Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy

Opinie do artykułu: Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy.

Dorota Wellman zagra postać Henryki Krzywonos w filmie "Wałęsa" Andrzeja Wajdy. Podczas konferencji prasowej w Ratuszu Głównego Miasta podpisano także umowę między Miastem Gdańsk a Akson Studio, na mocy której miasto zostało mecenasem filmu i dołożyło 500 tys. zł na produkcję. Premiera planowana jest na grudzień 2012 roku.- To najtrudniejszy film w moim życiu - mówi Andrzej Wajda. - Sytuacja w naszym kraju się zaostrzyła. Myślałem, że pogodzimy się, zejdziemy się razem, ale takiego podziału ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukam pracy od 5 miesięcy. Mam 35 lat i trzy zawody. Nie mam znajomości.

.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

Takie filmy jak Wajdy powinny powstawać ale powinny też powstawać filmy inne

o Wałęsie - czemu mamy patrzeć na jakąkolwiek postać z jednego "słusznego" punktu widzenia?? Prawda jest niestety taka że jak Wajda zrobi ten film to o Wałęsie już nikt w Polsce nie zrobi filmu przez najlbliższe 10 lat... smutne! To już chyba lepsza była cenzura.. ;/ przy najmniej wiadomo kto był kim
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

ło matko! a ja myślałem ,że Grażynę z Klanu...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

!!

No proszę !!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

...tylko, że kiedyś byłą "jakąśtam" postacią, jedną z wielu...

a teraz jest "bohaterem narodowym"
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko przed kamerą. Na żywo jest chamska i prostacka.

Takie uroki telewizji...
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie wierze jaki ten naród głupi !!!

Wałęsa z Tuskiem inicjowali nocną zmianę w 1992r. a teraz robi się z nich bohaterów narodowych, gdyby wtedy odsunąć całą tą bandę od koryta byli byśmy o wiele dalej. Bolka aż telepało byle by prawda nie wyszła na jaw o jego szemranej przeszłości i współpracy z SB. Wałęsa do tej pory nie zdaje sobie sprawy że był marionetką w rękach komunistów, i twierdzi że obalił system a prawda jest taka że to jego komuchy wystawili na pierwszy szereg bo wiedzieli jakim będzie słabym prezydentem ! polecam film "nocna zmiana" na YT
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 3

do szkoły!!!

Kredki ci z tornisterka wypadły...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 46

Dobrze, ja też o niej słyszałem. Głównie to, że imię i nazwisko, tramwajarka, uczestnik strajków. Odkąd dowaliła Kaczorowi, to wiem też jak na imię ma jej mąż, ile ma dzieci, jakie szafki w kuchni a ostatnio nawet co myśli o reformie emerytalnej, bo zaprosili ją do TV do komentowania wypowiedzi Balcerowicza.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 3

pani Henia stala sie dopiero slawna jak napyskowala Solidaruchom kiedy oni Komorkowi i Donkowi

wypominali ze zapomnieli o LUDZIACH
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma co się tak podniecać. Ten film trafi tam gdzie trafiły takie dzieła jak "Piątka z ulicy Barskiej".
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

A niektóre orły bieliki z GW.Więc nie dziwota.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 8

Typowy film na zamówienie...Wajda sprzeawczyku....a poza tym jaki film tacy aktorzy haha
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 7

A skąd masz te dane? Każdy, kto choć trochę interesuje się historią Polski, słyszał o niej dużo wcześniej. Ale niektórzy czerpią wiedzę historyczną z TV Trwam, więc co się dziwić...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 37

Dobrze że nie jest robiony w kooperacji z

Kutzem. To dopiero byłoby "dzieło" przenikliwego obiektywizmu w obrazowaniu rzeczywistości. Tak to tylko może powstanie jakiś megalomański gniot podtrzymujący mit TW B., ale o zadęciu bogoojczyźnianym ze zbiorowym bohaterem w postaci ludzi z Solidarności.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

O KOMUCHACH PRZEZ KOMUCHÓW

tyle w temacie
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie. Jaka bohaterka,

taka aktorka :-)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słusznie prawisz.Pierwsze lepsze przykłady:Walentynowicz,Gwiazda,Wyszkowski.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skoro "bohaterowie" woleli się przy wódeczce dogadać w Magdalence, a potem robić "grubą kreskę", to co się dziwisz?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak marszałek K., to

na Gawronie (zanim pójdzie na żyletki - Gawron, nie marszałek) :-) W końcu to za jego rządów w MON zmarnotrawiono fundusze na to cudo techniki i polskich nadambicji.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3