Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem

Opinie do artykułu: Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem.

Gdyby ktoś nie wiedział, to wszędobylskie gołębie należą do dzikiego ptactwa, a w związku z tym gdy dokarmiamy je poza sezonem zimowym, w świetle prawa prowadzimy... nielegalną hodowlę.Wysypywanie grochu czy suchego chleba dla ptaków to norma zimą. Ale także latem często widać na ulicach rozradowane rodziny karmiące ptaki.A tymczasem teoretycznie gołębie o tej porze roku powinny żywić się nasionami traw czy kwiatów z kwietników albo owocami z drzew i krzewów. Takie było ich zadanie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy to zakład ornitologiczny

Na Żabiance lokator wspiera gołębie, trzyma je na Subisława w budynku 4-piętrowym na II piętrze. Asministrację SM Żabianka trudno przekonać aby pomogła mieszańcom przerwać ten chory proceder
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie masowa zagłada tylko

ograniczenie populacji szkodnika! Karaluchów tez Ci szkoda? Moim zdaniem żadnych dziko żyjących zwierząt w mieście nie powinno sie dokarmiać, bo to powoduje nieograniczoną ekspansje gatunku. Tak samo jest z kotami. Potem nie ma kto sie nimi zająć i drą ryja pod oknami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

pomoc

zaloz sztuczna wrone...gwarantuje ze poskutkuje, mozna kupic to to w sklepie zeglarskim
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ku@@a mac!!!!!

Co czytam jakis nowy artykul to widze nowy zakaz- mam dosc. zgodnie z litera prawa nawet ptakowi musze zydzic bulki!!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cokolwiek jest zrobione w miłości, zawsze przekracza ramy dobra i zła.

Friedrich Nietzsche
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A Ty debilu od rybitw chyba w ogóle na biologię nie chodziłeś

Te ptaki to Mewy Srebrzyste. Swoją wielkością dorównują gęsi i są kurka częściowo pod ochroną.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystkim oburzonym życzę nawiedzonej sąsiadki z piętra wyżej, karmiącej gołębie na swoich parapetach. To, że moje okna i parapety są dokumentnie zafajdane to nic. Można je umyć. Za to pobudki skoro świt, (latem nawet o godz. 3-ciej nad ranem) kiedy to całe stada gołębii wzbijają się do lotu - i tak co kilkanaście minut - wrażenia nieocenione.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

marchewki

jak to Pan Bóg mądrze wymyślił-dobrze że słonie nie fruwają:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogą mnie cmoknąć

Sypię groch łuskany w połówkach, bo całe spadają mnie z parapetu i wydają odgłosy jak dywanowy nalot na Hamburg. Mieszam to z pęczakiem. Mój parapet i moje gołębie. Rozpoznaję około 20 osobników. Mam w tym towarzystwie parę sierpówek, które wskakują mi nawet na blat w pokoju.
Całą rzecz ujmę tak: wolę z gołębiem zgubić niż z platfusem znaleźć. Nawet gdyby to miała być drożdżówka w tunelu dworca.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

roznoszą

choroby i zakażenia a także kleszcze gołębie !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale Wy w Trojmiescie przynajmniej nie

macie takich klopotow jak Amerykanie z tymi dzikimi kanadyjskimi gesiami. Ktore to masowo okupuja wszystkie parki, place no i oczywiscie tereny dookola lotnisk amerykanskich. Co moglibyscie zrobic jak na teren Rebiechowa zlecialo by sie na caly sezon od kwietnia do konca wrzesnia kilka a nawet kilkanascie tysiecy tego swinstwa. Wszystkie place, trawniki, deptaki dokumentnie obesrane. Nie ma gdzie nogi postawic. To przez nie przeciez ten samolot wodowal na rzece Hudson pomiedzy New York i New Jersey bo zapchaly obydwa silniki. A te glupie organizacje ochrony zwierzat nie pozwalaja im nic zrobic bo to niehumanitarne okrucienstwo. Golebie to duzo mniejszy problem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mewa srebrzysta budzi gdynian

Skrzek tych ptaków o świcie jest porażający. W śródmiesciu Gdyni jest katasrofa z tą mewą. Macie podobne doswiadczenia? Co na to szanowny UM?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zanim zaczniesz wyzywac kogoś od debili, zweryfikuj swoją wiedzę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie alka tylko...

ALBATROS
albatros wędrowny ma największą rozpiętość skrzydeł (251350 cm; rekordowy osobnik miał 370 cm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdarzają się i takie, to gatunek mewy srebrzystej panoszącej się miedzy innym w śródmieściu Gdyni. Za wikipedią: Wymiary średnie
Długość ciała ok. 55-68 cm
Rozpiętość skrzydeł ok. 130-150 cm
Masa ok. 600-1500 g
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wymiary średnie alki

dł. ciała ok. 42 - 48 cm
rozpiętość skrzydeł ok. 63 - 67 cm
waga ok. 550 - 920 g
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ty wez sie dokształc uosiu

mewa z 2metrową rozpiętością skrzydeł tak? ty sie horrorów za duzo naoglądałeś. 2 metry to ma ALKA, ale nie mewa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

a gu

a na własnym okienku nie łaska ??? może nikt nie zobaczy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0