Dieta proteinowa - Pierre Dukan

ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dieta

magdalenka widze,że ciebie też jakaś melancholia dopadła :/ nei martw sie jak tez jestem sama cłymi dniami z 2 szkrabów,chociaż mój mąz wraca wieczorami i tak sie bardzo mało widujemy i nie zmienia to faktu,że po całym dniu jestem padnięta :/no nic musimy dac rade :)

ja chyba od jutra przejdę sobie na rytm 3/3 bo tragedia te warzywa wyprowadzają z rownowagi nie zjadłam kolacjii i co ? wkurzyłam się uciekłam do lodówki i zjadałam wszystko co mialam w zasięgu ręki. jestem przygnebiona ... i ciężko mi :( zwlaszcza ze mój facet za granicą w pracy wraca za jakieś 2 tygodnie a ja tu sama z dziećmi koszmarrr... załamana jestemmm

Dziewczyny musze się pożalić dziś mam 4 dzień rzucania się na żarcie :/jestem przed okresem i nie moge sie powstrzymać,wogóle nie patrzylam na to co jem Dukan by mnie zrównał z ziemią po tych grzechach :/ ale od jutra obiecuje wracam do dietowego rytmu i od dziś mam nowy plan treningowy bardziej męczący i wyszczuplający :)
aaaaa i musze sie wam pochwalić dziś zamówiłam wkońcu suknie jupiii :D

no tak wkurzyłam się dałam się wyprowadzić z róznowagii i co ?? reszta ciasteczek kruchych zjedzona szkoda że było tak mało :(

melduje się i ja. Wydaje mi się że dieta wcale nie jest aż taka monotonna i nic nie robię tylko dla siebie. Moje mięska jedzą wszyscy rodzince poprostu dodatkowo gotuję ziemniaczki ryż makaron i robie jakieś sosy.
Miałam niestety 3 tygodnie zastuj, ale w końcu się ruszyło bo już zaczynałam mieć dołą ( w tej przerwie było nawet 1kg+) ale podsumowując moje 2 miesiące z dukanem to mam 10kg- i z 2 rozmiary w dół w ubraniach i jestem mega szczęśliwa. Teraz to już będzie tylko z górki :-) jeszcze drugie tyle i będę szczęśliwa :-)

wiesz ma węgle ale to chyba jest naturalne jest zalecany ważne że nie ma w nim maki białej i innych zabronionych składników. Przecież w mazeinie czy w otrębach są węgle i także z nich robimy bułeczki czy chlebek prawda ?
Makaron robiony z

Skład: skrobia kukurydziana, woda, śladowe ilości mąki ryżowej, izolat białka grochowego, sól, substancja zagęszczajaca, regulator kwasowości, barwnik: beta karoten

wlasnie kupilam ja niedawno w lidlu (uk) i pieczareczki sie pieknie podsmazyly, szkoda ze zapomnialam dodac do cukinii i juz sie przypalila :/

a w ogole to chcialam napisac bo widzialam ze sa tu dziewczyny z uk ze ja zakupilam sobie taką dietetyczną olivę w sprayu gdzie jedno psiknięcie to tylko 1 kcal. to sie przydaje gdy Dukan karze posmarować teflon 1 kropelką olivy... mysle ze nawet lepsze. nie wiem, moze w polsce tez jest.poszukajcie sobie wsrod olejow i oliv

ehhh u mnie lipa dzis bylam u lekarza i nie mam duzych zdolnosci do gubienia kg:((( ale coz...bede trwac chociaz juz mi sie kwaśność robi w zolądku od tych jogurtow,przecierow pomidorowych i innych takich...

magdalena******** a czy ten "Dukanowy" makaron nie ma w sobie węglowodoanow? bo ja widzialam co sprzedaja na allegro i bylam spr w moim sklepie i owszem sa makarony na maizenie ale straaaasznie kaloryczne!
moze masz cos innego?

a ja mam metlik.... od niedzieli waga stanela a nawet poszla w gore, za co nie mam do nikogo pretensji, gdyz grzeszylam. w niedziele mialy zaczac sie warzywka- ale bylo ich tyle co kot naplakal jakies pieczareczki fasolka cukinia i cebula. naprawde niewiele. wczoraj bez warzyw, dzisiaj znowu bo mam obiad z wczoraj. jutro chyba zrobie juz warzywka przez 2 dni i zaczne 3/3. bo mam tak jak wy, ze czekalam na faze 2 z warzywami, a teraz mam problem gdzie i jak i co z nimi zrobic. zobaczymy co jutro mi sie uda na sniadanko wykombinowac.

