Dla dzieci

Dla dzieci
Bardzo potrzebuję pomocy dla dwójki małych dzieci. Przyjmę żywność potrzebną dla dzieci i inne różne artykuły. Zbliżają się święta,proszę o jakąkolwiek pomoc.Mam ciężką sytuację,samotnie wychowuję dzieci i nie stać mnie na najpotrzebniejsze potrzeby. Przyjmę również ubranka dla dzieci.Więcej szczegółów na email

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,proponuję udać się do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej,tam niech Pani przedstawi swoją sytuację i poprosi o wniosek do Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej namiar :

Garbary 12/13, 80-827 Gdańsk
Tel.: (58) 301 32 73
E-mail: pkps.gdansk@neostrada.pl

tam uzyska Pani pomoc materialną

co do MOPSU niech się Pani zapyta czy jako samotnie wychowująca matka dwójki dzieci nie zasługuje Pani na jakiś stały zasiłek od nich.

Kolejną organizacją gdzie może Pani się wybrać to "Gaudium vitae"
to miejsce w którym można otrzymać żywność i ubrania namiar:

Tatrzańska 35, 81-313 Gdynia
Tel.: (58) 620 69 09 w. 256

można się przejść do PCK namiar:
(Opieka i pomoc socjalna;
Działamy na rzecz osób najbardziej potrzebujących, ubogich, chorych, niepełnosprawnych oraz mniejszości narodowych. Prowadzimy szkolenia w zakresie aktywizacji zawodowej osób zagrożonych wykluczeniem społecznym)

Gdańsk ul. Słowackiego 14
zr.trojmiasto@pck.org.pl
(58) 341-69-11

jak i również do caritasu:

Caritas Archidiecezji Gdańskiej
Jesionowa 6
Gdańsk
58 345 47 96

ponad to w Urzędzie miasta niech Pani złoży wniosek o zasiłek rodzinny oraz o zasiłek dla samotnie wychowującej matki

jeżeli nie ma Pani mieszkania niech postara się Pani o przydział mieszkania komunalnego

niech pozwie Pani biologicznego ojca Pani dzieci o alimenty na rzecz dziewczynek...jak Pani chce mogę Pani pomóc napisać pozew.

pozdrawiam trzymam kciuki - atom211@wp.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

do opieki lepiej nie idź

jak kobieto pójdziesz do opieki to ci moga dzieci zabrać. zależy jakie ma pani warunki. ja poszłam do opieki i teraz przychodzi do domu kurator i pogania żeby skończyć remont . a skąd ja mam mieć na to pieniądze jak nie pracuję. opieka jest to chora instytucja i jak masz dzieci to się trzymaj od nich z daleka. lepiej idz do karitasu. przy każdej parafii jest .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Skup starych zegarków naręcznych (52 odpowiedzi)

Skup starych zegarków naręcznych Witam, Możliwe, że w Twoim domu masz stary zegarek, jeśli nie...