Dwie korony

Temat dostępny też na forum: Filmy
Opinie do filmu: Dwie korony.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a w trzech słowach ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taaaaa powiedzą, że grali, ale godziny to są takie, że za skarby się iść nie da!
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lewactwo

Lewackie sieci dystrybucji dyktują godziny w południe. Aby uwalić.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Warto zobaczyć

Człowiek zbombardowany gradem przekleństw i językiem rynsztokowym płynącym z zajawek współczesnego polskiego kina - pożalcie się bogowie - nagle ma słuchać o Niepokalanej i czcigodnym świętym, ciężko bo już zadbali o twój nastrój, ale ok, na tamto jest kasa, ale na film fabularny o czymś już nie - skandal! Zostaje więc zlepek dokumentalno-fabularny - dobre i to, zawsze to jakaś perła wyłowiona w bagnie. Ciekawa byłam czy twórcy poruszą ostatnią cudowność , czyli to że nie mogli skremować ciała świętego i musieli je zakopać w miejscu nieznanym, ale nie było nic o tym. Mimo niedosytu polecam, warto zobaczyć, bardzo ciekawa historia.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 13

Przesłanie filmu

jest inne od oczekiwanego przez niektórych widzów. To w rzeczy samej jest film dokumentalny, częściowo fabularyzowany z konieczności, gdy twórcy filmu nie mieli materiałów dokumentalnych. Ale i tak wykonali kawał dobrej pracy, chociaż nie obyło się od drobnych wpadek {więźniowie zbyt dobrze wyglądali jak na zagłodzonych}.
A godziny projekcji faktycznie iście z kosmosu jakby się te kina zmówiły.... W kinematografii też by się przydała "dobra zmiana" !!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mogli spalic?

Pierwsze słysze. Skąd takie "fejkowe" wieści?

Lewackie sieci kin obawiają się patriotyzmu i dumy narodowej
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

To się nazywa miasto solidarności, równości i tolerancji.

Zero porządnego kina, księgarni, masz nie myśleć, tylko jeść i chlać w centrum... A na film hit ostatnich targów w Cannes, to do Rumii i Gdyni, w weekend cena biletu plus SKM. Tylko Krewetka, ostatnio daje obejrzeć coś lepszego, ale też w godzinach dość trudnych dla pracujących. Zostaje kablówka na żądanie albo wyjazd do Krakowa, kino studyjne prawie w każdej dzielnicy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

kino religijne

Zawsze mnie zastanawiają wysokie "oceny" kina religijnie zaangażowanego na trojmiasto.pl., choćby to była szmira..
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 36

Mam to samo.

Jakies kolko rozancowe najwyrazniej dziala.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

:)

Też mnie to zastanawia. Recenzje nie pozostawiają na tej szmirze suchej nitki. Taka słabiutka agitka religijna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do ,,kino religijne''.ale film ,,Dwie korony''jest bardzo dobrym i udanym filmem,tak więc oceny jak najbardziej zasłużone
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jako że przewielebny kolbe wywalił z radia wileńskiego Czesława Miłosza

i znając jego nacjonalistyczne poglądy - nie mam szacunku dla tego pana.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 22

Plus dla Kolbego

Co prawda nie wiem jak by to mógł zrobić, ale gdyby rzeczywiście wywalił, to tylko plus dla Kolbego. Miłosz to wyjatkowo nieciekawa figura.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ojciec Kolbe nie pracował w tamtym radiu

nie kłam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

oj tam oj tam, z tego co wiem to Kolbe wyprzedzał swoje czasy - ponoć z filmu można się dowiedzieć, że wynalazł statek kosmiczny :)

Warto zobaczyć.

Masoneria się gotuje bo Kolbe uważał ich za największe zagrożenie dla prawdy i miłości. Dzisiaj masoneria kontroluje prawie każdy aspekt naszego życia.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 10

pewnie, że warto

film dla ludzi ukształtowanych. Kocham zakon franciszkanów. Miłość w życiu ponad wszystko:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

oglądałem i film fajnie zrobiony, niesamowite świadectwo o Kolbe, wielu rzeczy o nim nie wiedziałem

to był gigant, wyprzedził swoją epokę, niesamowicie inteligentny, pokorny, a przy tym wiadomo, że wcale nie był "przyjemniaczkiem", był ostry, wymagał wiele od swoich współbraci, bo był świadomy o co idzie ta "gra". i to że w największym piekle zachował godność i pomógł zachować godność innym- jego przykład mnie zarówno pociąga i jak i bardzo zawstydza- tyle wymówek by nie podjąć wysiłku i się nie zmieniać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam

Film i miejsce
Idealne kino bez reklam, popcornu z rewelacyjnymi cenami biletów i idealnym nachyleniem sali kinowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film tragicznie zrobiony

Tragedia i amatorszczyzna. Nawiedzeni wypisują peany, bo temat religijny, a że zrobiony jak filmik szkolny to nie szkodzi. Trochę to zabawne.