Dlaczego płeć męska widzi w kobietach tylko "zabaweczki do ruchanka" ?

Coraz częściej się spotykam z takimi stwierdzeniami: "no wiesz, bardzo fajna z Ciebie kobietka, co masz na sobie?" albo "o, miła odmiana od tych wszystkich chudzielców, umówiłabyś się ze mną na spontaniczny seks?".
Przez takie zachowania panów mam problem ze swoją seksualnością, nie mogę również poznać nikogo z kim mogłabym się spotykać. Nie wydaje mi się również abym prowokowała kogoś do takiego myślenia, sama też nie zaczynam tematu typowo o seksie, nie rzucam też podtekstów. Ludzi poznaję raczej w realu a nie na czatach, czy forach. Dlatego nie rozumiem takich zachowań typowo charakterystycznych dla męskich "świń". Wnioskując szukam odpowiedzi na pytanie dlaczego jestem traktowana jako obiekt seksualny przez mężczyzn ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Dlaczego płeć męska widzi w kobietach tylko

takie głupie czasy nastały... też tego nienawidzę, mimo że jestem w długoletnim już związku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czesc dziewczyna z ...
Mozliwe ze faceci pod da maska maczo chca ukryc swoje uczucia chocby takie jak np strach.
Ja jak podchodze do pieknej kobiety poprostu z nia szczerze rozmawiam.
Czasami mowie :) ze sie bardzo denerwuje gdyz jej uroda sprawia ze pojawia sie w mojej glowie mysl ze nie mam u niej szans. Ale moja wrodzona ciekawosc daje mi odwage by sprobowac bo jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz co moze byc dalej :)
Raz troche wygrywam , a raz troche przegrywam, za kazdym razem to fajna lekcja.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam nadzieję że w twoim długoletnim związku twój partner dobrze cię traktuje.

A co do pana komentarza to dobrze że trakujesz kobiety poważnie. Tylko ja raczej nie uważam się za kobietę bardzo atrakcyjną aczkolwiek moim atutem jest raczej młodość. Biorąc też pod uwagę pokolenie to w tych dzisiejszych czasach i młodzi chłopcy i mężczyźni w starszym wieku również traktują kobiety dość przedmiotowo. Jest to bardzo przykry fakt świadczący o tym iż kobiety po prostu są wykorzystywane. Ja też poniekąd czuje się wykorzystywana. W sumie straciłam raczej nadzieję na jakikolwiek długi związek w moim życiu, pomijając moja młodość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

to tylko zew natury, każdy samiec kopuluje aby przedłużyć gatunek a u człowieka samca chodzi w wielkiej mierze o zaspokojeniu popędu to kluczowy problem którego nie mogą zrozumieć samice one bardziej cenią wszystkie inne sprawy a współżycie traktowane jest jak nagroda za dobre zachowanie, chcecie być zdobywane, pieszczone jak wydaje się wam że samiec spełnił wasze wymagania wtedy rozchylicie nóżki same czerpiąc z tego przyjemność.....i krótka riposta...jeśli facet pamięta po pierwszej randce jaki masz kolor oczu to oznacza że masz nie atrakcyjny biust...
pozdrawiam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na temat biustu się nie wypowiadałam. Zależy też co masz na myśli mówiąc "mało atrakcyjny biust"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że same stawiamy się w roli obiektów seksualnych, nosząc spódniczki i dekolty, które prowokują skojarzenia seksualne. To raz. Dwa, że w przeszłości mi też zdarzyło się potraktować faceta jako r******ełko i wcale nie mam co do tego wyrzutów sumienia. Nikogo nie oszukałam, grałam w otwarte karty i facet chyba nie poczuł się urażony. Inna rzecz, że wtedy byłam singlem. Teraz jestem w stałym związku i mogę sobie tylko popatrzeć:P

http://imageshack.us/photo/my-images/851/85653122034c03fcdc4552b.jpg/

Tak to szło:)

Za małych raczej nie mam :D Powiedziałabym że nawet za duże :P ale nie lubie chodzić wydekoltowana, a spódniczki nigdy na tyłku nie miałam :P Wolę ubrać dobry dresik albo jeansy dla własnej wygody ;)

Nie odnosiło się to do Ciebie:) Podałam właściwy tekst jedynie:)

Bynajmniej poprzednim osobom wyjaśniłam tą sprawę :)

Odnosząc się do Twojego pytania. Wczoraj zakupiłam książkę Lwa Starowicza " O mężczyźnie". Usiadłam przy latte i kawałku sernika w Coffee Heaven. Pierwsze strony.
"Mózg mężczyzny różni się od kobiecego. Jakie to ma konsekwencje dla naszych relacji?
(...) Prosta sprawa, która wielu paniom sie nie podoba i staje sie pretekstem do awantur. Otóż jeśli mężczyzna patrzy na kobietę, to od pierwszej chwili jest ona dla niego obiektem erotycznym. W kilka milisekund on wie, czy chciałby się z nią przespać, czy nie. To dotyczy każdego-podkreślam-każdego mężczyzny (i tutaj już widzę obruszenie panów-mój przypis).Tak po prostu reaguje męski mózg i tego nie da się zmienić."

