Dieta proteinowa - Pierre Dukan

ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dieta proteinowa - Pierre Dukan

Naleśniki: (wychodzą 2 takie większe)
2 jajka, 1 czubata łyżka skrobi kukurydzianej,1/2 szklanki mleka, szczypta soli. Po zmiksowaniu ciasto jest bardzo wodniste ale jak wylejesz na patelnie to ładnie się smaży i są puszyste (ja smazyłam na teflonie bez niczego wiadomo)
Farsz:
Pierś z kurczaka pokrojoną w koseczkę obsypałam ulubionymi przyprawami + czosnek granulowany podusiłam na patelni aż się wysmażył, dodałam szpinak, twaróg chudy i wyciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać ewentualnie doprawić do swojego smaku. Dusić pod przykryciem na małym ogniu jakieś 10-15 min. nakładać na naleśniki i jeść :-)

Iwonka, napisz przepis na naleśniczki. Też bym zjadła:-)

A dziś na obiad mam naleśniki ze szpnakiem i kurczakiem :-) już mi ślinka cieknie i wszystko wg dukana

Pierwsza faza to to co wszyscy jogurtym serek, kurczak i makrela. Zrobilam sobie też paszczet i kiełbaskę słoikową na te dni proteinowe żeby mieć coś do chlebka dukanowskiego.
Wczoraj pierwszy dzień II fazy:
7: kawa z mlekiem (0,5%)
9: śnadanie - sałatka z udko wędzone, jajko, papryka, ogórek, pomidor jogurt i przyprawa cubrzyca
12.30: twaróg z jogurtem cynamonem i słodzikiem
15: bigosik dukanowski (był pyszny no i odrazu nie miałam problemu z toaletą :-) )
17: deserek: galaretka mleczno truskawkowa wg dukana
19: chlebek dukana z paszczetem i pomidorkiem
i wielkie ilości wody pewnie będzie około 2,5l + herbatki i kawki

Wiecie kazda moja kolezanka która stosowała tą dietę teraz wazy dwa razy tyle,bo po skonczeniu zaczeły odżywiać się tak jak przed dietą,nie wiem od czego to zależy,ale są tak załamane,że pewnie nic nie ruszą,zadnej diety więcej:(

Ja swoje schudłam,14kg w 2 miesiace,nie mam efektu jojo,waga stoi.Wystarczy nie jesc po 18nastej:)

Na śniadanko makrela wędzona + kilka koktajlowych pomidorków + kiełki (nigdzie nie znalazłam, czy dozwolone, ale zkładam, że to warzywka).
Na razie na pozostałe posiłki pomysłów brak.

Zachęcam do pisania jadłospisów :)

zaplanowany efekt 15 na 1-06-2011r.

jakoś w zeszłym tygodniu w miedzy kuchnią a salonem było o tej diecie, jedna laska schudła na niej 30kg w ciągu 1,5 roku, ale przeprowadzała ją dzień na dzień, i piła min. 3l płynów dziennie, powiedziała, że wyniki badań ma super, nerki też ją nie bolą, w pierwszej fazie nie można ćwiczyć w ogóle dopiero ewentualnie od drugiej. laska miała ok 26-28lat.

Prawda taka, że najwięcej gubi się w fazie II, tyle, że trwa najdłużej, ale dieta proteinowa ma to do siebie, że to już tak jakby styl życia. Dobrze jest raz na jakiś czas ją powtórzyć od początku.
11 dni w I fazie to zdecydowanie zbyt długo.

Ja zgubiłam 5 kg, chciałam jeszcze 4 ale nie dałam rady;-( Znudziło mi się miecho, jaja, twarogi itp. Jem to nadal, ale urozmaicam też niedozwolonymi makaronami, pieczywkiem itp od czasu do czasu (to jakby faza III). Nie chudnę, ale też nie tyję. Moze z Wami "zacznę" raz jeszcze.

Aha, przedłuzanie I fazy nie pomoże na zgubienie kg. Mi w pierwszej fazie spadło 3 kg w 4 dni, a następne 3 dni nie gubiłam nic. Nastepne 3 kg spadło w II fazie.

zazdroszcze dziewczyny ja nie wytrwałam i nie wytrwam :/ nie lubie ani miesa ani twarożku, nabiałow :( a do zrzucenia zostało jakieś 9 kg buuu

Kasandra rozumiem , ze 11 dni byliscie pod opieka lekarza?? nie wolno przedłuzac 1 fazy . Moze ona trwac do 10 dni maksymalnie a potem tylko lekarz moze przedłuzyc. Potem ludzie mowia, ze Dukan niszczy zdrowie. Niszczymy sobie je sami nie stosujac sie od zalecen.
Przedłuzanie 1 fazy grozi zniszczeniem nerek , watroby , a w najlepszym razie długim zastojem. Nie wolno wracac do uderzeniowki.
Zycze powodzenia i stosowania sie do wszystkich zalecen!!!
wiem co mowie schudłam 16 kg i nie mam efektu jo jo

Kasandra, na 1 fazie gubisz tyle ile gubisz.
Jedni zrzucają nawet kilo lub dwa............
Kazdy organizm reaguje inaczej :)

Mi poszło 5 kg za pierwszym razem ale nie wytrwałam :)

Może spróbuję z Wami drugi raz :p

no właśnie chyba nie 11 dni byliśmy z mężem na pierwszej fazie teraz 4 dzień 2 fazy i zjechaliśmy po 4 kg jakaś masakra co robię źle a może to nie dla mnie jutro z nowu faza 1

Będzie dobrze bo dieta naprawde działa:)

Ja zaczełam od dzisiaj :) Odkładałam , odkładałam aż wczoraj stanełam przed lustrem i powiedziałam OD JUTRA ZACZYNAM :)
Do zrzutu mam 5 kg. Dzisiaj na śniadanko zjadłam serek wiejski+2 plastry chudej szynki, ok 14 jakies 100gr serka homo, potem smażonego mintaja. ZObaczymy co z tego wyjdzie :)

to prawda :) grunt to dobry start :)

ja zaczynam od jutra, łatwa data do zapamiętania.

ja od 02 stycznia jestem
narazie zeszlo 7 kg, zostało mi 3, mysle ze jeszcze luty mi na to zejdzie :)
ale samopoczucie BOSKIE a efekt BEZCENNY :)
no i to ze mieszcze sie we wszytsko :)
powodzenia choc trudno nie jest wcale
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (71 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

poszukiwany dobry ortopeda (20 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (4 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...