Dr Krzysztof Gojdź: medycyna estetyczna uzależnia

Opinie do artykułu: Dr Krzysztof Gojdź: medycyna estetyczna uzależnia.

Założyciel sieci Holistic Clinic i jeden z najbardziej znanych lekarzy medycyny estetycznej w Polsce. Do grona jego pacjentek należą m.in. Magda Gessler, Małgorzata Kożuchowska, Kora i Joanna Krupa. Wywiadu udziela nam telefonicznie, w przerwie między dorocznym balem TVN-u a nagraniem kolejnego odcinka swojego programu. Z dr. Krysztofem Gojdziem rozmawiamy o handlowaniu marzeniami, uzależnieniu od poprawiania urody i jego stosunku do hejterów.

Monika Sołoduszkiewicz: Dlaczego ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytaliście wywiad z tym gwiazdorem? Chwalipięta niesamowity. Nie wiem nie neguję może i jest fachowcem,ale wygląda mi na takiego co "z nędzy do pieniędzy".
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 23

czytałam :)

również w jakiejś gazecie. Człowiek tak pełny siebie że na nikogo innego nie starcza miejsca :) Agresywny produkt kultury nastawionej na pazerny konsumpcjonizm.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 4

i pomyslec

Ze jeszcze pol roku temu byl czarny, wazyl 170 kg mial dlugie blond wlosy I mial 153 cm wzrostu...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedyś widziałam w tv jak sam się ostrzykiwał chyba botoksem. Na fotelu podskakiwal jak pobudzony. Gadał non stop. Krzyczał, wzywał "dla zartu" pomocy. Żenada. .. widać, że lubi szum wokół siebie. Gada wiecznie o pieniądzach. Ze je ma i ma w nosie opinie innych. Ze do Australii 1 klasa lata.no fajnie, ale po co o tym tyle gadać? Masz kasę, korzystaj z niej, a nie na prawo i lewo nadaje jaki jest bogaty. Poza tym jest niedyskretny. Jak można wyjawia kto do niego chodzi.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok, wolność- niech się poprawia, kto chce

tylko dlaczego u każdej kobiety z TV od razu widać, że robiła poprawki- twarz jest jak z wosku, inne rysy,

czy nie można tak "poprawiać", by nie wyglądać jak manekin?
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 2

sasiadka vaginoplastyke sobie zafundowala

Ladnie 15 cm sobie usunela. Pozostale 30 w przyszlym roku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pytanie: czy którykolwiek lekarz chirurgii estetycznej skorzystał z podobnych zabiegów?

Pytanie dodatkowe - czy jakiś lekarz okulista skorzystał z tzw. laserowej korekcji wzroku ?
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 7

tak, korzystają nagminnie

z ciekawości, albo dla faktycznego efektu. Żaden lekarz oczywiście nie napompuje sobie ust jak glonojad, ale już mały lift, ostrzykiwanie osoczem albo liposukcja to już powszechnie.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

moj znajomy lekarz mówi, że oni jak mają jakies zjazdy albo szkolenia to czesto testują nowe produkty na sobie, więc tak robią to bardzo cześto
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie ryzykują życiem dla własnej próżności. Przecież ze znieczulenia można się nie wybudzić... Operacja to ostateczność ratująca życie i zdrowie, a nie procedura spełniająca kaprysy rozchwianych psychicznie ludzi podążających za wzorcami kreowanymi przez media.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jeżeli operscja plastyczna nie jest wykonywana ze względów zdrowotnych (np korekta przegrody nosowej, przez co nie zawsze można normalnie funkcjonować) moim zdaniem jest okej, ale powiększanie czy pomniejszanie czegoś to moim zdaniem fanaberia.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale brzydal Kilka operacji by mu sie przydalo Np. ten jego nos? Jak mozna zyc tyle lat z tak krzywym nosem
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 29

on miał więcej operacji niż ty w wizyt w biedronce, krytykuje środowisko narodowe i jest wytworem tvn w którym ma program - c*ota i tyle
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

KOrekta

Pani Kozuchowska wyparła się korzystania z usług tego pana i podała do kogo chodzi zatem hmmmm
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gość mówi, że Magda Gessler to piękna kobieta. Dlaczego portal Trójmiasto.pl robi wywiady z ludźmi pod wpływem ciężkim środków odurzających?
popieram tę opinię 94 nie zgadzam się z tą opinią 12

a jak ma mówić o klientce?

