Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem

Opinie do artykułu: Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem.

Gdyby ktoś nie wiedział, to wszędobylskie gołębie należą do dzikiego ptactwa, a w związku z tym gdy dokarmiamy je poza sezonem zimowym, w świetle prawa prowadzimy... nielegalną hodowlę.Wysypywanie grochu czy suchego chleba dla ptaków to norma zimą. Ale także latem często widać na ulicach rozradowane rodziny karmiące ptaki.A tymczasem teoretycznie gołębie o tej porze roku powinny żywić się nasionami traw czy kwiatów z kwietników albo owocami z drzew i krzewów. Takie było ich zadanie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zachwianiem równowagi...

zachwianiem równowagi jest również dokarmianie ptaków zimą zatem. to też patologia społeczna?

golebie

jestem mieszkancem sopotu od urodzenia ale widze ze ludze tu zdiczeli strasznie w glowach im sie przewraca o golebie dbajcie o budynki te szare co tu sa w sopocie zegnam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polskie prawo,prawem absurdów...Ten kogo stać na opłacenie prawników i jest "poprawny politycznie"może czuć się

Już czas,żeby zmienić nie tylko prawo,ale konstytucję... Bo co to za prawo,które np.pozwala na inwigilację uczestników pokojowego marszu"Obudż się Polsko",a pozwala niemieckim bojówkom bez przeszkód dotrzeć do stolicy,gdzie wszczynają burdy,nie będąc przez nikogo niepokojeni...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A VAT od tego odprowadzasz?

Jesli nie, to nawet na przestępstwo skarbowe możesz się załapać.

a gdybyś ty był bezdomnym kotem

?kilka lat temu będąc w piwnicy zobaczyłam 3 martwe koty .....zdechły głodową smiercią.... wszystkie okienka były zamknięte ......była zima.Od tamtej pory wspólnie z sąsiadką karmie koty codziennie ,sprzątam po nich ....:-) .Jak myślisz kim jestem????nie jestem ani stara .nie jestem starą panną Jestem poprostu C Z Ł O W I E K IE M czego i tobie życzę!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobry czlowiek

Dzię ki takim ludziom jeszcze chce mi sie żyć na tym wstrętnym swiecie gdzie to co dobre jest ganione ii nie akceptowane a zło króluje.i rozprzestrzenia się.
Karmiąca nie tylko ptaki.

wytruć wszystkie ptaki

JąMam propozycję dla was dobrych ludzi. WYTRUC WSZYSTKIE ptaki dzikie koty .bezdomne psy biegajace po ulicach ,wszystkie wstrętne staruchy ktore je dokarmia ich wnuczki,wytruć wszystkich ludzi chorych psychicznie itd .ZOSTAWIĆ normalnych ,takich którzy własnych rodziców oddają do przytułku ,przywiązują psy do drzewa w lesie,skazując ich na śmierc , tych kto rzy leja swoje żony idzieci,malwersantów,łapówkarzy,itd ,itd.Pisze to kobieta która każdego dnia walczy o zycie ,KARMI ptaki ',dzikie koty w piwnicy , pomaga potrzebujacym ludzom!!!(i nie stara inie panna)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

rada

powieś płyty CD na sznurkach
ich blask powinien ich odstraszyć

wróć do szkoły

gołębie to nie szczury
i zapisz się na siłownię, to może stracisz trochę agresji do świata.

dokładnie! no chyba że ktoś robi to w nieodpowiedzialny sposób,nie sterylizuje/kastruje i nie odrobacza to wtedy niestety więcej krzywdy z takiego zajmowania się jest niż pożytku

hodowca kur

Czy to chodzi o gołębie, czy mewy i łabędzie też.

Mewa Srebrzysta

siodłate sporadycznie występują w Polsce.
Często jestem na wysypisku w Szadółkach i są tam nie tylko mewy ale i nawet było miesiąc temu 8 bocianów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w Gdyni z roku na rok jest coraz więcej kwiatów, to zasługa miejskiego ogrodnika

A gdzie te kwiaty?

Wszędzie kosiarki i trawa. Miasto na kwietniki nie ma pieniędzy, a ludziom nie chce się uprawiać kwiatów. Króluje więc tra równo cięta, czyli bez nasion. I tak teoria rozmija się z praktyką. Już nie ma motyli i innych owadów, niedługo nie będzie ptaków.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

weźcie się za meneli

Wywalcie meneli ze skwerków, bo to wstyd dla miasta zwłaszcza upodobali sobie wrzeszcz koło Crystalu i lidla przy galerii bałtyckiej, a też w parczku między Grunwaldzką i Partyzantów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

gołąb w mieście ma dużo jedzenia ! Poradzi sobie.

a czemu winne gołębie?? skoro tak są nauczone, to trzeba je teraz dokarmiać, bo inaczej zdechną z głodu i będzie podejrzenie ptasiej grypy!! :P

martw się tym, co ty roznosisz

bo ptasie pasożyty i choroby tobie nie grożą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2