Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

Stokrotka my razem w starających :P myślę że dieta - normalna nie jakaś kilkodniówka która niszczy organizm, nie będzie robić problemów przy zajściu :) co do chorób tarczycy to jest dieta na której mimo problemów z tarczycą można schudnąć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok..w sumie i tak za nia nie przepadam,ale daja ja do salatek by bylo kolorowo:P

a jak to jest z tym chlebem? smakuje tak jak zwykly biały chleb?

czy ktos tu choruje na niedoczynnosc tarczycy badz hashimoto i jest na tej diecie- sa efekety? a jak to jest ze staraniami o dzieciatko? czy ta dieta moze wplynac jakos na wyniki krwi czy cos? nie chcialabym miec problemy z zajsciem w ciaze przez to,ze bede na tej diecie..mam wiele innych gorszych powodow do nie zachodzenia ale mimo to wolalabym wiedziec..

kukurydzy nie wolno, ma wysokie IG.

kukurydzy z tego co wiem nie mozna. ma wysokie ig ale ja raczej z tych z pytaniami niz z odpowiedziami :)

czesc Dziewczyny..mam zmaair do Was dolaczyc..hm..mialam to zrobic wwe wt..ale troszke sie u mnie podzialo i nie mialam kiedy kupic produktow..jutro jest sb..zaczynam zatem od jutra..

mam pyt. czy na snaidanie moglabym zjesc salatke z wedzonej makreli z jajkiem i cebula i ogorkiem kiszonym badz konserwowym i do tego chleb (z maki pp - czy on smakuje tak jak zwykly chleb??) badz z pieczyewm wasa?

a na obiad - piersi z kurczaka z grilla z przyprawami i warzywami (salatka z kapusty pekinskiej, kukurydza z puszki, pomidor,ogorek)

na kolacje - kakao, badz platki owsiane na mleku, badz makaron z warzywami?

dobrym pomyslem jest sie dzielenie pomyslalami, co kto jadl bo mi jest okropnie ciezko wymyslac.. twarozkow za bardzo nie lubie..ale raz na jakis czas zjem:P

przez miesiąc 10 kg? Wow! strasznie dużo, kurcze i bez ćwiczeń... to mnie zmotywowałaś, ja jednak dołoże orbitrek bo boję sie problemów ze skórą no i daje sobie czas do maja, bo nie sądzę żeby mi tak ładnie poszło, to menu które podałaś ... ja na takim nie dam rady stanowczo za mało jak dla mnie,ale podziwiam i życze dalszej wytrwałości!

Nikiforka od 16 stycznia.

to ja dzisiaj jem:
Ś: sałatka z tuńczyka ( tuńczyk, papryka, 2 jajka, natka pietruszki, sól, pieprz, odrobina majo, śmietana)

kakao

O: fasolka po bretońsku( bez mięsa)

kawa z mlekiem

K:makrela z ogórkiem kiszonym i papryką.

Dziękuję za odpowiedź. OLUSIA 10 kg mniej! WOW gratuluje (zwłaszcza że bez wysilku fizycznego i trzymam kciuki żeby bezpowrotnie), a w jakim czasie udało Ci sie tyle zgubić?
dziewczyny na Montim może zaczniemy pisać swój jadłospis z każdego dnia??? zawsze wpadły by jakieś pomysły, ja dziś zaczęłam:
na śniadanie chleb żytni + serek wiejski
obiad: rybka na parze + sałatka ( lodowa, pomidor, ogorek, papryka)
na kolację na razie pomysłów brak

Witam, również planuję zacząć wcielać w życie zasady Montignaca,
generalnie z obiadami myśle że żadnego problemu nie będzie, ale boję sie tych śniadań, bo jakoś mam na nie mało pomysłów, poza tym kocham chleb i wiem że będzie mi cieżko się bez niego obejśc... wiec co z nim łączyć oprócz warzyw? widzę że ryby czyli łosoś i makrela ok, a co jeszcze? rozumiem że np. serek wiejski + warzywa jest ok, a serek + dzem, a można do tego np. wase? i właśnie nie mogłam w bomi znaleźć drzemu słodzonego fruktozą? ktoś coś pisał o lidlu czy tam taki znajdę? jeśli tak to który to? ( co jeszcze z lidla kupujecie co można jeść na tej diecie?) a co z musli? może być np. musli + jogurt? kurcze lipa trochę z tymi owocami przed śniadaniem bo wtedy jakoś mam na nie najmniejszą ochotę... ale jakoś trzeba będzie to wytrzymać... a i mam jeszcze pytanie do osób strosujących dietę czy oprócz niej jakoś intensywnie ćwiczycie? bo widziałam że niektórzy mają super efekty. czy muszą to być koniecznie tylko 3 posiłki? z góry dziękuje za pomoc

Nikiforka ja jestem na Zuzlu i on niby Montignac ale jednak to ostrzejsza dieta, mam bardzo dużo do zrzucenia więc muszę ostrzej.