Kilka lat temu również się burzyłam, ale z czasem to mija. Może należy dojrzeć do tego?:) To po prostu są mężczyźni. Są wzrokowcami. I zależy od Ciebie, czy będziesz z tego robiła aferę czy przejdziesz do porządku dziennego. Wiem, wqrwiające to!:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mimo to, mężczyzną nie chciałabym być :)

tiaaaa,
a ja nie zazdroszczę comiesięcznej awaryjności (i wówczas wnerwa na wszystkich, a najlepiej na bliskie osoby) wrrr.......
i ta huśtawka hormonów....
cesarki i innych cudów:)
Bożeeee dzięki za chromosom Y ;)

@Kobieta: Czytając Twój komentarz, zastanawiam się dlaczego w takim razie istnieje płeć piękna jako kobieta, a nie zwykła wywłoka...
Masz racje, wqurwiające. Ale to nadal nie wyjaśnia dlaczego każda osoba płci przeciwnej traktuje mnie jak rzecz a nie człowieka. Jest to dla mnie przykre, bo już nie czuję się kobietą a raczej "panienką na seks"...

A ja bym nie chciała być "mężczyznom". Chociaż nie uważam waszej głupoty za powód do tej męskości..

@ dziewczynko z.. - dlaczego? ehh.. To już chyba Twoj problem dlaczego Cię tak traktują. Może trzeba zacząć od siebie?

Dziwicie się?
Przejrzyjcie sobie wiocha.pl i się zastanówcie czy dziewczyny/kobiety same nie prowokują do takich zachowań.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmm... czasem normalnie wstyd za tych facetów...
Jak wyglądał by dzień takiego związku ?? godzina bzykania 23 nudy ??
(zakładając 1optymistycznie 6 razy po 10 min, bo tacy to o przedbiegach to chyba nawet nie mają pojęcia).

Jeśli miałbym spotykać się z dziewczyną tylko po to, żeby się do niej "dobrać"... i co potem??

Jestem ze swoją PIERWSZĄ dziewczyną już dobre 9 lat, 6 po ślubie...
I nie oglądam się na boki... bo moja żona jest NAJLEPSZA :P
No i mamy o czym pogadać, przed... po... czasem w trakcie ;D

"No i mamy o czym pogadać, przed... po... czasem w trakcie ;D"
ja w trakcie trwania nie jestem w stanie jej przekrzyczeć więc milczę...
a ze związku ciesz się bo nie wiadomo kiedy się zmieni....
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i chwała wam za to. Naprawdę kobieta w związku czasem pragnie być kobieta a nie tylko obiektem pożądania. Tak samo i z drugiej strony mężczyzna również powinien czuć się mężczyzna a nie być ciągle wykorzystywany przez swoją kobietę. W związku powinna panować równowaga i harmonia. Bardzo często jednak spotykałam się z faktem iż to ją musiałam się na wszystko godzić. Teraz jest mi dość trudno znaleźć chłopaka bo oni przeważnie oczekują że od razu się ze mną prześpią. Tak dla nich wygląda związek. Opierają go głównie na seksie. Ja natomiast potrzebuje więcej czasu aby pójść z kimś do łóżka. Dla mnie to jest tylko formalność, przypieczętowanie związku. Dlatego też rozumiem autorkę postu i poniekąd czuje jej żal, złość, poczucie zawiedzenia i niezadowolenie. I nie koniecznie musi ona czymś kusić mężczyzn, po prostu każdy w niej i nie tylko w niej widzi "fajną d*pe do r******ia" jak to mój brat zawsze określa.

Jesli nie pasuje ci facet ktory chce sie z toba od razu przespac, to po co sobie nim zawracasz glowe ( choc bardziej mi to wyglada jakbys chciala go zaraz zmieniac), czemu nie zostawisz go w spokoju i nie poszukasz sobie takiego ktory bedzie ci odpowiadal? Jak to mowi moja znajoma - tego kwiatu pol swiatu.
Przeciez to normalne ze czy mezczyzni czy kobiety widzimy najpierw osobnika i okreslamy go w swerze seksualnej czy nam sie ten ktos podoba czy tez nie, no chyba ze ty Nati myslisz sobie jak patrzysz na goscia - hmm ciekawe jakie ma zainteresowania , podoba mi sie to w nim ze tego nie wiem wiec dlatego do niego podejde i porozmawiam. Jesli tak to chyba jestes wybrykiem natury.
Ja osobiscie patrzac na kobiete oceniam , czy mi sie ona podoba czy tez nie , jesli tak to z tego czerpie energie by posunac sprawe dalej. Oczywiscie jesli sie okaze ze jest nudna czy tez jej poglady zyciowe znacznie roznia sie od moich to nie mysle o niej jako o partnerce na wspolne zycie. Jednak zaczyna sie to wszystko od seksualnosci.
Akceptujaceptujac ludzi jakimi sa znacznie ulatwia zycie, Nam samym.