Praca świadczy o człowieku. Skoro zrobił jej twarz, to musi udowadniać, że zrobił to dobrze.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oglądałam program tego Pana i w porównaniu do programu o klinice dr Szczyta to jest jakaś porażka. Dr Gójdź zdecydowanie przesadził z botoksem, zero profesjonalizmu, gdy nie mógł wykonać laserowego zabiegu u dziecka bo sam płakał, po prostu za bardzo się angażuje emocjonalnie w życie pacjentów. Gdy przyjeżdża do mieszkań swoich pacjentów i wypytuje o jakiś wypadek, to tylko przywraca negatywne wspomnienia. Badanie pacjenta u niego w domu, bez żadnych przyrządów czy rękawiczek też pozbawia go profesjonalizmu. Na kilometr widać, że jego program jest wyreżyserowany od a do z.
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ewa

Ostatni program jest kiepski. Bardzo cenię wiedzę i umiejętności Dr Krzysztofa.Jest uśmiechnięty i empatyczny.... a show to podchwyciło! I teraz występuje w koszmarnym naciąganym programie. Psując sobie reputację... a z taką wiedzą i umiejętnościami można pomóc ludziom. Jest tyle schorzeń gdzie medycyna estetyczna pomaga pacjentom wrócić do normalności!!!. Nie mam na myśli zblazowanych ludzi .....plastikowych lal!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Yyyy a jaki program nie jest wyrezyserowany. Kolejne stolec TVN-u robiace ludziom papke z mozgu
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Doktor?

Jaki z niego fachowiec? Tytuł doktoratu:
Jakość życia oraz problem wypalenia zawodowego polskich lekarzy, 18/02/2013, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach; Wydział Nauk o Zdrowiu,

Z psychiatrii.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

To samo chciałem napisać ale mnie uprzedziłeś. Taki z niego lekarz medycyny estetycznej, że doktoryzował się z psychiatrii. Czyli psychiatrą jest cienkim. On w tym programie żadnych operacji nie wykonuje, tylko proste zabiegi, które wykonuje się w gabinetach kosmetycznych.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

No nie zawsze wykonuje, chociażby w przypadku o którym wyżej pisalam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

On NIE jest psychiatrą. W ogóle nie posiada specjalizacji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dr Szczyt jest specjalistą chirurgii plastycznej a lek. gojdź specjalizacji żadnej nie ma, opiera swoją pracę na kursach, doksztalca się w Ameryce na jakiś zjazdach. Może i jest dobry w tym co robi ale widać pęd na kasę
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

widziałem jego program w tvn, gościu tak ocieka zarąbistością, że aż telewizor się spocił...
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba botoksem
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajną ma kurtkę :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

Zęby

zęby fajnie zrobione
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widziałem tego gościa w czerwonym ferrari cabrio niedaleko Klifu w Orłowie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba nie chciał go zepchnąć do morza??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakby co,to czekam na części tam na dole

Klif pisane z wielkiej litery to nazwa własna centrum handlowego, w odróżnieniu od klifu orłowskiego - urwiska na brzegiem morza. Chciałes błysnąć, nie wyszło.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No widział

niektórzy widzieli UFO...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wygląd tego gościa jest żałosny

Można czasami coś poprawić jak ktoś ma problem, ale u niego widać że za przekombinował ze swoim "hobby".

Siebie oszuka innych nie - czasu na razie cofnąć jeszcze nie potrafimy...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pan dla Pań które lubią sztuczność i dmuchawce....

znowu on...litości....ile można
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Z mężczyznami często jest tak, że im są starsi, tym lepiej wyglądają. Wy niestety macie gorzej (śmiech)"

Ciekawe przekonanie, ze lepsze lata przypadają na starość, stąd lepiej dobrze wyglądać pod koniec życia. W trumnie też...?
Jednak proszę pana lepiej dobrze wyglądać gdy jest sie młodym, do 40 tki. Później to już nie ma takiego znaczenia i siły nie te.

Co do (śmiech) proponuję jeszcze dopisek: "pusty".
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

nie wiem, jak można nie skumać tak prostego przekazu - 40-, 50-letni facet ma szanse wyglądać lepiej, niż kiedy miał lat 20. nawet, kiedy nie bardzo się stara. w przypadku kobiet najczęściej jest niestety odwrotnie. nawet, kiedy nie robią nic innego poza dbaniem o siebie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

przysiega Hipokratesa była?

czy był Pan wtedy nieobecny. Chyba od kasy w głowie sie poprzestawiało... Może by tak wrócić na studia i przypomnieć o co chodziło w tej medycynie?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

przecież on nie studiował medycyny tylko zrobił płatne kursy w Stanach, których tam od groma i ma znajomych w TVN, czy trzeba czegoś więcej?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo ładny nowoczesny Pan.

