Dlaczego Uniersytet Warszawski wlecze się w ogonie światowego rankingu uczelni ?

W poprzednim numerze Sieci w felietonie Zybertowiczowie odnotowują następujące niesłychanie bulwersujące fakty. Tu brak po prostu przymiotników na opisanie skali tego skandalu.

Cytuję:

Łukasza Pawłowskiego chyba nigdy nie spotkaliśmy. Znamy go z Twittera. Jest prezesem Ogólnopolskiej Grupy Badawczej, tworzącej diagnozy, prognozy i analizy.

7 października 2022 r. pewien dość niemądry - jeśli sądzić po występach na Twitterze - profesor Uniwersystetu Warszawskiego napisał:

"Elektorat PI jest niezwykle toksyczny kulturowo. Po odsunięciu PIS od władzy służby powinny infilitrować i wewnętrznie dezintegrować każdą kolejną partię, która będzie bazować na tym elektoracie. Tylko w ten sposób unikniemy pełńoskalowego faszyzmu."

Aż się prosi o analizę tego oryginalnego utworu, ale odpuśćmy to. W reakcji na ten wpis Pawłowski 9 października napisał:

"Wszystkie badania ( w tym te na UW oraz nasze, które niedługo opublikujemy) pokazują, że elektorat opozycyjny jest dużo bardziej "agresywny" niż elektorat PIS. Kto temu gościowi dał tytuł i pracę na uczelni?"

I ja się przyłączam do pytania pana Łukasza Pawłowskiego.

Poszperałem trochę i znalazłem dane tego osobnika z UW:

"Dr Michał Górecki z Wydziału Psychologii UW przebił dno. /... dalej cytat jak wyżej/"

Myślę że dalsze dywagacje na ten temat mijają się z celem, kwestia została udowodniona ponad wszelką wątpliwość, choć mnie wystarcza drobiazgowa i merytoryczna analiza sceny politycznej przez ostatnie 42 lat, która jest jeszcze bardziej wiarygodna od jakichkolwiek badań, bo oparta na mnogości szczegółów jakie udalo mi się poznać, na znajomości osób zaangażowanych w politykę i na właściwej interpretacji teoretycznej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A na zakończenie trzeba postawić samonarzucające się pytanie: czy Hitler zabił kogoś osobiście ?

A co jest ten Twitter? Coś mi się obiło o ośle uchle. Gadają we wsi, że bardzo niebezpieczne g*wno to jest (na obu końcach kija).
Czy nie lepiej ... dla własnej higieny psychicznej i dobra mózgu globalnego, skierować energię i myśli ku wartościowym faktom?
http://www.youtube.com/watch?v=81b8dkGi334
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twittera nie używam, ani innych pokrewnych środków, ale warto widzieć, co to jest, żeby nie wdepnąć.

Nie znalazłem w treści wątku odpowiedzi na pytanie postawione w jego tytule.
Uniwersytet Warszawski - uczelnia założona przez króla Polski, cara Aleksandra I, na cześć którego Polacy napisali piękną pieśń "Boże coś Polskę", w której padały pierwotnie słowa " Naszego króla zachowaj nam Panie!". Zamiast więc się sprzeczać, czy Bóg ma wrócić nam, czy błogosławić ojczyznę wolną, należy po prostu wrócić do oryginału.

https://youtu.be/9caXpPcQH3M

No, faktycznie, zdarza się że niektórzy mają kłopoty optyczne i słonia w rogu pokoju nie zauważają.

Dzień dobry. Gdzie kawa?
Uczciwie, rezerwuję podwójną kanapę w kinie.
http://www.youtube.com/watch?v=WHgh2ajazTw
Ps
Proszę (w końcu) przyjrzeć się monecie z właściwej strony.

Ten słoń nazywa się Bombi.
Ma trąbę, lecz na niej nie trąbi.
Dlaczego? Nie bądź ciekawy -
To jego prywatne sprawy.

https://youtu.be/fmwoewvpyjo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (699 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...

a to na rano ;) (345 odpowiedzi)

tiaaa...a to na rano. jakie szczęście, że nikt wcześniej na to nie wpadł :)...