Dieta cud

Temat dostępny też na forum: Kultura
Opinie do spektaklu: Dieta cud.
Jan Jakub Należyty
Dieta Cud - Komedia odchudzająca
Teatr Palladium w Warszawie

Akcja sztuki dzieje się w ciągu dwóch ostatnich dni na planie reality show "W domu Slim Brothera". Trzy finalistki walczą o wielką wygraną, która oprócz pokaźnej kwoty przynieść ma zwyciężczyni sławę, status gwiazdy i dostatnie życie.

Bohaterki: Pani Columbo, Pani Doktor i Lidka pod wodzą demonicznej ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dieta cud

Szkoda czasu i pieniędzy !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ciekawe!Skoro premiera jest 1 października w Warszawie w Teatrze Palladium o godzinie 19.00 a już wiadomo, że szkoda czasu i pieniędzy.Może Pani Ola pomyliła spektakle?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

może pomiliła ale nie warto sie nad tym zastanawiaci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytanie

Które z aktorek przyjeżdżają do Gdańska i Gdyni?

Rozpacz!!!

Właśnie wróciłem ze spektaklu w Gdyni.
Straszliwy gniot którego nie potrafiły uratować niezłe aktorki.
Jakby były wygodniejsze fotele to można by się trochę zdrzemnąć, ale za 120 zł dłużej i wygodniej można w hotelu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

nieporozumienie

Typowa soup-opera ze znakomitymi aktorkami sceny polskiej,
które chciałoby się zobaczyć w ambitniejszym jednak repertuarze...
Moje rozczarowanie sztuką jest stuprocentowe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyszliśmy w przerwie

wielkie rozczarowanie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyjechała "Warszawka"

Takiej chały za 120 zł. od osoby w wykonaniu gdyńskich aktorów człowiek by nie obejrzał, ale przyjechały gwiazdy.... Myślę, że nawet sam autor powinien sobie współczuć, że napisał takie dno. Jeśli kogoś to śmieszyło, to chyba tylko jego.
Znalazłem informację, że w Radomiu bilet na tę "sztukę" kosztuje 55 zł. Myślę, że ceny zostały wyśrubowane, bo niedługo nikt nie będzie chciał tego oglądać, a nachapać się trzeba jak najprędzej. Współczuję tym, którzy wybierają się na ten spektakl dzisiaj. Stracony czas i wyrzucone pieniądze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaszan czy cud?

Naprawdę to taki kaszan?Chciałam na to iść ale w końcu się rozmyśliłam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rozumiem powyższych opinii.Właśnie wróciłam ze spektaklu w T. Wybrzeże i jestem zadowolona.Bardzo mi się podobało.Największe wrażenie zrobiła na mnie Pani Biedrzyńska - grała wspaniale.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

też tam byłem i takiego gniota dawno nie widziałem

a brawa na koniec to chyba z litości

a ja się dobrze bawiłam

i nie wiem dlaczego tyle negatywnych opinii... to lekka sztuka. wyszlismy z mężem zadowoleni. polecam jeśli ktoś miałby okazję obejrzeć gdzie indziej bo w trójmiescie juz chyba koniec spektakli.

DNO,najpierw płycizna,póżniej łopatką tłoczą morał,że telewizja jest ...be.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobra rozrywka

fajna, lekka sztuka, jestem bardzo zadowolona. Myślę, że wczesniejsze negatywne opinie są efektem przedwyborczej bieganiny sfrustrowanego społeczeństwa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie do końca przemyślane opinie!

Pytanie do tych którzy krytykują! Czy wam się naprawdę nic nie podoba? Czego oczekujecie? Albo sztuka nie taka jak byście chcieli,albo bilety za drogie,o was powinni napisać sztukę,o malkontentach przechodzących pranie mózgów przed telewizorami.Oglądajcie sobie durne kabarety w tv albo reality show,siedząc w wygodnych fotelach i popijając maślankę.A jeżeli już idziecie do Teatru to uszanujcie to ze są jeszcze ludzie dzięki którym "on"jeszcze istnieje...Ja byłam dzisiaj z mężem na spektaklu w Gdańsku i uważam że nie był to czas stracony ani niepotrzebnie wydane pieniądze.Aktorki były super!!!

...bo nawet nie było nic do przemyślenia...

