Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

Ja chwilowo nie na MM, ale bardzo chcę wrócić, bo ta dieta jest rewelacyjna :) Świetnie się na niej czułam, jednak trzeba trochę czasu włożyć w codzienne przygotowywanie potraw i robienie samych zakupów zgodnych z dietą. Jeżeli chodzi o posiłki, to ja jadłam 5 posiłków dziennie stosując zasadę - 3h przerwy jeżeli posiłek był węglowodanowy, 4h - jeżeli tłuszczowy. Ryby do posiłków tłuszczowych, za wyjątkiem tuńczyka w sosie własnym. U mnie sprawdzała się zasada, że węgle lepiej do południa, tłuszcze po południu. Dużo przepisów znajdziesz w internecie, np. na forum zuzla (trochę bardziej rygorystyczna od samej MM, ale jest wiele ciekawostek i przydatnych informacji o produktach).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od poniedziałku :) Chciałabym zjechać ok 10 kg ale to już max i wątpie czy się uda. Motam się bo bazuję tylko na informacji z internetu. No i nie wiem czy można jeść tylko trzy te główne posiłki dziennie czy jednak pomiędzy można coś podjeść z tej grupy o niskim ig? Trochę głoduję pomiędzy obiadem a kolacją :) No i ryby... białko to czy tłuszcz? Najwygodniej mi z wędzoną makrelą bo szybko a mała nie da mi przygotować czegoś wymyślnego. Fajnie, że jesteś może coś podpowiesz smacznego. No i jakie sukcesy po pół roku?

hej! ja od pół roku jestem na mm, więc jeśli masz jakieś pytania, to wal jak w dym :) Długo już jesteś na tej diecie?

Podbijam moze ktos stosuje ta diete? Ja zaczelam ale motam sie strasznie.

Miało być:

Montignac też przyniesie JOJO jeśli nie zmieni się nawyków żywieniowych :)

jesli nie zmieni sie nawyków żywieniowych :)

Inne tematy z forum

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (30 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...

powiedzcie, że jeszcze będzie lepiej... (23 odpowiedzi)

Moje trzymiesięczne niemowlę właśnie skończyło płakać po ponad pół godzinie...Ono jest chore, ja...

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...