Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

Kochane dołączyłabym do Was w tej diecie, ale potrzebowałabym Waszej pomocy :)
Co ja z czym w pierwszym etapie? Lubię jeść (gotować i jeść - dużo:D) czy ta dieta jest taka że nic prawie nie można jeść i cały czas jest się głodnym?? Czy jest "normalna" i można jeść dużo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja cały czas dietuję, w sobotę zrobiłam sobie pyszny deser mm z gorzkiej czekolady, bo miałam ciśnienie na słodkie :)

i jak tam dietujecie na mm?

Agatha- Ty na diecie???Je4sssu, co ja mam powiedzieć:)

Ja od pazdziernika juz ok 8kg, na diecie-ruch i mniej jedzenia:)

przed ciąża byłam na dukanie dla mnie to byla fajna dieta ale teraz karmię piersią więc dukan odpada

ja jestem na mm od 5 stycznia pierwszy tydzień - 3kg teraz jakos waga stoi od kilku dni ale nie zniechęcam sie na dodatek wciągnęłam od dziś męża ale łazi i gada że głodny jest bo mu nie pozwalam podjadać ;]

Jest kilka przepisów. Mam też dwie książki z przepisami, ale generalnie to z Montignaca żywcem biorę gotowanie zup, placki z soczewicy i smażone warzywa. Z resztą trzeba improwizować po swojemu, albo ściągać z internetu, posiadając wiedzę potrzebną do odróżnienia dobrych przepisów od kompletnie pomylonych.

Oryginalne przepisy Montignaca dla mnie zbyt "zagraniczne" są, ale przy drugim czytaniu książki już w głowie same układają się pomysły na "nasze" dania.

a czy w niej są też przepisy??

może spróbuje

Tak, ta jest najlepsza, wszystko jest dokładnie wyjaśnione, po lekturze łatwo odsiać to, co w necie jest sensowne, a co ktoś sobie sam nawymyślał (czesto bez sensu).

czy to ta książka http://www.empik.com/jesc-aby-schudnac-tajemnice-naszego-pozywienia-montignac-michel,105722,ksiazka-p

Tylko książkę warto kupić ("Jeść, aby schudnąć"), i przeczytać koniecznie dwa razy, bo za pierwszym trudno sobie wszystko zapamiętać.

Kilka lat temu na Montignacu schudłam mając niewykrytą niedoczynność tarczycy, a to wielka sztuka. Na zaburzenia hormonalne to najlepsza dieta.

Ruszamy z małżonkiem od poniedziałku, bo zatuczyliśmy się nieprawdopodobnie. Właśnie osiągnęłam swoją wagę z dnia przed porodem... Skończyły się żarty...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i jeszcze mam pytanie. Warzywa mają być do każdego posiłku, a jednocześnie np fasola szparagowa ma ig 71, groszek z puszki też 61 czyli już odpada tak?

Ja wszystkich informacji szukałam w internecie dziewczyny. Jest jeszcze książka ale ja nie mam nie wiem czy warto kupić.

a na czym polega ta dieta macie moze jakies materiały?

ja też się zastanawiam nad tą dietką...
teraz jestem na kopenhaskiej bo już nic nie działało :( ani nie jedzenie słodyczy ani mniejsze i zdrowe posiłki więc z grubej rury uderzyłam

no i po tej kopenhaskiej musze pociągnąć dalej i ta dietka wydaje mi się najbardziej sensowna

Wow jaki super wynik gratulacje! No to mam motywacje żeby wytrwać w tej diecie. Moje 10 kg robi się całkiem realne. Ważę na dzień dzisiejszy 62 kg a chciałabym tak 52-55 kg. Trochę rozjaśniłaś mi z tymi rybami dziękuję. Jak będę miała jakieś pytania to napiszę, dodajcie sobie wątek do obserwowanych :) Ach jak ja bym chciała żeby się udało. Właśnie wcinam śniadanie, ale w domu nie mam owoców więc dziś mnie ominęły. Wczoraj też przegapiłam obiad a to jednak ważne żeby nie omijać posiłków. Mam nadzieję że z czasem lepiej się zorganizuję.

gdzie szukac gotowych jadłospisów? ale takich hmm niezbyt pracochłonnych?

~A słoń słoniowi nie równy ja po drugiej ciąży ważyłam duuużo więcej ;-)

ja na Montim zrzuciłam 30 kg, wszystko mi w ciąży wróciło, teraz znów się przymierzam.

Hej Lidia, jeśli chodzi o dietę mm to w I fazie je się właśnie 3 posiłki ( aczkolwiek ja robiłam w ten sposób, że rano jadłam owoce, potem po ok.godz.śniadanie, potem po 3 h obiad i po 4 h kolację), czyli w sumie wychodziły 4 posiłki :) Ryby to tłuszcz (jedynie tuńczyk zaliczamy do węgli). Pamiętaj, że do każdego posiłku musisz zjeść porcję warzyw z niskim IG :) Po pół roku schudłam 26 kg. ( z tym że ja po porodzie ważyłam (UWAGA! UWAGA!) 80 kg. :) czyli jak słoń :) Bo moja stała waga to 50 kg. :) Jeśli chodzi o przepisy, to korzystałam ze stronki internetowej mm, ale dostałam też sporo przepisów od znajomej, która również schudła na tej diecie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Przykurcz volkmanna (3 odpowiedzi)

Witam, czy miał ktoś problem z tego typu schorzeniem u 5-letniego dziecka i może się wypowiedzieć...

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...

Coś dziwnego..? Kilka czarnych włosów u dziecka (blondynki).. (32 odpowiedzi)

Dzisiaj zauważyłam u córki kilka włosów czarnych.. jakieś 10 (?) a jest naturalną jasną...