Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem

Opinie do artykułu: Dokarmianie ptaków latem jest wykroczeniem.

Gdyby ktoś nie wiedział, to wszędobylskie gołębie należą do dzikiego ptactwa, a w związku z tym gdy dokarmiamy je poza sezonem zimowym, w świetle prawa prowadzimy... nielegalną hodowlę.Wysypywanie grochu czy suchego chleba dla ptaków to norma zimą. Ale także latem często widać na ulicach rozradowane rodziny karmiące ptaki.A tymczasem teoretycznie gołębie o tej porze roku powinny żywić się nasionami traw czy kwiatów z kwietników albo owocami z drzew i krzewów. Takie było ich zadanie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A nikt nie pochwalił zdjęcia! Jak dla mnie super ;)

Świetny temat na "jedynkę" - brawo dla "orła" KM! A co do gołębi, to tak jak z zabójstwem na klatce schodowej - ważne aby ktoś to posprzątał! ;p Tak już ornitologii do życia - co tam nowego w sprawie Amber Gold??
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

W ankiecie powinna być jeszcze jedna opcja

- temat który poruszy dziennikarz trójmiasto.pl który nie wie o czym ma już pisać
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gołębie są w odwrocie

W latach 90 osiedla były wypchane dzikimi stadami gołębi, obecnie pozostało po kilka sztuk. Myślę, że są za to odpowiedzialne agresywne mewy i wrony i gawrony.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

no komandosi ze straży miejskiej!!

notesik , długopis w dłoń i do boju!

Demokracja dzięki Wam odniesie kolejne spektakularne zwycięstwo
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

mamy sąsiad adokarmiającego notorycznie gołębie

a kłopot robi mieszkańcom ostatnich pieter które mają o****ne balkony okna i pranie!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do tego zadania SM wydzieliła swoich najlepszych funkcjonariuszy.

Ale zanim do tego doszło przeszli oni 4-miesięczne szkolenie w górach Kazachstanu razem z żołnierzami osławionej jednostki SEALS. Podczas tego szkolenia doskonalono techniki podkaradania się do łamiących przepisy dokarmiaczy ptaków, a także nauczono się wypisywać nowy wzór mandatu karnego. A wszystko po to, by żyło się lepiej (nam, nie Wam).
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

złodzieje rządzą,

złodzieje robią prawo pod siebie.Jak mówisz - cudny kraj dla takiego!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

oczywiście, nie zdajesz sobie sprawy jaka to ciężka praca,

kiedyś się podrapałem na plecach siedząc w krzakach
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gołębie to najmniej inteligentne dzikie zwierzęta jakie widziałem...
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 9

taśma z kolcami.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgorsze jest to jak ludzie rzucają chleb na ścieżkę i tym samym gołębie rzucają się prosto pod koła roweru.
Gołębi tor przeszkód.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

A mi gołębie robią na krokwię koło okna i próbuję się ich pozbyć.

Próbowałem już stracha w formie foliowej torebki i rozpyliłem jakiś środek odstraszający, ale nic nie dało.
Macie jakieś iine pomysły, bo ja się jeszcze zastanawiam nad pożyczeniem spluwy do paintballa od kumpla...
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 10

oby mieszkań nie pomylili
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

teraz tylko czekać jak zaczną przy drogach rowerowych z radami czatować kto jedzie powyżej 10 km/h
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niee, Marcinowi P.

się już upiekło - i na tym koniec. Dozór policyjny. Dziękuję. Do widzenia.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie pozostaje mi nic innego, jak dziś w parku poszukać rodziny tego ślimaka i szukać ugody...
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli sam zgłosisz się na komisariat będziesz mógł ubiegać się o przedterminowe zwolnienie po 5 latach ...
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0