Dieta proteinowa - Pierre Dukan

ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dieta proteinowa - Pierre Dukan

już ci wysłałąm linka na maila :)

carola mozesz podac linka do tej stronki z trenerem :)

Cześć dziewczyny!
Dołączam do waszego forum :) Dziś mam pierwszy dzień walki z Dukanem przede mna jakieś 16kg,a wesele mam we wrzesniu mam nadzieje,że coś mi do tego czasu spadnie :)Do tego ćwicze,zarejestrowłam sie na fajnej stronce gdzie wybiera sie plan treningowy i ćwiczysz razem z trenerem kilka dni w tygodniu jak dla mnie bomba,bo przynajmniej nic sama nie musze wymyslać,a nie mam czasu przy 2 dzieciaków zeby wychodzić z domu do klubów fitness :)
Pozdrawiam wszystkie Dukanówny :)

Hej, jak wam idzie. Mi mineły dziś 4 tygodnie i 6,8kg w dół jestem bardzo zadowolona. Wciągneła się też moja mamuśka no i jakoś się motywujemy :-) tylko dziś nie mam nic na obiad ale mam smaka na naleśniki. Ogólnie 2 ostatnie dni to miałam porażkę bo mnie dziecko moje jelitówką zaraziło i w zasadzie to nic nie jadłam, a co zjadłam to zwymiotowałam i wczoraj musiałam zgrzeszyć bułką z masłem bo mój obolały żołądek nie przyjmował w chorobie produktów DUKANA. ALe od dziś jestem na dobrej drodze znów :-)
Miłego dnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ola w ksiazce jest lista rzeczy ktore jesc wolno wiec problem co wolno a czego nie jest do rozwiazania. Pieczywo chrupkie nie jest bynajmniej na liscie. Wystraczy rowniez spojrzec na sklad i wszystko staje sie jasne :)
Mysle , ze ta dieta ma zwolennikow i przeciwnkow ktorzy nigdy sie nie dogadaja. Jezeli ktos jest pod opieka lekarza nic mu nie grozi , do tego badania i nie ma sie czego bac. Moje wyniki po zrzuceniu 16 nastu kilogramów lepsze niz wczesniej

a ja przeczyalam ksiazke i . zrezygnowalam :P

zreszta ostatnio byl program na ten tematjego diety. w ksiazce juz nie ejst napisane ze psuje watrobe i wykonczanerki po jakimsczasie. wiec zdecydowanie wole diete do 1000 kcal lub "po swojegu" bez slodyczy a do tego silownia 5 razy w tygodniu :)

tak sie sklada ze o wielu rzeczach ktore wolno nie jest napisane w książce, dlatego pytalam o chrupkie pieczywo.

alaksandra jezeli ktoz zaczał stosowac diete i pyta , czy wolno jesc chrupkie pieczywo to znaczy , ze nie ma o niej pojecia i ksizke jezeli w ogole miał w reku to tylko przejrzal.
Allis jezeli komus szkodz słodzik moze uzywac cukru z brzozy0 ksylitol - czyste zdrowie :)
Przyjumje do swiadomosci , ze komus moze nie słuzyc ta dieta , ale jak czytam niektore wypowiedzi to strach sie bac kto te diete zaczyna. Naprawde warto przeczytac ksiazke - dwa razy :)

Powodzenia innym dukającym

ja również stosowalam, zależało mi aby zrzucic 3-4 kg, ale po miesiącu musiałam przerwać, okres dostałam o tydzien za szybko, krwawiłam 2 tyg, ogólne osłabiebie,, przez słodziki chodziłam nerwowa (bo to neistety negatywne skutki), bolały mnie stawy i kilka razy zasłabłam, :( mnie generalnie dieta nie służy,
Poza tym za ok rok bedziemy się starać o dziecko i ginekolog już zapowiedział że jesli nie chce mieć problemów to już teraz powinnam zacząc zdrowo się odżywia a nie tylko białko, zero węglowowadanów i ten cholerny rakotwórczy slodzik który uszkadza płód

Zastanówcie się dwa razy przed rozpoczęciem

a ja po 3 dniach bylam zmuszona ja przerwac ze wzgledow zdrowotnych, takze bywa czasem roznie dziewczyny.

