Don Kichote

Temat dostępny też na forum: Don Kichote
Opinie do spektaklu: Don Kichote.
Okrzyknięty plenerową superprodukcją spektakl Don Kichote Miguela de Cervantesa to baśniowe przedstawienie opowiadające o błędnym rycerzu, który wyrusza na poszukiwanie przygód i niespełnionej miłości. Don Kichote chce zmieniać świat według własnych wzorców i marzeń. Bywa śmieszny, wzruszający, ale ma odwagę wprowadzać w czyn słuszne sprawy... Dzielni rycerze, zjawiskowe kobiety i konie ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

fajny

zwlaszcza brawa za pomysl na rumaki;)
Minusem sa niewygodne siedzenia, ale przy takiej sztuce da sie to przezyc. Ciagle cos sie dzieje, sztuka nie nudzi. Gratulacje dla rezysera.

Dawno sie tak nie usmialem

Bogdan Smagacki jako Sanczo to rewelacja, zwlaszcza jak dostanie mixture uzdrawiajaca albo osiol mu sie uprze i jechac nie chce :)))
A "piesek" na smyczy przebija wszystko.

REWELACJA

No jednym słowem rewelacja!
Dawno nie widdziałam tak dobrego spektaklu!
Mistrzowska gra aktorów, wspaniałe kostiumy i pomysł na aranżację. Rumaki powaliły mnie na kolana ;o)
Na prawdę warto zobaczyć! Gorąco polecam ;o)

tak tak

rewelacja spektakl super pozdrawiam cała ekipe która nad nim pracowała pozdrowionka i gratulacje

Koszmar

Brak pomysłu, powielanie błędów poprzedniej dyrekcji, przedstawienie rodem z tanich teatrów plenerowych, efekciarskie. Gwarantuje, że ktoś kto ma chociaż blade pojęcie o teatrze albo minimum smaku przeżyje torturę na widowni.
Może jednak Pan Dyrektor zechce zapraszać reżyserów a sam zajmie się dyrektorowaniem?

super!!

spektakl niesamowity,bardzo zabawny ale chwilami rowniez sklaniajacy do refleksji.Gratulacje dla pana Lewandowskiego za udzwigniecie tak trudnej roli! Goraco polecam!!

E, ty, widz

Ja mam GDZIEŚ pojęcie o teatrze, jak mam GDZIEŚ wielkie spektakle. Jezeli nawet wszyscy WIELCY "znawcy" teatru uważają że to "tanie przedstawienie" to ja też mam to GDZIEŚ. Liczy sie to ze sie na tym przedstawieniu doskonale bawiłem, miejscami pękając ze śmiechu. I było to najlepiej zainwestowane 30zl w ostatnim tygodniu.

muza rozbraja

a ja jeszce napisze że wyrazy uznania dla pana grzywacza za muzyke super super super super muzyka super super super czuje sie klimat spektaklu

Gratulacje za dzwiek!

Efekty "surround" :))) - czyli rozstawienie glosnikow po roznych punktach plazy to rewelacyjny pomysl!!

super spektakl

Przedstawienie super, świetna gra aktorów, muzyka rewelacyjna, kostiumy i scenografia również super. Bardzo podobały mi sie rumaki. Wczoraj padał deszcz i sektakl w połowie został przerwany ale na tak świetny spektakl warto jechać jeszcze raz. Gratuluje pomysłu i dziekuję na świetną sztukę. Polecam wszystkim .

sympatyczny wieczór

wrazenia bardzo pozytywne, maksymy życiowe rzucane co chwila pozostają na dłużej. Jednak bardzo rozczarowuje brak obsady w necie !!! W sumie tracą na tym aktorzy !! Nie wystarczy wiedzieć kto jest rezyserem.

Popieram

Popieram ostatnie zdanie z opinii pt.: "Koszmar". Myślę, że ta produkcja przerosła reżysera. Scena z łodzią mogłaby być wycięta. Większa część widzów i tak nie widzi co się w niej dzieje.
Przychylam się do opinii o obsadzie w necie. Chcemy wiedzieć kto gra i kto napisał muzyke do spektaklu!
A, i jeszcze jedno, zdjęcia reklamujące spektakl. Te w gablocie na Bema są monotonne. Czy nie warto byłoby umieścić tam choć jednej zbiorówki, kostiumy są tego warte. Te w plażowym barze wyglądają przypadkowo, przyklejone klejem wprost do plastikowej ściany. Może by tak chociaż antyramkę?!

SUPER ZABAWA!!!

naprawde dobrze się zabawiłem..pośmiałem..;} no i trochę zmarzłem..;} bo trochę zimno na tym morzem..;} polecam wszytkim..;}p.s. proszę sie dobrze ubrać..wieczory juz zimne..;}p.s najlepszy był ten mały piesek..;}}}} SUPER!!polecam..