ulala :) ole dziś się objadłam ale tylko produkatami dozwolonymi :)
dziś z warzywkami.
o 10 zjadłam sniadanie mniamm kluski/ leniwe ze szpinakiem z jogurtem i czosnkiem
o 14 zjadłam 100 g. makaronu dozwolonego kupnego z mieskiem mielonym z indyka, puszka pomidorów , czosnek , ziola (spaghetti) pękam bo makaronu było naprawdę sporo
nie wiem co na kolację może tuńczyk lub szk. kefiru w zależności od głodu, a jutro proteiny ...
Zaczeła mi się podobać ta dieta gdyż mogę kombinować z produktami...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziś z allegro doszło do mnie wkońcu
mazeina ta mąka dukanowa
zmielone otręby :) jako mąka do naleśników i nie tylko
makaron dukanaaa ummm jutro spagheti hee
budynie
kiśle zaraz idę sobie go zrobić superrrr...
ogólnie dziś dzień z dukanem wygladał tak
rano orbitrek 40 minut
10.00 naleśniki dukana z twarogiem ze szczypiorkiem
14.00 og. kiszony + 3 malutkie udka ale zjadłam skórkę :)
16.00 kisielek dukana
18.30 twaróg 3 %
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

- porządku hehe

to i ja sie przyłacze bo podczytuje watek
na diecie od 14 marca start z 69 kg obecnie ok 65 kg ciesze sie niezmiernie :)
jestem po 2 ciazach i chciałabym doprowadzic sie do pozadku w końcu
i rowniez system 5/5 od dzisiaj proteiny i tez wole ten okres :)

kasiaczek ja tak samo :) wolę fazę proteinową niż tą z warzywami :) jutro mam znowu 5 dni bez warxywe3k :)

Juz niepamietam czy tu dalaczalam, ale dolaczam:) Bo to chyba 2 czy 3 watek z dukanem:)
Jestem na diecie od 1 marca, i przynaje tez zgrzeszylam. Moje dziecko mialo urodzinki i w ciagu 3 dni zjadlam: paczka, 2 bajaderki i 3 cukierki czekoladowe?:P ale mi to zeszlo juz:)
Jak narazie -7kg:)
Tylko ja mam dziwnie jakos boi na warzywach tyje jakos z 1-1,5, a ppotem mi to momentalnie schodzi:) Woda chyba:)
Powiem wam ze mi lepiej jest na fazie z samymi proteinkami - bez warzywek:) te efekty chyba mobilizuja.
Ale witaminki mimo wszystko lykam.

o super Weronika prześlij mi bo chyba po 5 dniach będę ży.... twaroszkami już

a-cha@o2.pl

a-cha podaj meila to wyśle ci przepisy...

Ja otręby jem w jogurtach.. Co do jajka to też nigdzie nie spotkałam sie ze stwierdzeniem ze ma być tylko na twardo...

Ja już 3 tyg na diecie... Ostatnio trochę grzeszę tak mi słodkiego brakuje ale to przez @... Trzymam za Was kciuki i myślcie pozytywnie :D

czyli na miękko nie można- kurde nie doczytałam?
przeczytałam ksiązkę- na necie ale nie spotkałam stwierdzenia, że tylko na twardo- albo było i znów mi umknęło.

mi mąż na obiad piecze -KURCZAKA!
ja zaczęłam dzisiaj z moim tatą- więc gotuję dla siebie i dla niego.

a co to za ciasto zjadłaś?
podasz przepis?

a co do otręb? już teraz mam je jeść?

JA :)
też od dziś, jak na razie zjadłam 3 plastry wędliny z twarożkiem, kawałek ciasta i miałam zjeść jajo na twardo - niestety mój mężuć ugotował na miękko więc odpada :(:(

ALE OCZYWIŚCIE PEŁNA ZAPAŁU JESTEM :)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (61 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Jaka prostownica do włosów? (126 odpowiedzi)

Macie jakiś sprawdzony model, który za bardzo nie niszczy włosów?

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?