Pozdrawiam

Tak tak tego kwiatu to pół światu a trzy czwarte ch*ja warte. Jednak nie dość dokładnie przeczytałeś mój post. Nie mam zamiaru zmieniać ludzi. A takie osoby po prostu ignoruje. Takie w sensie faceci którzy mają ochotę tylko na seks a nie na relacje czy jakiś związek. Niestety wychodzi na to że muszę wszystkich ignorować bo tylko tyle mi są w stanie zaproponować. A ile razy zostalam przy tym wyzwana od dzi*ek itp... Właśnie przez takie osoby spada moje poczucie własnej wartości. A co za tym idzie nie mam nawet ochoty zrobić sobie jakiś makijaż czy iść nawet do fryzjera, związuje włosy gumką.

Z tego co wiem to poczucie wlasnej wartoscie jak sama nazwa mowi "wlasnej", zalezy od tego jak my sami o sobie myslimy, a nie co mysla o nas inni. To czy pojdziemy do fryzjera czy mamy przedzialek na lewo czy tez na prawo, nie ma wplywu na poczucie wlasnej wartosci tejze osoby, gdyz osoby ktore je posiadaja lubia siebie i kochaja siebie takimi jakimi sa.
Czytalem kiedys taka historyjke gdy maly Tomus byl na treningu sportowym i nie za bardzo mu ten trening wychodzil. Trening sie skonczyl i maly Tomus wrocil usmiechniety do domu, gdyz wyrasta w domu w ktorym rodzice go kochaja tak poprostu.
Tak wiec Nati czy masz wlosy zwiazane gumka czy tez jestes dziw*ka jestes wartosciawa kobieta .
Tak mi sie teraz przypomial moj idol i bohater Jan Pawel II on o tym wiedzial dlatego szanowal wszystkich, czlowieka ktorego probowal go zabic, tez.

@Nati "jak suka nie da to pies nie weźmie" nie wiem na jakich trafiasz facetów tzn chłopców którzy myślą tylko o natychmiastowym zaciągnięciu Cię do łóżka.....bo osobiście nie mogę sobie wyobrazić mnie w takiej sytuacji...faceci nagminnie w każdej chwili i na każdy temat mogą skierować rozmowę na drogę sex u ale żeby go dopuścić do bram musi coś prezentować i powinien przejść drogę o której piszesz.... a więc o co chodzi....może za wysokie progi lub ambicje które ukazują całą Ciebie i nie powinnaś się tym stresować i przeć do przodu a na pewno trafisz na to normalne ciacho które będzie warte Ciebie, nie unikniesz facetów którzy mają ochotę na Ciebie, przestajesz dbać o siebie co Cię jeszcze bardziej zdołuje a właśnie na odwrót niech się ślinią a Ty przebieraj....pozdrawiam

Jeżeli chodzi o dowartościowanie siebie to jednak poprzez swoje życiowe wzloty i upadki odczuwamy dużo. No i poprzez swoje otoczenie które też na nas wpływa. To właśnie poprzez innych czujemy na ile jesteśmy sobą i jak się czujemy z samym sobą wśród innych. To jest właśnie poczucie własnej wartości.

A przebierać to tylko z marzeniach. Raczej to mnie przebierają. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

z racja jest jak z d*pa, kazdy ma swoja :)
Czy mi powie jedna osoba czy tysiac ze jestem np. "do niczego" to wiem ze poki ja mysle o sobie ze jestem swietnym facetem to jest ze mna wszystko w porzadku :)

ps. Zycze ci spelnienia marzen - i poprzebierania w ... . Odwagi :)

człowiek nie akceptuje siebie i chce być każdym innym widzi tylko złe nie ma dobrych i tak jak @see przytoczył wystarczy zrozumieć i polubić siebie.... niech se mówią i pierdzielą jestem taki a nie inny mi z tym dobrze i nie będę oszukiwał ani siebie ani nikogo innego a jak komuś nie leży to papa....
nic gorszego dać wcisnąć się do szufladki tutaj rudzi tutaj niscy tu za grubi tu wierzący a tu zezowaci jeśli me oblicze przeszkadza ci to zamilknij oczy i się odwróć bo ja się nie zmienię......jestem sobą tym jedynym

A ja zapytam, dlaczego większość dziewczyn szuka faceta dla kasy?? i też daje... Dlaczego dla dziewczyn liczy się wygląd i kasa? i inne błache rzeczy jak to że facet jest niższy np o 1cm?? Inne dziewczyny też święte nie są jak wiadomo więc może tak każdą oceniają?