Wcale nie tandetny.
Chyba namówił mnie na lifting i delikatną korektę zmarszczek na czole.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

Dr Krzysztof Gojdź: medycyna estetyczna uzależnia
Tak lekarza od pieniędzy
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tego pana

chyba uzależnia coś jeszcze.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co?

czy ten celebryta jest lekarzem?

z reguły kazdy lekarz chwali się gdzie skończył uczelnię medyczną...a tu głucha cisza. Nie istnieje też specjalizacja "lekarz medycyny estetycznej". Można ukończyć płatny kurs ale to nie to samo co staż specjalizacyjny i państwowy egzamin
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0

zrobił doktorat z psychiatrii w 2013 roku, także tego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem dlaczego krytykujecie czlowieka , który osiągnął coś swoją ciężka praca nie rozumiem ludzi , którzy zazdroszczą innym ze maja wiecej . Przykro czytać te opinie . Może sami zróbcie coś wiecej dla siebie ? Dla innych ? ....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 22

Ale my nie zazdroscimy, tylko wyrażamy swoje opinie o tym Panu
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

jedyny, certyfikowany lekarz ????

i do tego wykładowca, ho, ho, ho....żal
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ten co sobie sześciopak "narysował" ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Duzo kobiet by chciało wyglądać młodo, lekko cofnąć czas...

Jednak te wszystkie zabiegi są tak potwornie drogie, że przeciętnej Polki zwyczajnie na to nie stać. I tak w wieku 30 lat musi chodzić z kurzymi łapkami, zmarszczkami to tu to tam...Nie wspominając o zabiegach na ciało typu ładna pupa itd...komórki macierzyste.... świetna sprawa ale całkowicie poza zasięgiem naszej nędznej płacy:( Każda z nas by chciała lekko poprawić coś, by czuć sie ładnie i młodziej...czy to takie złe...?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

to nie lekarz dentysta

ani lekarz weterynarii
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

smutny jest wymiar społeczny

taki, że jednostki stać na super zabiegi odmładzające, a wielu ludzi nie stać na ratowania życia. Daleko mi od socjalistów, ale jak słyszę że nasza boska zmiana znów posadziła kuzyna kogoś tam na stołeczku, albo książulo znów dostał dotacji.. to mnie trafia...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

to fakt

pomyślałam kiedyś, by każdy pracujący dorosły dał co miesiąc 1 zł
na leczenie tych najbiedniejszych (pomijając kwestię organizacyjną, itp.)
to byłoby co miesiąc dobre kilkanaście milionów....

tylko zaraz urzędy się doczepią---podatek, itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żadnego zdjęcia z dzieciństwa nie ma?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

przeszczepił sobie tłuszcz z Du$*y do twarzy i twierdzi ze odzyskał radosc zycia :)

Normalnie rewelacja dodatkowo odzyskał siły 20 latka:) no niesamowite :)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faceci wolniej się starzeją od kobiet?

Niestety na moim zjeździe maturalnym fajnych kobiet było na pęczki, a zadbanych facetów można było policzyć na palcach jednej ręki
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zniszczeni... Walcz o byt itd.

a Kobiety....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

tacy ludzie w USA zarabiają Miliony... Stać ich na najlepsze sklepy w Forum Raduni...

ale uczą się za własne pieniądze...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

"medycyna estetyczna" - ja pier...! Swiat debili.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twarz ma jak kukiełka z filmu 'Piła'

Wstrzyknął komórki macierzyste

Chłopie opamiętaj się. Poczytaj książki, proponuje na początek podręcznik do biologii dla 3ciej klasy gimnazjum. Jakie komórki macierzyste, jak uzyskane, jaka jest ich żywotność po tych pseudoobrobkach. Jeżeli jakaś znajdziesz. Kupa śmiechu, za dużo telewizji
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dyzma ...

Ale on nie ma żadnej specjalizacji.W rejestrze naczelnej izby lekarskiej widnieje jako lekarz bez specjalizacji i tytułu doktora .. a szkoła,której dyplmem się chwali to taka amerykańska szkółka niedzielna która w USA nie ma większego prestiżu podobnie jak i nasze szkoły tego typu
Wszedł na salony jak Dyzma ...
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

A doktorat...

