Dobre opony zimowe, jakie wybraliście do swoich samochodów?

Cześć :)
Chciałbym zapytać Was jakie opony zimowe warto wybrać i jednocześnie gdzie ich szukać w dobrych cenach. Raczej wolę kupić lepsze na dłuższy czas, które zapewniają dobrą przyczepność i unikanie poślizgów, tym bardziej że mam BMW więc zima to zawsze dużo większe wyzwanie od strony jakości jazdy kiedy na drodze jest lód i śnieg. Co do rozmiaru to szukam 19 calowych więc też wybór pewnie będzie ograniczony, pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

kup wielosezonowe premium i masz na 5 lat spokój
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

W jakim sklepie zamawialiście opony do Waszych samochodów?

https://matrixmedia.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W mojej opinii szukając przede wszystkim dobrych opon zimowych, które posłużą Wam dłuższy czas to tutaj jak najbardziej mogę polecić Wam do sprawdzenia michelin alpin 5 ponieważ zdaniem wielu osób to generacja słynnej serii zimówek była jeszcze lepsza od swojego poprzednika Alpin A4 i są bardzo polecane także przez wulkanistów. Dlatego wybierając już takie propozycje na pewno będziecie mogli bezpiecznie jeździć nawet przy trudnych warunkach drogowych. No i spokojnie posłużą kilka sezonów ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pytasz się i sobie odpowiadasz?...w mojej opinii Alpin 4 i 5 to gniot jakich jeszcze nie widziałem!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wulkaniści (?) . Tak przy okazji, skąd oni mogą się znać na tym, które opony są dobre ? Owszem, znają się na ich naprawie i wymianie. Tak naprawdę to na tym nikt dobrze się nie zna z pośród zwykłych śmiertelników. Jest tyle ich modeli i czynników którymi się je ocenia, warunków w jakich się je eksploatuje, że praktycznie nie jest to do zbadania. Ktoś napisał tutaj by najlepiej kupić opony z tzw kłady Premium. Zgoda, na pewno nie zawiodą. Tylko że klasą Premium stałoy się opony np Hankook i inne o których mało kto słyszał jak np Nokian. Co to więc znaczy Premium? Dużą pomocą w wyborze opon są ich dane parametrów, które producenci muszą teraz podawać. Ģłośność, droga hamowani na różnych nawierzchniach, opory toczenia, to są czynniki bezpośrednio mające wpływ na to, czy będziemy z opon zadowoleni. Nie ma jednak na świecie opony, która była by doskonała w każdej kategorii jej charakterystyki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Samochód na wynajem długoterminowy - gdzie szukać? (9 odpowiedzi)

Jak w temacie. Chciałbym wziąć auto na wynajem długoterminowy, szukam różnych ofert. Najlepiej...

JAKI MOTOCYKL (31 odpowiedzi)

Jaki motocykl polecacie jako pierwszy dla osoby która chce używać motocykla dla przyjemności i...

gdzie naprawić auto po stłuczce? (18 odpowiedzi)

może polecicie jakiś warsztat?