Hmm... bo najważniejsze do się dobrze dogadać.
Jedni rozmawiają ile zarabiają... inni ile dzieci mają ;P

Nigdy na te tematy nie rozmawiam :)))

No tak bo faceci w ogóle na wygląd nie patrzą:P patrzycie jedynie na wnętrze... Poprawiles mi humor hahaha:)

Zmień grono facetów z którymi się spotykasz:)))))))).
Są męskie świnie i kurky, są normalne kobiety oraz normalni faceci, którzy myślą głową a nie knutem.

ERRATA:
świnie i kurky
knutem

Ups...chyba bluzgi na tym forum nie wchodzą. Ale określenie członka jako fiu... to już wejść powinno. Wrrr

To jest rzeczywiscie straszne... Teraz wiele osob ma tylko klapki na oczach, mysla tylko o jednym.. Mam takiego kolege. Byloby milo razem popisac/pogadac 1193386 gg :)

Dość długo na to forum nie zaglądałam.
Miłości jak dotąd nie znalazłam. Przekonanie mi zostało i pewnie zostanie. Czytam te wypowiedzi i nie wierze, że mam ciągle szukać i przebierać. Nie chce mi się już. Co miesiąc inny facet, ale też tylko na chwilę? Niestety, chyba taka moja natura, że nie potrafię znaleźć wspólnego języka z płcią męską.
Wiem o tym, że nie ma ideałów, ale czy nie ma odpowiedniej osoby, z którą mogłabym się i pośmiać i czasem napić kawy czy piwa a nawet i wypić z tą osobą połówkę? Pójść na spacer, pojeździć na rowerze, np. nad jezioro? Może zrobić jakiś piknik? A czasem wieczorem skoczyć gdzieś potańczyć? Nawet i do kina można iść. A nie, że pierwsza druga randka jakiś spacer może kino a później mnie do siebie zaprasza. A jak się zgadza pędem leci do sklepu po gumki. Czy to jest normalne?
Nie wydaje mi się. A co do ubrań to nie ubieram się zbyt wyzywająco. Zresztą moja postura mi na to nie pozwala, zachowuje a przynajmniej się staram zachować fason ale nie ubiorę np. sukienki bo wiem że nie będę w niej ładnie wyglądać. Liczę się z tym że jestem większej budowy ciała (bardziej w szerz niż wzwyż ;)), ale nie przeszkadza mi to żeby jeździć na rowerze czy iść wieczorem na spacer po lesie. Uważam więc, że jeszcze nie czas na dietę :), istnieją zresztą też ubrania "plus size" :D
Wracając do tematu to chyba nie ma dla mnie stworzonej drugiej połówki i staram się już z tym pogodzić bo tak chyba najlepiej.

Pozdrawiam cieplutko forumowiczów ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to kobiety wybierają sobie takich co się nimi zabawiają a poważnych spławiają bo lecą na eleganckich playboyów i później płacz i zdziwko

Ej, chyba przesadzasz, mnie się wydaje, że raczej jak się ktoś "sparzył " to jest bardzo ostrożny, może za bardzo...

A po playboyu to przynajmniej wiadomo czego się spodziewać, w sensie wyjśc gdzieś raz czy dwa (np. z nudów) z założeniem, że potem "pana" spławiamy

nie w trójmieście jest tak ze to on panie spławia po numerku w łóżku a potem miarą swojegi maczo oceniacie kochających was chłopców i ich oceniacie miarą patałacha.

Nie zgadzam się z Tobą, raczej to "mam nadzieję" ma rację, z takim typem się z nudów można wypuścić na miasto, ale nie do łóżka!
i to warunek zasadniczy, potem spławiamy, często osobiście spławiam po pierwszych słowach, bo mam na palantów alergię :( więc nawet jedno wyjście to za dużo (i zwyczajny wstyd) a od jakiegoś czasu omijają mnie szerokim łukiem i niech tak zostanie (widać odrazę mam wypisaną na twarzy

Inne tematy z forum

Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera? (204 odpowiedzi)

Zastanawaim się czy to jeszcze mozliwe,aby kobieta po czterdziestce,będąca samotną matką mogłaby...

Znajomi (11 odpowiedzi)

Cześć, zastanawiam się dlaczego ludzie zamieszczają tutaj ogłoszenia o tym że chcą kogoś poznać....

Zanim zostanę zjedzona... (100 odpowiedzi)

Proszę nie zrozumieć mnie źle tylko spróbować postawić się w mojej sytuacji. Mam 35 lat, bardzo...