Droga Marto! Jeżeli Ciebie bawią zużyte 25-letnie dowcipy (o głowie która nie mieści się do słoika z ogórkami), powtarzane w kółko kwestie o 28,5 centymetrowym przyrodzeniu Rasputina albo jąkający się konferansjer Slim Brothera (jak nie ma nic śmiesznego w treści to może gawiedź pośmieje się chociaż z ludzkiej ułomności?...) to OK - masz do tego prawo. Ale nie myś,l że inni, wysmakowani widzowie będą ukontentowani oglądając takie "arcydzieło" sztuki komediowej.

Porażka....

dla mnie porażka.. totalna.. i to nie chodzi o gre aktorek... (najlepsza Biedrzyńska) ale o samą sztukę.. czułem sie jak bym ogladał.. słaby polski serial...

znakomite piosenki

i nie tylko, byliśmy wczoraj na spektaklu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo zabawna komedia, fajne kostiumy. Przyznam, że nie tylko mysmy nucili melodie piosenek, sąsiedzi też. Mało jest taki spektakli. Polecamy

Kuklińska

Dawno nie widziałam Pani Ewy Kuklińskiej, mało jej teraz w telewizji. Mile zaskoczyła mnie jako aktorka i wygląda przepięknie. Chciałabym tak wyglądać. Pozostałe Panie też bardzo dobre, ale szczególne pozdrowienia dla Pani Ewy. Spektakl śmieszny. Jak będę miec okazję pójdę jeszcze raz.

brak pozytywnych emocji

bardzo smutna komedia, absolutnie mi się nie podobało, też się skusiłam z uwagi na obsadę, ale sztuka sama w sobie ............ dno, zero pozytywnych emocji. Byłam w kilkuosobowej grupie i niestety nikomu się nie podobało........
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spektakl spóźniony o dekadę z tematyką. Straszna nuda, przewidywalny, bez polotu. Pierwszy raz bylimy z mężem tak rozczarowani sztuką w teatrze. Wybieramy zwykle lekką tematykę, ale to nie było ani zabawne, ani ciekawe, chociaż aktorki robiły co mogły, nie uratowały gniota. Poza tym cena z kosmosu, a na to, to już się wkurzyłam.

"wysmakowany Tomasz z Akwenu"

Drogi Tomaszu, analizując twoje pełne zacietrzewienia opinie wnoszę, iż
- zakochałeś się w blondynce
- zaciniasz się nie tylko przy goleniu
- masz kompleks małego przyrodzenia
- i członkiem jesteś "wysmakowanej" grupy "nieukontentowanych" widzów,
których nie śmieszny nic! A pozatym, przepraszam, nazywać siebie "wysmakowanym widzem" ...żałość..Serdecznie współczuję...

Droga Współczująco!

Widząc poziom Twojej wypowiedzi nie dziwię się że wyszłaś z tej sztuki ubawiona i w pełni usatysfakcjonowana.

przemiły wieczór z dietą cud

Razem z córką spędziłyśmy super wieczór ogladając tą komedię.Podobało nam się bardzo i miałyśmy ochotę obejrzeć jeszcze raz o 20.15 :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

mi się podobało

ja byłam zadowolona, fajna, lekka i prawdziwa historia, przedstawiająca dobrze umysł co 2-giej kobiety. polecam serdecznie. Dobra obsada+dobra zabawa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

polecam

byłem z żoną i uważam, że wieczór był bardzo udany. Dobra obsada i fajna sztuka. polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

reżyser

heheh ludzie a ja wam coś powiem :) ten spektakl wyreżyserował Piotr Dąbrowski dyrektor Białostockiego Teatru Dramatycznego i nie oglądając sztuki jestem pewien że to gniot jak większość spektakli w Białostockim teatrze przez tego Pana zrobionych

wczoraj oglądałam ten spektakl w małym miasteczku,
zdecydowana większość opini potwierdza beznadziejny spektakl
szkoda mi tylko aktorek, że same nie potrafią tego ocenić i biorą udzał w tak załosnym przedstawieniu.publiczność odwdzięczyła się ,,brawami" których prawie nie było- to najlepsza recenzja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Klimakterium to przedstawienie dla imbecyli

Nie można porównywać "Diety-cud" do tego szajsu skopiowanego zza oceanu!
"TERAZ POLSKA" rzekło by się! Podziękowania dla autora!!!!!!!

