:-((( Duke Race

Witam,

od roku jestem (nie)szczesliwym posiadaczem amorka Duke Race i mam z nim obecnie, nastepujacy problem: NIE DZIALA jak nalezy....
ale moze od poczatku: po zakupie i zrobieniu na nim okolo 200km (po asfalcie czyli sie specjalnie nie napracowal...) amor przestal reagowac na zalaczenie blokady skoku (ktorej zbyt czesto i tak nie uzywalem, ale...), a podczas pracy, z wnetrza wydobywal sie charakterystyczny metalowy stukot, co wg instrukcji oznacza ubytek oleju...no dobra oddalem go do sklepu, gdzie przy okazji jest autoryzowany service Rock Shox. Powiedzieli mi, ze problem polega na ubytku oleju (aha...), ktory to byl spowodowany zle zamontowana manetka blokady...no dobra, odebralem go i przez caly sezon wszytko bylo ok....amor pojezdzil sobie w roznych miejscach i w roznych warunkach pogodowych...po zakonczonym pracowitym sezonie oddalem go do servisu celem przegladu (tak jak napisane jest w instrukcji)....do czasu przegladu nie mialem z nim ZADNYCH problemow, poza tym jednym opisanym na poczatku....natomiast po przegladzie zaczely sie nastepujace klopoty: na poczatku spore wycieki oleju po goleniach, ktore po pewnym czasie ustaly (podobno jest to normalne - tak powiedzieli mi servisanci, jak zadzwonilem...) no ale zaczely sie regularne wycieki oleju z pokretla regulacji tłumienia...trwalo to mniej wiecej przez 500km i blokada skoku znow przestala dzialac, pozatym amor dziala dziwnie, anemicznie, jakby pojawily sie luzy, stal sie miekki jak qpa mimo ze wpompowyje mu 150psi, a gdy ustawie do na max tlumienie powrotu z wnetrza wydobywa sie klekotanie jak na koncercie metalowym.....no i amor znow musi wrocic do servisu i niewykluczone, ze bede musial doplacic za jakies czesci (tam mi powiedziano....), ale troche to dziwne, bo amor ma jeszcze rok gwarancji...jak to jest ? ktos mial podobne problemy ?prosze o info....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: :-((( Duke Race

a gdzie serwisowales?

MK BIke w Sopocie, tam tez amora zaqpilem....

pytanie ile skoku masz w tym amortyzatorze?? i ktory to dokladnie rocznik ?? i kiedy byles w mkbiku??

na przegladzie w mk biku bylem jakies 1.5 miesiaca temu, rocznik amora to 2003, kupiony jakies rok temu, skok jakies 80 mm

mam duke race czasami faktycznie problem polega na manecce blokady trzpien ktory wcho dzi od gory po odpuszczeniu blokady pozostawia za duzy "luz" olej ucieka no i amor faktycznie nie dzial tak jak powinien bo miedzy tumkiem kompresji a olejem jest powietrze a stukanie czasami bywa tez spowodowane peknieciem z tego co pamietam oringu na dole ale to juz bysmy musieli zobaczyc bo glowy nie dam wiec masz opcje 2 albo daj go tam gdzie kupiles i dokladnie powiedz co sie z nim dzieje albo oddaj go do innego serwisu w trzymiescie masz 3 wiec masz w czym wybierac

no i jak sie sprawa z tym dukiem skonczyla???

czesc,

na dole (przy regulacji...) jest ok, manetka dziala bardzo dobrze...ale, by nie bylo kolorowo, to z goleni, przy uszczelkach odrobine cos wycieka - zbiera sie na uszczelce...., tak jak to bylo poprzednio....nie wiem czy jest to olej czy ten srodek czyszczacy (wydaje mi sie ze to drugie)...na razie przejechalem z 30km, wiec ciezko powiedziec....

chiiba bedzie oki :-)))

...trzeba był Marcoka zapodac tak jak Ci mówiłem... ;) Pozdro!

ooo Bary :-) to kiedy pijemy ?

..hmm... to może w tą sobotę jakieś kulturalne bro?...

ciemu nie :-) to zdzwonimy sie jakos po poludniu, ok ?

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...