Wg bazy danych synaba.pl doktorat ma w dziedzinie psychiatrii.
Wniosek - ludzie strasznie głupi i naiwni są.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Doktorat nie jest z dziedziny psychiatrii, a psychologii i zrobiony na Wydziale Nauk o Zdrowiu pod kierunkiem ginekolożki. Dotyczył on wypalenia zawodowego, czyli szalenie dużo wniósł do medycyny;)
Pan faktycznie ma ważne prawo wykonywania zawodu, ale żadnej specjalizacji nie posiada.
Oto jak miernota bez kwalifikacji robi w Polsce karierę. Wstyd i hańba.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jednyny w Polsce certyfikowany lekarz

no nie ..... to inni lekarze nie mają certyfikatów?!?! łoooo matko

medycyna estetyczna

eee tam, tylko hormony. Hormonami utrzymuję wszystko- sylwetkę, urodę, witalność u dorosłych i stymuluję odpowiedni wzrost końcowy u dzieci. Wellnes w takim wydaniu 100x tańszy, a efekty po krótkim okresie dojścia długotrwałe, tyle w tym temacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ło matko co za typ

Co za typ, z kilometra śmierdzi sztucznością, tandetaą i młodością na siłę.jak ci co się poprawiają. Niestety efekt to po prostu śmieszność.

Fajny gosciu. Lubie ho oglądać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

garść refleksji

Nigdy o tym panu nie słyszałam, ale po przeczytaniu wywiadu zastanawiam się, czy on w ogóle jest lekarzem.
Z pewnością jest za to narcyzem o czym świadczy zdjęcie z dwoma Gojdziami. Jak rozumiem jedyną rzeczą lepszą od jednego Gojdzia są dwa.
Lekarzom nie wolno reklamować swoich usług, a to właśnie robi w tej chwili ten pan. To bardziej gwiazda medialna niż klinicysta. Jaki jest sens wydzwaniania do niego i zawracania nam głowy jego wypocinami. Nie przychodzi mi do głowy inny powód jak to, że ten pan sam o to poprosił, skoro ma klinikę w Gdyni.
A dodatkowo, jakiż to lekarz, w mediach, powie "wali mnie to"? Przecież to nie licuje z powagą tego zawodu zaufania publicznego. Wstyd i hańba. Do której izby lekarskiej ten pan należy?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie poznałam dzisiaj na FB tego chama.

W porządku człowiek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Woda z mózgu

Zawodnik powinien podjąć współpracę z marketami budowlanymi -mają tańsze silikony, gips, szpachle i inne cuda, które można sprzedać naiwniakom zaszczepiajac pod skórę...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

idiotayzm

ZERO oto ocena tego goscia!taki bilgun wyrezyserowany
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Doda polskiej medycyny.

Facet - wydmuszka. Nie jest dla mnie wiarygodny. Nie ufam mu. Zdaje się, że tylko kasa i lans się dla niego liczą.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lekarz bez specjalizacji ?'

W Polsce nie ma specjalizacji medycyna estetyczna! Każdy kto skończył byle jaki kurs czy to ginekolog czy psychiatra albo dentysta moze sie estetyka zajmować. Najlepsze kwalifikacje maja do tego jednak specjaliści dermatologii. A jak sie okazuje dr Gojdz nie jest ani dermatologiem ani chirurgiem , nie wiadomo nawet czy ma jakakolwiek specjalizacje.

Czy ten pan to Joker vel Jack Napier

bo mam wrazenie nie moze sie przestac smiach i to nie z powodu dobrego humoru i nastawienia

Zgadzam się, że uzależnia. Łatwe efekty, jakie osiągasz w ten sposób, na pewno działają jak gra w kasynie. Ale czasem to jest konieczność, taki zabieg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masakra

Ludzie jaki ten dr jest bardzo nie miły nie radzę do niego chodzić masakra nie polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla kogo zabiegi?

Jest wiele osób które odwiedziły klinikę,by coś poprawić,z czego nie jesteśmy zadowoleni.Sprawa wygląda tak...otóż zabiegi w klinikach są tak drogie,że przeciętnego szaraka nie stać na ich wykonanie.Konkluzja jest taka...biedak niech wygląda jak wygląda i cieszy się,że wogóle żyje.. a marzenia pozwalają lepiej żyć......może tym razem wygram w lotka?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super że ktoś to robi i dokładnie ja mam50 lat i się boję ale taki lekarz super ze pomaga

Nie trzeba znać tematu tak dobrze by wiedzieć, że to prawda.

Nie ewiem dlaczego ludzie wylewają tyle złośliwości.Kosmetyczka nie robi studiów ,kosmetykologi, tylko kursy i otwiera gabinet i nikt się temunie dziwi i placą.To świetnie ,ze lekarze robią rózne kursy i zdobywają wiedzę na bieźąco.A ze kosztuje wizyta,czas na uczyć się, źe za darmo - umarło!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Clean Forte

Czego Pan wciska kit z tym niby lekiem,przecież to jest -Dodatek Spożywczy ze Słodzikiem-ten niby lek clean forte za 318,00 zł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Medycyna

Matko! Jaki dziwny facet. Straszny samochwała z parciem na szkło chociaż twierdzi coś innego. Zupełnie bezrefleksyjny