Re: Klimakterium to przedstawienie dla imbecyli

chyba Ci się coś pomieszało! Przyłączam się do większości opinii -DIETA CUD to moja najwieksza porażka,na którą sie wybrałam i jeszcze zapłaciłam za bilety.Żałuję wydanych pieniędzy ! Nie wiem też co ma do tego Klimakterium,ale jeśli to chodzi o spektakl o takim tytule ,to w przeciwieństwie do beznadziejnej "Diety Cud" jest to spektakl godny polecenia .Byłam na nim dwa razy i z chęcią poszłabym jeszcze raz, natomiast z "Dietą cud" definitywnie skończyłam !

dieta

Tytuł tego wspaniałego spektaklu powinien brzmieć Dieta dla umysłu,jaki teatr takie społeczeństwo

:) wspaniała ocena...

...z wyjątkiem ostatniego stwierdzenia. Powinno być:
jakie społeczeństwo taki teatr

żenua

spektakl na żenująco niskim poziomie, oczywiście gra aktorska bardzo dobra-ale nawet mistrz aktorstwa nie uratuje tego gniota

wczoraj oglądalam to we Wrocławiu-gniot jakich mało.Nawet najlepsze aktorki nie są w stanie zrobić "coś " z niczego-sztuka była tak "porywajaca",że udało mi sie zdrzemnąć

Idąc na spektakl po przeczytaniu opinii nastawiłem się na niezły gniot, a tu tym czasem zdziwienie, po spektaklu wyszedłem pozytywnie zadowolony :) Lekki, zabawny i świetna gra aktorek. Polecam!!!

Białystok _

Naprawdę jestem rozczarowana. Szkoda...

Warszawa

Nie polecam miłośnikom taniochy w stylu Klimakerium czyli efektów oddawanego co jakis czas moczu. Nie polecam malkontentom. Sztuka dla wyrobionego widza
Oglądałem w Warszawie. Bardzo pozywtywne wrażenia

Nic specjalnego

Byłam na tym "przedstawieniu" 2 dni temu i powiem szczerze, że liczyłam na dużo więcj, u nas bilety kosztowały 75 zł ale i tak do wiele za dużo, przez więkoszość czasu przysypiałam. PS jakiś czas temu byłam na spektaklu "Menopauza" i to była niezła zabawa.

niestety żenada ...byłam wczoraj na spektaklu z nadzieją dobrej zabawy...niestety wielkie rozczarowanie... tak nudnej sztuki nie widziałam dawno ...szkoda pieniędzy a przede wszystkim straconego czasu...gra aktorska też daje wiele do życzenia...chyba Panie doszły do wniosku że wystarczy że są "sławne" i starać się nie muszą, a amatorką wiało w każdej minucie spektaklu (obsada z p.Kuklińską)...nie polecam

tragedia!!!!!!!!! nie polecam!!!!!

sztuka?????

Jedno słowo beznadzieja

ja bylam na tym spektaklu i był fantastyczny polecam:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

MASAKRA!

nie polecam. płyki, mierny dowcip, łopatologia, beznadziejna gra aktorska. PENIS Z POPIOŁÓW. fe, fuj, słabe, lipa.

zenada

to nie jest sztuka! nie wiadomo o co chodziło autorowi , zastanawiałem się czy ten sam człowiek pisze teksty do piosenek discopolo, bo to ten sam poziom

Wczoraj spektakl odbył się w Bielawie i z całym szacunkiem do wspaniałych aktorek, był nudny. Niektórzy widzowie nie wrócili już na swoje miejsca po przerwie, cisza na sali (nie licząc oklasków na zakończenie) - "braw chyba na pocieszenie" jak to określiła koleżanka. Ogólne wrażenie: nic specjalnego, mimo na prawdę dobrej gry aktorskiej Pań. Wróćcie do nas z czymś lepszym, serdecznie zapraszamy :)

beznadzieja

oglądałam spektakl w Opolu, jestem stałą bywalczynią teatrów i tak złej sztuki dawno nie widziałam, kompletna beznadzieja , właściwie co to ma być? komedia ? tragedia? żenujące i nawet tak dobre aktorki nie uratowały tego gniotu chociaż bardzo się starały, ktoś nas oszukał i myślę, że te panie też bo niesmak pozostał i będą się niestety z tym chłamem kojarzyć

bardzo słaba reżyseria

Czułam się zażenowana oglądając dzisiaj to przedstawienie, choć aktorki świetne.
W pierwszej części dowcipy sie nie kleiły jeden z drogim , końcowa część moralizatorsko-dramatyczna straszna.
Proszę nie robić takich przedstawień!

szkoda czasu

Wczoraj byłam na tej sztuce, nie sugerowałam się opiniami innych, ale niestety muszę przyznać, że sztuka jest słaba. Kompletnie nic mi się nie podobało:(