Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem

Opinie do artykułu: Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem.

Gdyby ktoś nie wiedział, to wszędobylskie gołębie należą do dzikiego ptactwa, a w związku z tym gdy dokarmiamy je poza sezonem zimowym, w świetle prawa prowadzimy... nielegalną hodowlę.Wysypywanie grochu czy suchego chleba dla ptaków to norma zimą. Ale także latem często widać na ulicach rozradowane rodziny karmiące ptaki.A tymczasem teoretycznie gołębie o tej porze roku powinny żywić się nasionami traw czy kwiatów z kwietników albo owocami z drzew i krzewów. Takie było ich zadanie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pistolet na wodę

brzmi śmiesznie, ale jak się zacznie do nich konsekwentnie strzelać z pistoletu na wodę za każdym razem jak przylecą, to te latające z****ńce szybko się uczą, że tu się nie przylatuje. metoda wypróbowana!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

ornahs

zamiast ścigać prezesa z AG ścigać babcie które dokarmiają gołębie-to prawdziwe Państwo prawa
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

I dobrze,

niech dają mandaty, a nie siedzi w parku taka humanitarna babcia narozsypuje tyle tego chleba,że oprócz ptaków nakarmi też szczury. Tak właśnie było w Parku Kilońskim w Gdyni
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

W Gdynia to jest plaga !!!

Policja i straż miejska nie reaguje mimo że zwracałem uwagę na to że jest to hodowla. Ciekawe kiedy władze miasta zaczną dostrzegać to jako problem. Jak znam życie to zaraz władze wydadzą za darmo gołębniki dla chętnych hodowców podobnie jak to było z budkami dla bezpańskich kotów. Gdynia generalnie wspiera hodowców, takie mama wrażenie :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

plaga

Gołębie w mieście to plaga. Mieszkam we wrzeszczu codziennie rano muszę skrobać gó... z auta. I nic tłumaczenie tym starym dewotom co je dokarmiają nie pomaga. Kupię wiatrówkę albo je wytruje bo tak jak inni posiadacze aut mam tego dość.
Podobnie jest z naszą nową elewacją na bloku!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

zrób mu zdjęcie z okna

i napisz ilustrowany artykuł czytelnika na portal trójmiasto.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli od kiedy jedzą tę antykoncepcyjną paszę to sie nie rozmnażają? Czyli same stare gołębie tam są? I niedługo padną ze starości i nowych, młodych nie będzie? To się chyba nazywa masowa zagłada gołębii?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

dokarmianie ptaków chlebem jest SZKODLIWE dla ptaków !

ptaki jedzące ziarna np. łabędzie należy karmić ziarnami, ptaki morskie jak mewy powinny jeść ryby, ptaki jedzące owady mogą dostać słoninkę w zimie gdy nie ma owadów. Chleb nie ma odpowiedniej wartości odżywczej dla ptaków. Chleb dla ptaków jest jak cukierki dla dzieci, smaczny ale nie wartościowy. Ptaki karmione systematycznie chlebem są chorowite i wątłe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kota przygarnij do domu

tylko go nie przekarmiaj za bardzo
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez pozwolenia ?

Złotem w Gdańsku można handlować bez pozwolenia a dokarmiać ptaków nie można ?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Okazuje się, że większość z nas popełnia codziennie jakieś wykroczenia, nawet o tym nie wiedząc.

Służby porządkowe, w szczególności Straż Miejska, upajają się możliwością ukarania obywatela. Nic tak nie nastraja funkcjonariusza SM, jak wlepienie komuś mandatu.

Cóż, niech i tak będzie. Pomyślałem sobie, że może warto by było skierować do Ministerstwa Sprawiedliwości i MSWiA (jemu podlega SM i Policja oraz inne służby), aby dokonano ogólnopolskiego sprawdzenia legalności oprogramowania na komputerach wszystkich funkcjonariuszy służb porządkowych.

W tym celu, niezawisłe i niezależne grono, jakim jest rzekomo społeczeństwo, powinno wyłonić specjalne trójki obywatelskie wsparte osobowo młodymi, zdolnymi ludźmi z wiedzą informatyczną, które zaopatrzone w adresy zamieszkania funkcjonariuszy, koniecznie o 6 rano w świetle kamer i dziennikarskich mikrofonów, weszłyby do ich mieszkań w celu weryfikacji legalności posiadanego oprogramowania i legalności posiadanych plików muzycznych, filmowych i innych.

Wyobraźcie sobie, jakby pracowały po takiej akcji tzw. sądy 24h - nic innego nie robiłyby przez długie miesiące, tylko skazywały (a czemu nie?)wstrętnych przestępców, co okradli biednych artystów i programistów.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Utopia? Z pewnością. Równie utopijne, jak karanie człowieka za to, że się z ptakiem chlebem podzielił.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

bezkarny karmiciel

na ul. Meissnera na Zaspie, jest taki karmiciel, którego spółdzielnia mieszkaniowa się boi. On karmi gołębie pod tablicą zakazującą karmienie ptaków a uwagi mieszkańców ma w nosie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja tam lubię gołąbki

zwłaszcza pieczone.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

guaniana służba straży miejskiej !

Zadzwoniłem dzisiaj rano do straży miejskiej bo na mojej ulicy już drugi dzień stoi samochód z rejestracja z południa Polski, a w nim facet w ciemnych okularach, który obserwuje dom sąsiadów. Dyżurny w straży był wk...... , że coś od niego chcę. Udawał przygłupa, że nie wie o co mi chodzi, w końcu stwierdził, że oni są tylko od porządków i jak chcę zgłosić podejrzenie złodzieja, to do Policji, a nie do nich. Zdenerwowałem się, bo nie widziałem wszystkiego. Teraz wiem, że straż miejska jest od papierków na ulicy, ptasich i psich gówien oraz studentów pijących piwo. Trochę mi ich szkoda, bo maja guanianą służbę !
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

a tak na serio to chłopaku podawanie sie za funkcjonariusza to przestępstwo....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przechodzac obok,

polecam podrzucic np. portfel na wysokosc okolo 1,5 metra. Zobaczycie reakcje golebii :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No

to teraz "straż fornalska" będzie szlac , oberwie się babciom i dziadkom !!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

No tak wypowiada się

producent systemów zabezpieczających. I sprawa jasna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0