REWELACJA

Z wykształcenia jestem polonistą i nie mogłem spodziewać się lepszej interpretacji, jak ta, którą widziałem. Pomysł super, tylko gratulować!!!!!!!

Polecam

Gorąco polecam ten spektakl, swietnie wyrezyserowany, piekne kostiumy i znakomita gra aktorska sprawiaja ze na ok 2 godz zapomina sie o bożym swiecie. To nie tlyko wspaniala sztuka ale rowniez znakomita komedia- usmialam siedo lez :)

Czy nic innego nie potrafią zagrać?

Don Kichot i Zorba.

Don Kichota widziałam w zeszłym roku, wprawdzie przez przypadek bo wybierałam się na transatlantic, ale widziałam.
Na zorbę nie mam ochoty, dlaczego w tak pięknym miejscu nie grają nic nowego, albo starego? 8 możliwych terminów i...
Szkoda pisać...
Chyba idą na łatwiznę, nic nowego nie mają w repertuarze?
I jak tutaj się ukulturniać?

Mam pytanie,czy wstęp jest płatny?

Jestem właśnie nad morzem i chętnie zobaczyłabym ten spektakl.Dziękuje za odpowiedź.

do znudzonej

teatr to nie jest kino - trudno, zeby aktorzy co wieczor grali cos innego! a poza spektaklami sa jeszcze koncerty zespolow: Drum Freaks, Orfeusz, Etnikon oraz Skoliasa i Duzego. poza tym festiwal rytmu i ognia i wystawy.

Znakomite

Byłam na "Zorbie" w upalny lipcowy wieczór. Rewelacja! Przypomniałam sobie cudowny klimat Krety... Dobrze się bawiłam ! Świetny spektakl . Brawo !

Wybieram się na "Don Kichota" - mam nadzieję również na dobrą zabawę , mimo chłodniejszych wieczorów...

bozy teatr

ktos napisal ze na sztuce zapomina sie o -bozym swiecie - ale to przecie w teatrze moi drodzy jestesmy na bozym swiecie i nic nas nie boli pozd

Ile trwa spektakl?

Przepraszam wiecie może ile to trwa?? Wybieram się i nie wiem ile czasu na to przeznaczyć... Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

sztuka trwa 2 h z lekkim hakiem, 5-7 min :) bez przerwy.

Sancho - kreacja mistrzowska

Bylam w ubieglym roku, w tym powtorzylam dla kreacji pana Smagackiego, ktory wcielil sie w postac Sancho Pansy wrecz genialnie. Spektakl dlugi, ale mija jak jedna chwila. Szkoda ze to juz ostatni raz....

Teatr na plaży

Jesli mądrzy ludzie z Gdyni nie użyją pogłębiarki po prawej stronie mola w Orłowie to plaża po tej stronie zupełnie zniknie. W tym roku jest o wiele mniejsza niż rok temu. Teatr na plaży pływa już prawie w wodzie a spacerowicze są niezadowoleni.
Jak można tak zaniedbać taki uroczy zakątek Gdyni.

Spektakl średni. Zdecydowanie bardziej polecam Zorbę. Ale można zobaczyć, szczególnie w plenerze. Podstawowy zarzut: spektakl za długi, jak na możliwości tej historii

Don Kichote

Średni to są niektórzy widzowie, którzy nie używają rozumu. Don Kichote na plaży to bardzo mądra historia, tylko trzeba ją zobaczyć i zrozumieć. Świetne przedstawienie, chętnie pójdę jeszcze raz.

polecam

spektekl, rewelacyjny, fajne pomysły na scenografię, szóstka za obsadę .... ksiądz rewelacja :-)

don kichote

Dziś byłam na tym spektaklu już drugi raz i ani na chwilę nie odwróciłam mojej uwagi od sceny. Don kichote bawi, ale przede wszystkim wzrusza bo tak mało mamy dziś idealistów na świecie, którzy nie chcą niczego dla siebie, a płacą za grzech jakim jest życie według własnych ideałów. Don kichote i Sancho Pansa to oddani sobie kamraci, również swietni aktorsko. A mądrości, tylko pozornie proste wypowiadane przez Sancho są dobre na wszystkie słodko-gorzkie chwile w życiu. Dziękuje za ten spektakl!

Inne tematy z forum

Karnawał zwierząt (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Karnawał zwierząt . KARNAWAŁ ZWIERZĄT CAMILLE SAINT-SAËNS BALET Świetna...

Imię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Imię . Imię Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patteliere Przekład:...

Księżniczka czardasza (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Księżniczka czardasza . "Księżniczka czardasza" Imre Kálmán reżyseria:...