Możesz serek wiejski ( do 1,5% tł) na wasę ( dozwoloną) i na to dżem.

W Bomi ostatnio wymiotło dżemy, ja kupowałam Carefour Materne.

Na musli trzeba uważać( płatki kukurydziane, rodzynki są niedozwolone)

Ja nie ćwiczę.... i dziś świętuję moją pierwszą, bezpowrotnie straconą dychę.

Słonko wtedy albo nic nie jesz i czekasz na powrót do domu, oby nie za długo, albo kupujesz sobie kabanosa i zagryzasz pomidorem np.

Witam, również planuję zacząć wcielać w życie zasady Montignaca,
generalnie z obiadami myśle że żadnego problemu nie będzie, ale boję sie tych śniadań, bo jakoś mam na nie mało pomysłów, poza tym kocham chleb i wiem że będzie mi cieżko się bez niego obejśc... wiec co z nim łączyć oprócz warzyw? widzę że ryby czyli łosoś i makrela ok, a co jeszcze? rozumiem że np. serek wiejski + warzywa jest ok, a serek + dzem, a można do tego np. wase? i właśnie nie mogłam w bomi znaleźć drzemu słodzonego fruktozą? ktoś coś pisał o lidlu czy tam taki znajdę? jeśli tak to który to? ( co jeszcze z lidla kupujecie co można jeść na tej diecie?) a co z musli? może być np. musli + jogurt? kurcze lipa trochę z tymi owocami przed śniadaniem bo wtedy jakoś mam na nie najmniejszą ochotę... ale jakoś trzeba będzie to wytrzymać... a i mam jeszcze pytanie do osób strosujących dietę czy oprócz niej jakoś intensywnie ćwiczycie? bo widziałam że niektórzy mają super efekty. czy muszą to być koniecznie tylko 3 posiłki? z góry dziękuje za pomoc

za "namową" Agatha raz jeszcze przejrzałam wszystkie posiłki proponowane w książce przez M i właściwie to co on w książce podaje jakoś mija się z tym co w internecie jest :P chodzi mi tu konkretnie o I fazę.

I dobrze pamiętałam - herbatę pić można ale słabą :)

Powtórzę pytanie: a co z obiadem jeśli trzeba gdzieś szybko wyjść a nie ma się nic zrobione??

w Bomi np.
w marketach też powinien być.

a gdzie można dostać ten chleb mestermacher?

Ja nie jem :-P

Wiem, że jadalny jest Mestermacher czerwony i w Kauflandzie są też jakieś ale nie byłam, nie widziałam.

Ja usmażyłam 35 pączków i nawet mi oko na ich widok nie drgnęło, taki ze mnie twardziel :-D

na wadze -9,2 kg.

Dziewczyny a jaki chleb kupujecie zazwyczaj? Widziałam ostatnio w Biedronce taki ciemny - razowy fit czy jakoś tak i zastanawiam się,czy jest ok? Dziś skusiłam się na pączka, buuuu :( ale waga i tak leci w dół :)))

ja w aptece po prostu proszę o leki bez cukru.

Dla mnie leki to nie cukierki-niby-na-gardło i oranzadki na gorąco ;) Sama nigdy takich wynalazków nie używam.

Na gorączkę paracetamol, na gardło najwyżej tantum verde, a zazwyczaj płukanie szałwią, solą, albo wodą utlenioną...

:P

Ok a z innej beczki co z lekami?? wczoraj przed snem już febrisan piłam, dziś wstałam z zawalonym gardłem (baaa w nocy się kilka razy z bólu gardła budziłam :/). czy mogę spokojnie ssać jakiś gardlox czy inne tabletki na gardło??

Inne tematy z forum

Mole spożywcze mi się zalęgły... (25 odpowiedzi)

Wywaliłam już wszystko, mąki, kasze, cukier, ryż, wszystkie pootwierane opakowania przypraw i w...

Ovarin - która zaszła po nim w ciaże? (41 odpowiedzi)

Staram się i staram i nic :( Lekarz zdiagnozował u mnie PCOS, stąd brak ciązy :( Pocieszał że to...

jaki kupic e-papieros ??? (21 odpowiedzi)

może ktoś coś poleci dobrego , wolałabym nie za 300 zł bo musze kupić 2 szt ...tyle , że ciemna...