Dobry wieczór kawalerski

Temat dostępny też na forum: Dobry wieczór kawalerski
Opinie do spektaklu: Dobry wieczór kawalerski.
Teatr Palladium w Warszawie
Dobry wieczór kawalerski
Doroty Truskolaskiej-Alibert

Premiera: 5 lutego 2012

Zabawna komedia w doborowej obsadzie, w której oprócz dobrej zabawy, jest także miejsce na refleksję i poszukiwanie odpowiedzi na pytania o sens i znaczenie miłości i przyjaźni.

Akcja sztuki dzieje się podczas wieczoru kawalerskiego Młodego w grupie jego najbliższych ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję.

Przede wszystkim za gest.

Również za ~1.5 h zabawy.

Dziękuję.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sztuka prosta a wręcz infantylna

a dokładniej - raczej przedstawienie niż sztuka.

Jednak od czasu do czasu potrzeba zobaczyć coś niewymagającego ... i się z tego pośmiać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety to nie to.

Przed chwilą wróciłam z ledwo ponad godzinę trwającego spektaklu Dobry wieczór kawalerski i z przykrością muszę stwierdzić , że zawiódł moje oczekiwania z kilku powodów. Poszłam na ten spektakl z myślą , że zastanę tam prawdziwą komedię. Zastałam jednak dowcip rodem ze zwykłej rodzinnej imprezy. Miałam wręcz wrażenie ,że celem było wypowiedzenia jak najwięcej słów o kontekście seksualnym aniżeli dobranie tego w cięty dowcip jakiego się spodziewałam. Przez cały czas trwania spektaklu czekałam także na jakąś puentę. Wciąż miałam nadzieję , że pod koniec spektaklu dojdzie do niespodziewanego zwrotu akcji , tak aby dostrzec jakieś drugie dno tej komedii. Uwielbiam wszelkie rodzaje dobrego humoru, tu jednak go nie znalazłam. Mam wrażenie że zapłaciłam za grupkę znanych aktorów paradujących w samych bokserkach po scenie, a zapłaciłam niemało bo 90 zl.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

Lepiej bym tego nie napisała, może bardziej dosadnie "dowcip rodem spod budki z piwem". Drugie dno? wszystko dosłowne i niestety wulgarne. Gra słów? Po co - "trzeba kawę na ławę". Dlaczego? Czyżby totalna niewiara w widza? Komercyjny, pozbawiony HUMORU, no właśnie co? Bo na pewno nie spektakl!!! Szkoda czasu. Nie wiem, kto pisze te pozytywne recenzje Panowie Krytycy!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

niestety ...

Nie wiem co miała przekazać taka sztuka, dla mnie to żenada w wykonaniu znanych aktorów. Smutne, że wszystko można sprzedać. Po spektaklu żałowałam, że w dzień żałoby narodowej, ktoś puszcza pijackie burdy. A zapowiadano opowieść o przyjaźni i miłości ... nie znalazłam tego wątku... szkoda ... :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

czy na ten spektakl mogę pójść z synem 10-letnim

Bruk

Dziś niestety miałem okazję. Niewiarygodne, ale ledwie pięciu facetów było w stanie dokonac gwałtu na całej publiczności, jej portfelach - i nie da się ukryć - Melpomene i Talią jednocześnie. Wsytd.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

dobry wieczór?????:(((

Po spektaklu został tylko niesmak....aż dziwi,że szacowna publiczność teatralna potrafiła tak gromkimi brawami nagradzać taki, za przeproszeniem "szlam"...szkoda...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

świetna zabawa!

super spektakl! póltorej godziny śmiechu!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przykro mi, że nasi całkiem dobrzy aktorzy muszą brać udział w czymś tak słabym. Wygląda na to, że kryzys chyba ich też przydusił.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

super audycja

https://m.facebook.com/dobrywieczoreuropo?refsrc=https%3A%2F%2Fpl-pl.facebook.com%2Fdobrywieczoreuropo

Inne tematy z forum

Stosunki na szczycie (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . "Stosunki na szczycie" Edwarda Taylora zaczynają...

Czarnoksiężnik z Krainy Oz (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Czarnoksiężnik z Krainy Oz . Czarnoksiężnik z Krainy Oz na podstawie...

Kochanie, wróciłem! (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Kochanie, wróciłem! . Zabawna opowieść o tym, że stereotypowe postrzeganie...