Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy

Opinie do artykułu: Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy.

Dorota Wellman zagra postać Henryki Krzywonos w filmie "Wałęsa" Andrzeja Wajdy. Podczas konferencji prasowej w Ratuszu Głównego Miasta podpisano także umowę między Miastem Gdańsk a Akson Studio, na mocy której miasto zostało mecenasem filmu i dołożyło 500 tys. zł na produkcję. Premiera planowana jest na grudzień 2012 roku.- To najtrudniejszy film w moim życiu - mówi Andrzej Wajda. - Sytuacja w naszym kraju się zaostrzyła. Myślałem, że pogodzimy się, zejdziemy się razem, ale takiego podziału ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień Świra

czesc II
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

patrzac na politykow i wielu kierownikow "po znajomosci" polemizowalbym
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dorota Wellman jako Henryka Krzywonos...

To dobry pomysł. Przykład wielu celebrytów pokazuje, że wcale nie trzeba kończyć szkoły teatralnej, by grać w filmach. Dorota da radę na pewno.
Porażająco mało w dyskusji na temat Henryki Krzywonos merytorycznych argumentów - czy plucie jadem naprawdę sprawia Wam przyjemność?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

kiedy odstawisz esperal

;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

żółć i jad frustratów. Na całe szczęście mamy kapitalizm i pracujacy człowiek nie

dostaje tyle samo wypłaty co leń i obibok. Jak to drzewiej bywało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Skąd masz o tamtych wydarzeniach wiedzę? Trybuna Ludu pisała? To by była bohaterką faktycznie, gdyby tak było. Problemem jest to, że z punktu widzenia historii tamtych lat najprawdopodobniej tak nie było, bo żaden historyk (badacz) tego nie potwierdza. A świadków musiałoby być wielu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

skoro to z naszych podatków I "SIĘ ZWRÓCI" to rozumiem, że Gdańszczanie dostaną od miasta bilety za darmo ;) ha ha ha

"...miasto zostało mecenasem filmu i dołożyło 500 tys. zł na produkcję. ..."

"...Andrzej Wajda zapewnił, że podatnicy nie dołożą do produkcji filmu ani złotówki, bowiem... film się zwróci. ..."
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehehe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzę, że jesteś strasznie ograniczony wk

Sam w necie rozpędzasz awantury i siejesz ferment. Według twojego ograniczonego rozumowania to tysiace ludzi którzy wtedy protestowali są niczym lub robili to dla "adrenaliny". Większość tych osób, dzięki którym możesz sobie wypisywać bezkarnie i bez cenzury te bzdury, są zapomnianymi i nie mogą końca z końcem dziś związać a nie "przy korycie". Puknij się w głowę i nie mierz innych swoją miarką. A jak normalnie nie potrafisz dyskutować to idź do szkoły lub do lekarza od nerwów. A te tysiące książek to chyba jest w twojej chorej wyobraźni. P.S. Jesteś bojówkarzem Platformy, czy masz jakiś inny problem ze sobą?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciekawe jak zagra

udział w libacjach na terenie stoczni gdańskiej?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie matura

lecz chęc szczera zrobi z ciebie ..rezysera :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

a bolek

juz na kalkulatorku liczy tantyemy i wplywy do swojej kasy. Ciekawe czy w pierwszy wieczór wyświetlania filmu padnie rekord zysków ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

może warto jednak coś mądrego od czasu do czasu poczytać

postępowcu. przecież chodzi o to abyś "zapierniczał" i za dużo nie myślał a więc nieświadomie wpadłeś w pułapkę, zostałeś zaprogramowany. jak można ślizgając się jedynie po tematach wydawać osądy, stwierdzać o tym kto ma rację?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

katolicki jad sie leje

obrażacie wszystkich bo leczycie komleksy ale świat i tak sie zmienia i to nie tacy jak wy dostaja oskary, nagrody nobla, są premierami, prezydentami i na zawsze zostają w pamieci innych a wy jestescie tylko chwilowymi "bohaterami" w necie, za chwilę szef opierniczy że nic nie robisz w pracy wiec musisz gdzies odreagowac, a najłatwiej tutaj obrazając prawdziwych bohaterów... i nie mówie o sobie, bo ja jestem tylko wstretnym kapitalistą który zarabia na waszej krzywdzie :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

skoro tam byłeś

to dlaczego nikt cie nie zna? skoro byłes bohaterem (bo schowałes sie za plecami tysiecy innych) to dlaczego Henryka jest w podręcznikach, w wikipedii i tysiacu innych miejsc a ciebie nie ma? ja też chodziłem ne wiece Solidarności i mogę powiedzieć że jestem wazniejszy niz Wałesa ale prawda jest taka że robiłem to dla frajdy bo młodzi lubią adrenalinę (np gdy uciekasz od zomowca) ale nie byłem internowany nie siedziałem za wolnośc innych nawet sb sie mną nie interesowała. Nie rozsmieszaj mnie tymi pieluchami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

chcesz jej dorównac?

jedź na Białoruś i stań na środku centralnej ulicy w Mińsku, zatrzymaj ruch i powiedz że chcesz wolności dla więźniów politycznych wtedy bedziesz mógł ją opluwać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

odwal sie od Wałesy

to prawdziwy Bohater a ty kim jestes pochwal sie co zrobiłes dla kraju, dla wolności dla innych ludzi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10