Droga wymiana w kantorze na lotnisku. Standard czy przesada?

Opinie do artykułu: Droga wymiana w kantorze na lotnisku. Standard czy przesada?.

Ceny w lotniskowych sklepach i punktach usługowych zawsze były i będą wysokie - podobnie jak czynsz, który płacą ich właściciele. Zasada ta dotyczy również lotniskowych kantorów, o czym boleśnie przekonał się turysta z Niemiec.Zwykła kanapka za 20 zł, kawa za 15 zł, piwo za 12 zł - tak jest nie tylko w Gdańsku, ale i na innych, nie tylko polskich lotniskach. Właścicielem punktów handlowych i usługowych działających w portach lotniczych w prosty sposób tłumaczą horrendalnie wysokie ceny, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I właśnie dlatego w Polsce nigdy nie będzie dobrze,

bo odpowiedzialność za wszystko zwala się na ofiary.

Dodajmy do tego typową w Polsce chęć szybkiego dorobienia się i mamy rezultaty... lotnisko zdziera z właściciela kantoru, a właściciel kantoru zdziera z "głupich frajerów". Cudownie, aż chce się wracać z emigracji ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Korzystajcie z porównywarki kantorów

Nie ma co kupować na lotnisku, ja zawsze porównuje kursy na: Quantor.pl

Kawa w Polsce to luksus. We Włoszech dobrej jakości kawa kosztuje nie więcej niż 1 EUR

Z kolei na niemieckich lotniskach byle lura z automatu kosztuje co najmniej 3EUR.. A Polska to kraj absurdów, za wiele towarów płaci się więcej nie tylko w odniesieniu do zarobków, ale również w wymiarze absolutnym i nie zanosi się na to, żeby miało ulec to zmianie...

ekonomia

A co mnie interesuje, że właściciel miałby zamknąć kantor. Skoro jest wolny rynek to może niech zrobią paliwo po 15 zł litr, ciekawe czy wtedy też bys odsyłał ludzi do ksiązki o ekonomii...

prawa, lewa co za różnica?

we wszystkich kantorach na swiecie jest ta sama zasada: wyższy kurs kiedy kupujewalute, nizszy gdy sprzedaje. tyle wystarczy zeby nie dać się oszukać

Nie tylko ten jeden kantor robi z ludzi debili

W Gdyni na dworcu także jest kantor, który ceny ma identyczne. Raz się nawet na tym złapałam. Co potem po przeliczeniu bardzo bolało.

Jestem za a nawet przeciw

Jestem za a nawet przeciw

Jedna wielka ściema pisatiela

cyt. - Pod koniec listopada wymienił na lotnisku euro po kursie 3,19 - mówi nasz czytelnik, pan Maciej. - Potem obległ go tłum taksówkarzy, zapraszających do taksówki. Ot, taki wschodni zwyczaj, więc znajomy się nim nie przejął. Zmartwił się za to, gdy okazało się, że kurs na lotnisku jest o ponad 30 proc. niższy, niż w normalnych kantorach. Wymieniał gotówkę w wielu krajach i zdawał sobie sprawę, że na lotnisku zawsze jest trochę drożej, ale nie zdawał sobie sprawy, że aż tak.
Jeden wielki miszmasz poplątanie z pomieszaniem droga redakcjo. Kto to pisał, chyba nie pani Marzena, gdyż ona dzisiaj czytając to dostaje zawrotu głowy.
I czytaj tu człowieku ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I po drodze do Rozii wstąpić wypada, tam skroją każdego obcokrajowca na cacy.

Straty państwa mówią za siebie!

i milionowe majątki cud które powstały wśród członków peło tez mówią same za siebie

Nie zgadzam sie , że ceny zawsze sa wysokie na lotniskach.Przyklad-luton.

Na lotnisku w luton ceny masz takie jak w kazdym innym sklepie.Za piwo zaplacisz tyle , ile w kazdym innym barze.Musi byc wiec drogo? Nie nie musi.Chyba , ze ktos cos robi dla kasy a nie dla podroznych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale szpan .... piwko i kanapka na lotnisku, normalnie musieli ci zazdroscic, to nie sa przybytki aby podbudoweac czyjes ego ale punkty w ktorych mozna zaspokoic potrzeby. Czasami tak jest ze nie mozna pojsc na miasto cos zjesc czekajac na samolot na wiekszych lotniskach, pewnie ze ceny w takich miejscach sa wyzsze ale czemu o 100% i wiecej? drozdzowka na okeciu 7pln? Za kawe i ciastko w Lizbonie placilem 4 euro

Ja nie moglem wyciagnac kasy z bankomatu w Gdansku ( konto w UK)- moja karta dzialala w terminalach ale z bankomatu juz wyplacac nie moglem. Pewnie nalezalo cos ustawic w banku - ale czy czlowiek zawsze musi o wszystkim pamietac?

układ zamknięty ale spoko, nadchodzi koniec, pomału ludzie mają dość !

moja żona jako przedstawiciel handlowy pracuje

i przynosi do domku 6 tysi a ja na bezrobotnym siedzę ale nie pójdę przecież za 2 tysie pracować jak ona 6 przynosi. Zresztą jej to pasuje, dobre obiady robię :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

można było po prostu spojrzeć na różnicę pomiędzu kursem sprzedaży a kupna

i odrazu wiadomo jaki spread ma kantor i czy się opłaca wymieniać.

tak-

taaaaaaaaaaaaak! tak robie w hotelach - co tam szampon czy mydelko - dodatkowo zabieram piloty,dlugopisy i spisy telefonow wewnętrznych przy posiłkach zabieram lyzeczki,widelce i talezyki prawie nic nie jem tylko kombinuje co jeszcze.Ze strachu aby w nocy nie gwizdneli mi samochodu,zabieram prawe przednie kolo na noc do pokoju...

Picie kawy - wiejski zwyczaj

A pływasz pewnie u cypryjskiego armatora lub na innej taniej banderze, burza na morzu szalała, piorun pierdyknął w szalupę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2