoskwiniową można.

Śniadanie ok, ja to nie jestem zwolenniczką jedzenia chleba i owoców na mm, przynajmniej nie na początku, ładniej się wtedy chudnie, ale mi tych rzeczy po prostu nie brakuje

Inne tematy z forum

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

ekspres dolce gusto-krups - warto? (42 odpowiedzi)

ma ktos to cudo ? jaka kawka wychodzi?

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...