Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem

Opinie do artykułu: Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem.

Gdyby ktoś nie wiedział, to wszędobylskie gołębie należą do dzikiego ptactwa, a w związku z tym gdy dokarmiamy je poza sezonem zimowym, w świetle prawa prowadzimy... nielegalną hodowlę.Wysypywanie grochu czy suchego chleba dla ptaków to norma zimą. Ale także latem często widać na ulicach rozradowane rodziny karmiące ptaki.A tymczasem teoretycznie gołębie o tej porze roku powinny żywić się nasionami traw czy kwiatów z kwietników albo owocami z drzew i krzewów. Takie było ich zadanie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

na dokarmianie ptaków można

przymknąć oko ale na tych co karmią te koty ....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Stąd, że...

...ornitolodzy od lat alarmują że populacja wróbli spada - przede wszystkim w miastach, gdzie zawsze żyły.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

noooo to strazaki mejskie maja nowe zadanie...

i godnych siebie przeciwnikow- emerytow i przedszkolakow. i niech ktos powie ze ta formacja jest niepotrzebna... ale uwazam ze jednak powinni miec prawo do uzywania broni ostrej, wszak zagrozenie jest potezne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

paczą:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Golab to tak naprawde latajacy szczur

Roznosi choroby i brudzi gdzie popadnie. Z drugiej strony stworzenie jak kazde inne i nie jego wina, ze natura takim go stworzyla.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja miałem gniazdo na balkonie. Miałem wyrzucić jaja, bo to dziczyzna?

Zostawiłem je. Wykluły się, urosły i sobie poleciały. Też jestem przestępcą?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gołębie!

Ostatnio stoję sobie w pokoju, kiedy to usłyszałem huk. Wybiegam na balkon z myślą, że ktoś czymś rzucił(było głośne odbicie od szyby), a tam domniemany samobójca- martwy gołąb. UPRZEJMIE PROSZĘ GOŁĘBIE O ROZWALANIE SOBIE GŁOWY NA ŚCIANIE BLOKU A NIE MOICH SZYBACH.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

a sr*ą do kibla te udomowione ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nasze osiedla charakteryzują się biocenozą wysypiska. Żyją w niej

przede wszystkim wrony siwe, sroki (oba bardzo drapieżne ptaki), mewy. Gołębie to kolejne negatywne ptaszysko. Zobaczcie jak giną ptaki śpiewające. Wróble mazurki, czy sikorki.Pomoc należy się przede wszystkim tym małym ptakom! Czy latem ? Tylko w wyjątkowych wypadkach gdy dominują drapieżniki!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

co w związku z tym? czy tak chciałeś zagaić? a co powiesz o ludziach?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sąsiad w nowym porcie ma gołębnik

w domu na 8 piętrze i ciągle otwarte okno, przez które wlatują i wylatują gołębie to chyba można je dokarmiać, bo to są udomowione gołębie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

lepiej zajmijcie się pracą w sądach a nie kawki i prywata, o złocie nie wspomnę, zajmijcie się pracą dla ludzi bo Trójmiasto straszy smutnymi wykształconymi i biednymi ludźmi, którzy zamiast obiadów jedzą zupki za 80 groszy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

strzep se kapucyna

na te krokwie,
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

gołębie

czytam i widzę że nie zdajecie sobie sprawy ile zarazków jest w odchodach gołębich! We Wrocławiu też maja ten problem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

a o wyborcach PO słyszałeś? głupieeee, a i bez kija nie podchodź.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1