Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

Ja chwilowo nie na MM, ale bardzo chcę wrócić, bo ta dieta jest rewelacyjna :) Świetnie się na niej czułam, jednak trzeba trochę czasu włożyć w codzienne przygotowywanie potraw i robienie samych zakupów zgodnych z dietą. Jeżeli chodzi o posiłki, to ja jadłam 5 posiłków dziennie stosując zasadę - 3h przerwy jeżeli posiłek był węglowodanowy, 4h - jeżeli tłuszczowy. Ryby do posiłków tłuszczowych, za wyjątkiem tuńczyka w sosie własnym. U mnie sprawdzała się zasada, że węgle lepiej do południa, tłuszcze po południu. Dużo przepisów znajdziesz w internecie, np. na forum zuzla (trochę bardziej rygorystyczna od samej MM, ale jest wiele ciekawostek i przydatnych informacji o produktach).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od poniedziałku :) Chciałabym zjechać ok 10 kg ale to już max i wątpie czy się uda. Motam się bo bazuję tylko na informacji z internetu. No i nie wiem czy można jeść tylko trzy te główne posiłki dziennie czy jednak pomiędzy można coś podjeść z tej grupy o niskim ig? Trochę głoduję pomiędzy obiadem a kolacją :) No i ryby... białko to czy tłuszcz? Najwygodniej mi z wędzoną makrelą bo szybko a mała nie da mi przygotować czegoś wymyślnego. Fajnie, że jesteś może coś podpowiesz smacznego. No i jakie sukcesy po pół roku?

hej! ja od pół roku jestem na mm, więc jeśli masz jakieś pytania, to wal jak w dym :) Długo już jesteś na tej diecie?

Podbijam moze ktos stosuje ta diete? Ja zaczelam ale motam sie strasznie.

Miało być:

Montignac też przyniesie JOJO jeśli nie zmieni się nawyków żywieniowych :)

jesli nie zmieni sie nawyków żywieniowych :)

Inne tematy z forum

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (97 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (61 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...