Droga rowerowa wyspa

Czy wiadomo coś o pełnym szlaku rowerowym po całej wyspie Sobieszewskiej? Długo mówiono o tym, a droga rowerowa po wyspie była w "kawałkach".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam
Z tego co mi wiadomo w tym roku ma być realizowany odcinek od tunelu pod Trasą Sucharskiego do Przejazdowa. Trasa ma się rozpocząć u wylotu tunelu i pobiec na Południe ul. Sitowie a potem , a potem skręci ona w lewo przecinając ul. Michałki a następnie wbiegnie na dawny nasyp kolei wąskotorowej i po przecięciu ul. Tam Pędzichowska razem z Pomorską Drogą Św. Jakuba pobiegnie do Przejazdowa.
Gmina Pruszcz także zapowiedziała realizację swojego odcinka od granicy Gdańska do Mostu w Sobieszewie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W jaki sposób pojedzie się przez most wantowy? Tam nie ma jak chodnika położyć a co dopiero droga rowerowa. Żeby trasa mogła przeciąć Michałki, musi być prowadzona nad torami lub pod nimi - w miejscu gdzie obecnie jest przejazd (tam czasem można stać i stać...) - manewry się odbywają.
Jeżeli chodzi o przejazd mostem wantowym, to będą zmuszeni dobudować pomost z boku. Podobny problem był na moście Siennickim, i nadal pozostał bo szerokość zwiększono nieznacznie. Na moście Siennickim wystarczy, że idzie przykładowo kobieta z dzieckiem czy pan prowadzi wózek z "surowcami" i trzeba zwolnić nawet do 8km/h.
Droga rowerowa do Sobieszewa z centrum aż się prosi, bo sezon za sezonem biegnie a ludzie (turyści, rodziny, dzieci) narażają zdrowie i życie jadąc Elbląską i "7-ką". Odcinek szlaku rowerowego od Makro do skrzyżowania z Biedronką nadaje się do remontu - nie każdy rower ma amortyzator...

1. Zwolnić nawet do 8km/h? Tragedia. Szybko jeździć każdy umie. Ale wolno? Z tym gorzej. Ćwicz stójkę.
2. W życiu nie miałem żadnego amortyzatora a jeżdżę prawie wyłącznie po wertepach.

Planowana trasa rowerowa R10 będzie prowadziła właśnie z Centrum. Ze Stogów do niej dojedziesz mostem siennickim

Inne tematy z forum

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...