Dobry początek, liczę na więcej.

Temat dostępny też na forum: Stacja Orunia
Jedyny poważny minus, jaki rzucił mi się zarówno w oczy, jak i w uszy, to nagłośnienie. Wnętrze sali koncertowej jest całkiem spore, na oko 300 osób by weszło. By wypełnić brzmieniem takie pomieszczenie (wys. cos ok 7m), potrzeba coś więcej niż głośniki niemal dyskotekowe. Niestety, gdy przychodzę na koncert, oczekuję nie tylko, bym słyszał zespół, ale by zespół grał i na scenie, i przed sceną, słyszeć zarówno wszystkich razem, jak i każdego z osobna. Spektrum brzmień ogranicza się do środkowego pasma, powód - nieprzemyślane rozmieszczenie sprzętu. Z tego, co zaobserwowałem, zespoły również nie słyszą się dobrze na scenie, a to zawsze rzutuje na jakość wykonania, szczególnie w przypadku zespołów akustycznych.Te, które powinny powalać brzmieniem, w Stacji Orunia nagle chrypną i tracą urok. Taki Village Kollektiv rozkręcił się dopiero na bisy, kiedy to akustyk również obudził się i zaczął manewrować światłami na scenie... Trochę życia! Chciałbym kiedyś przyjść do S.O. i poczuć muzykę na sali, a nie słuchać jej z głośników, bo chyba taka jest idea koncertu na żywo.
Jeśli chodzi o repertuar, obsługę, wystrój i atmosferę - cud miód:) Ceny alkoholu -ok, biletów - bywają wygórowane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu:

trochę zgadzam się z tą opinią - z czasem bedziemy to poprawiać - nagłośnienie czasami nie najlepsze wynika z gołych ścian - czekamy na decyzję , jesli bedzie pozytywna będziemy wygłuszać - ad akustyk - to róznie bywa czasem niestety dzwięk pływa, ale czasem spowodowane jest to zbyt krotką próbą, bądz awarią sprzętu muzyków czego publiczność nie widzi aleakustych tak- wtedy pozostaje ratować. dzieki za opinie. ad cen to staramy się aby pogodzić wszystkich - muzyków i publiczność, jak pewnie wiecie koncerty takeij muzy są niedochodowe. pozdrawiam
SO

Strona internetowa

Doradzam założenie profesjonalnej strony internetowe. Otwórzcie się na ludzi, bo to chyba jedyne takie miejsce w tym rejonie. Odrobinę reklamy klubu, przecież tuż obok mamy gigantyczne osiedla, czytaj potencjalnych klientów.

Pozdrawiam

Re: Strona internetowa

Byłam dwa lata temu, mi się podoba. Grał wówczas mój znajomy z zespołem i inny b. znany zespół. Podoba mi się miejsce, podoba mi się klimat - niby Orunia ale....taka jakaś ...kulturalna?...bez zadymy?..