Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

Kochane dołączyłabym do Was w tej diecie, ale potrzebowałabym Waszej pomocy :)
Co ja z czym w pierwszym etapie? Lubię jeść (gotować i jeść - dużo:D) czy ta dieta jest taka że nic prawie nie można jeść i cały czas jest się głodnym?? Czy jest "normalna" i można jeść dużo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja cały czas dietuję, w sobotę zrobiłam sobie pyszny deser mm z gorzkiej czekolady, bo miałam ciśnienie na słodkie :)

i jak tam dietujecie na mm?

Agatha- Ty na diecie???Je4sssu, co ja mam powiedzieć:)

Ja od pazdziernika juz ok 8kg, na diecie-ruch i mniej jedzenia:)

przed ciąża byłam na dukanie dla mnie to byla fajna dieta ale teraz karmię piersią więc dukan odpada

ja jestem na mm od 5 stycznia pierwszy tydzień - 3kg teraz jakos waga stoi od kilku dni ale nie zniechęcam sie na dodatek wciągnęłam od dziś męża ale łazi i gada że głodny jest bo mu nie pozwalam podjadać ;]

Jest kilka przepisów. Mam też dwie książki z przepisami, ale generalnie to z Montignaca żywcem biorę gotowanie zup, placki z soczewicy i smażone warzywa. Z resztą trzeba improwizować po swojemu, albo ściągać z internetu, posiadając wiedzę potrzebną do odróżnienia dobrych przepisów od kompletnie pomylonych.

Oryginalne przepisy Montignaca dla mnie zbyt "zagraniczne" są, ale przy drugim czytaniu książki już w głowie same układają się pomysły na "nasze" dania.

a czy w niej są też przepisy??

może spróbuje

Tak, ta jest najlepsza, wszystko jest dokładnie wyjaśnione, po lekturze łatwo odsiać to, co w necie jest sensowne, a co ktoś sobie sam nawymyślał (czesto bez sensu).

czy to ta książka http://www.empik.com/jesc-aby-schudnac-tajemnice-naszego-pozywienia-montignac-michel,105722,ksiazka-p

Tylko książkę warto kupić ("Jeść, aby schudnąć"), i przeczytać koniecznie dwa razy, bo za pierwszym trudno sobie wszystko zapamiętać.

Kilka lat temu na Montignacu schudłam mając niewykrytą niedoczynność tarczycy, a to wielka sztuka. Na zaburzenia hormonalne to najlepsza dieta.

Ruszamy z małżonkiem od poniedziałku, bo zatuczyliśmy się nieprawdopodobnie. Właśnie osiągnęłam swoją wagę z dnia przed porodem... Skończyły się żarty...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i jeszcze mam pytanie. Warzywa mają być do każdego posiłku, a jednocześnie np fasola szparagowa ma ig 71, groszek z puszki też 61 czyli już odpada tak?

Ja wszystkich informacji szukałam w internecie dziewczyny. Jest jeszcze książka ale ja nie mam nie wiem czy warto kupić.

a na czym polega ta dieta macie moze jakies materiały?

ja też się zastanawiam nad tą dietką...
teraz jestem na kopenhaskiej bo już nic nie działało :( ani nie jedzenie słodyczy ani mniejsze i zdrowe posiłki więc z grubej rury uderzyłam

no i po tej kopenhaskiej musze pociągnąć dalej i ta dietka wydaje mi się najbardziej sensowna

Wow jaki super wynik gratulacje! No to mam motywacje żeby wytrwać w tej diecie. Moje 10 kg robi się całkiem realne. Ważę na dzień dzisiejszy 62 kg a chciałabym tak 52-55 kg. Trochę rozjaśniłaś mi z tymi rybami dziękuję. Jak będę miała jakieś pytania to napiszę, dodajcie sobie wątek do obserwowanych :) Ach jak ja bym chciała żeby się udało. Właśnie wcinam śniadanie, ale w domu nie mam owoców więc dziś mnie ominęły. Wczoraj też przegapiłam obiad a to jednak ważne żeby nie omijać posiłków. Mam nadzieję że z czasem lepiej się zorganizuję.

gdzie szukac gotowych jadłospisów? ale takich hmm niezbyt pracochłonnych?

~A słoń słoniowi nie równy ja po drugiej ciąży ważyłam duuużo więcej ;-)

ja na Montim zrzuciłam 30 kg, wszystko mi w ciąży wróciło, teraz znów się przymierzam.

Hej Lidia, jeśli chodzi o dietę mm to w I fazie je się właśnie 3 posiłki ( aczkolwiek ja robiłam w ten sposób, że rano jadłam owoce, potem po ok.godz.śniadanie, potem po 3 h obiad i po 4 h kolację), czyli w sumie wychodziły 4 posiłki :) Ryby to tłuszcz (jedynie tuńczyk zaliczamy do węgli). Pamiętaj, że do każdego posiłku musisz zjeść porcję warzyw z niskim IG :) Po pół roku schudłam 26 kg. ( z tym że ja po porodzie ważyłam (UWAGA! UWAGA!) 80 kg. :) czyli jak słoń :) Bo moja stała waga to 50 kg. :) Jeśli chodzi o przepisy, to korzystałam ze stronki internetowej mm, ale dostałam też sporo przepisów od znajomej, która również schudła na tej diecie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (37 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (225 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

jaki rozmiar pościeli do większego łóżeczka? (33 odpowiedzi)

Mam zamiar przesadzić córkę z łóżeczka dziecięcego na takie większe, ale jeszcze nie zupełnie...