4 dzień fazy uderzeniowej - 2,5kg mniej!
szaleństwo ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja to jestem 3 miesiąc spadło mi 6 kg, ale nie załamuję się bo po drodze były święta i inne uroczystości. Trochę też jestem w "leciwym" :) wieku w stosunku do Was (albo tak mi się tylko wydaje), więc nie zależy mi na bardzo szybkiej utracie wagi. Wolę powoli, ale skutecznie jeszcze chciałabym stracić 4 kg i będę zadowolona. Życzę wszystkim wytrwałości.

u mnie od kilku dni waga stoi,ale nie poddaje sie. koncze 5 tydzien wiec przyzwyczailam sie ze i w gore waga pojsc moze :)

u mnie 4 dzień i 1,5kg mniej, ale woda to już mi uszami wychodzi:)

hej jak tam postępy?? Ja muszę chyba skończyć z tym codziennym wchodzeniem na wagę bo się tylko denerwuje :-) ale ogólnie dziś 9 dzień diety i 3,5 kg więc ogólnie super :-)

PIZZA (przepis z forum diety dukana - sprawdzony)
3 łyżki otrębów owsianych
1 jajo
2 głębokie łyżki serka homo 3 % (dostępny w LIDL-u)
sól do smaku

Wierzch:

chuda szynka drobiowa (ja dodaję jeszcze kilka plasterków salami odtłuszczonej dostępnej w lidlu, ale nie jest dozwolone więc nie namawiam )
cebula
koncentrat
przyprawa do pizzy
sól, czosnek granulowany
ser żółty odtłuszczony (LIDL)

Składniki na ciasto mieszamy. Wlewamy na papier do pieczenia (uwaga, to ważne, ponieważ ciasto jest cienkie i jeśli nie będzie na papierze może być problem z odklejeniem). Rozmasowujemy na kształt okrągły lub owalny . Zapiekamy przez około 10 min. w 200 st.

Wyjmujemy z piekarnika blachę z podpieczonym ciastem, smarujemy je koncentratem. Na to plastry szynki i cebuli (na PW dodaję jeszcze pieczarki). Posypujemy odrobiną soli, czosnkiem i przyprawą do pizzy (można dodać również bazylię lub inną przyprawę itp.). Posypujemy garścią startego sera.

Zapiekamy około 15 minut w temp. 200 st.

Po wyjęciu z piekarnika ciasto kroimy na części i aby zdjąć podważamy je płaskim "narzędziem" i przekładamy na talerzyk. Odchodzi od papieru bez najmniejszych problemów.

Podaną porcję można zjeść jednorazowo ze względu na małą ilość otrębów

W dni z warzywkami można poszaleć z dodatkami jak kto lubi

Nie wiem czy w Polsce ale tutaj jest kechup hainzza chyba źle napisałam light błękitna naklejka bez cukru tu mam problem z głowy tez proszę ten przepis ja dzisija na śniadanko chlebek dukana twarożek cebula ogórek kionserwowy jogurt z otrębami na obiad pulpety w sosie pomidorowym mąż ja kurczak gotowany bo go uwielbiam

Mam serdeczną prośbę napisałabyś przepis na dukanową pizze

Dziewczyny poproszę bardzo o ksiązke i test sabinaur@o2.pl

Podsumowując 3 dni z warzywkami: dwa dni mi waga nie drgneła a dziś kolejne 0,5kg w dół mam nadzieję że kolejne 3 dni na proteinkach i znów będzie troszkę w dół.
Ja wczoraj sobie zrobiłam pizze :-) dukana dla mnie, a dla mężusia i córci normalną i wszyscy byli szczęśliwi. Muszę jeszcze tylko obcykać jakiś keczup :-)
Dziś na śnadanko mam sałatkę z surmini, a na obiad "zraziki" z piersi. I chciałam zrobić sernik na deser zobaczę jak się wyrobię popołudniu.
Trzymam kciuki

Inne tematy z forum

Co na prezent dla babci na 80lat?? (40 odpowiedzi)

dajcie jakies pomysly na 80 ur dla babci, max do 100zl.

Przepis na gofry (23 odpowiedzi)

Czy posiadacie dobre sprawdzone przepisy na gofry? Niestety mój niezawodny przepis gdzieś się...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (63 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...