Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy

Opinie do artykułu: Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy.

Dorota Wellman zagra postać Henryki Krzywonos w filmie "Wałęsa" Andrzeja Wajdy. Podczas konferencji prasowej w Ratuszu Głównego Miasta podpisano także umowę między Miastem Gdańsk a Akson Studio, na mocy której miasto zostało mecenasem filmu i dołożyło 500 tys. zł na produkcję. Premiera planowana jest na grudzień 2012 roku.- To najtrudniejszy film w moim życiu - mówi Andrzej Wajda. - Sytuacja w naszym kraju się zaostrzyła. Myślałem, że pogodzimy się, zejdziemy się razem, ale takiego podziału ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nastepne pisiory

szczekajcie sobie a karawana jedzie dalej, za kilka lat okaże sie że leczenie kompleksów w necie nic nie dało i dalej jestescie nikim nawet w stosunku do Welman nie wspominając o Henryce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

Henryka to BOHATER

a tacy jak ty są nikim i to cie boli? siedzisz w necie pryszczaty gimnazjalisto i leczysz kompleksy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18

teraz jestescie bohaterowie internetu?

a za komuny to trzesipupy, no ale najłatwiej to przywalic komus wielkiemu. najłatwiej opluc w necie bo to kazdy potrafi nawet 7latek. może pochwalcie sie co osiagneliscie albo wasi ojcowie? pokolenie neostrady zero klasy i zasad tylko jad bo inni są lepsi to trzeba dowalić bo moje ego musi byc wielkie chociaż sami jestescie mali...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

Henryka ma klasę

a Walentynowicz na starość odbiło taj jak Macierewiczowi i Gwazdom, chyba za duzo przeszli w młodości i teraz odreagowują. Poza tym ambicja była wielka a czasy ich przerosły...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 23

DLACZEGO PREZYDENT GDAŃSKA ZMARNOWAŁ 500 000zł NA FILM

Podczas gdy my rodzice gdańskich uczniów musimy płacić krocie na utrzymanie szkół w tym na krede papier kserografy środki czystości ???
Czy ten facet jest nienormalny???

Drogi dziurawe dzieci uczą się w warunkach jak za okupacji a ten wywala tak duzą sumę z naszych podatków.
GDZIE JEST NIK DO CHOLERY!!!!!!!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

KTO TO JEST PANI KRZYWONOS?

Czy to jakaś prominentna członkini PO bo nie znam i nie wiem kto to i dlaczego ona ma być w filmie o Wałęsie???
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

masakra gdzie my zyjemy

przeczytałem komentarze niektórych "polaków" to straszne ile kwasu drzemie w tych ludziach ,współczuje im.
nie mogę się doczekać na ten film,dowiadując się ,,ze Wellman-owa zagra podwójnie mnie to ucieszyło .Powodzenia dla twórców.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

Film

Wałęsa Wajda do lamusa albo do prawdziwej lustracji
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi sie w głowie nie mieści...

...dlaczego Gdańszczanie wybrali Budynia. Zagadka.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

motorówkę zagra ORP Gawron
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cóz, już wiele wieków temu powiedziano, że ,,nie ma proroków we własnym kraju"
Głowe dam, że 99,99% tu się wypowiadajacych co najwyzej z pielucha w gaciach biegalo, kiedy Wałęsa narażał się chocby tylko po to, żeby teraz bez strachu, ze za chwilę ZOMO do drzwi zapuka, mogli takie durnoty wypisywac. Oj, pałą wam, rozum z d.. we wlasciwe miejsce przemieścic. Chociaz pewnie po poziomie wypowiedzi sądząc, przemieszczać nie ma czego...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bardzo lubię tfu lubiłem panią Wellman.

Ale od czasu gdy została reżimową kukiełką nie przepadam za nią.
Szkoda że w kolejnym filmie powielana będzie zmyślona historia. Według kolegów pani tramwajarki z Gdańska wyjechała ona na tory gdy starjk w zajezdni już trwał a więc była łamistrajkiem?
Na ten temat jest kilka kompilacji na youtube.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aktorka ?

Szkoda, że nie powierzono jej zagrania Wałęsy. Tak przy okazji, czy wiecie, że Wajda nie ma matury ?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

film...o kapusiu i zdrajcy..nas wszystkich...proszę jak sie wspomagają naszą kasą..niech adamowicz z własnej kejzy sypnie raz..a nie nasze pieniądze...ja też przeżyłam te strajki a o krzywonos dowiedziałam się w tzw.wolnej polsce...jeden wielki układ i porozumienie..obok prawdy nawet nie stało...ja na pewno nie wydam grosika aby obejrzec ten film..swoje wiem i byłam świdkiem tamtych wydarzeń..młodym niech wciskają kit--łykną...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest tragiczna. Zabawna na sile. Zyskuje dzieki Prokopowi. Nie lubie baby. Ostatnio czytalam z nia wywiad. Powiedziala, ze najbardziej w sobie lubi inteligencje, ze uwaza sie za inteligentna osobe. Szkoda, ze nie pokazuje tego w TVN. Zawistna i prosta kobieta.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

dziwne

pieniędzy na remont dróg to nie ma ale na zafajdany film to są.Mnie nie interesuje ten etap historii bo miało być lepiej a jednak jest gorzej bo za racje głodowe pracujemy!!! Ładnie rozdają pieniądze lepiej by biedne dzieci dokarmili lub na dodatkowe godziny nauczania darmowego by przeznaczyli.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

wielu komentujących teraz zgrywa mądrali a za komuny byli potulni jak barany

czy wiecie ilu ludzi pisało donosy na sasiadów ? Dziś pewnie przepraszaja za swe grzechy w kościołach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Krzywonos....

Brałem udział w strajkach sierpniowych w Gdańsku...stary już jestem...ale o tej Krzywonos usłyszałem pierwszy raz kilka zaledwie lat temu...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

albo giga dofinansowanie

....bo i tak klapa finansowa te nasze filmy, a dzieciaki wypedzone ze szkol nie zapewnia frekwencji....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

o!...mam

proponuje zrobic film o poslance sejmu, albo poslu Annie Grodzkiej, czy Ryszardzie....czy, sam mam problem ze zdefiniowaniem, ale o tym posle, czy poslance, no wiecie juz....to dopiero material na film, jak to jest kiedys bylem mezczyzna, a teraz jestem kobieta, kiedys mialem ogonek, teraz go nie mam.....coz za filozoficzna, wrecz glebia, ot to jest klasowy material dla znakomitych polskich rezyserow....to bedie giga kasa.....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1