Dynamiczna jazda

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Wiem ze bylo juz duzo podobnych wątkow, ale muszę sobie ulżyc. Codziennie jezdze do pracy z gdanska do gdyni glowna arteria grunwaldzka itd. Nie mam super auta, ale jezdze DYNAMICZNIE. Niestety wiekszosc kierowcow chyba nie zna takiego slowa, bo jezdza flegmatycznie z opozniona reakcja. Aby sprawnie dostac sie do celu musze wykonywac jakies slalomy, wymijanie prawym pasem itd. Masakra. Postuluje karac rowniez tych co jezdza za wolno i to lewym pasem!!! Reakcja na swiatlach kolejny dramat! Ludzie Flegmy naprawde nie szkoda wam zycia spedzanego w aucie? I kolejny apel do kobiet: jak nie umiecie to nie jezdzijcie bo przynosicie hanbe i wstyd naszej płci! Aaaa nie znosze was wszystkich łajzy drogowe;-) ufff... dobrego wieczoru wszystkim dynamicznie jezdzacym kierowcom
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: dynamiczna jazda

sprecyzuj jazdę dynamiczną.

czy jest to ruszanie spod świateł w tej samej sekundzie co osoba przed Tobą
czy jest to ruszanie sprzed świateł niemalże z piskiem opon - znaczy upośledzenie umysłowe w stopniu umiarkowanym ;)

"Aby sprawnie dostac sie do celu musze wykonywac jakies slalomy, wymijanie prawym pasem itd." - to problem? powinnaś się cieszyć, że zostawiają Ci ludzie miejsce... X lat temu to była dla mnie NAJLEPSZA MOŻLIWA pobudka, jak kolega nas woził - wówczas na WF, lub PG- rano grunwaldzką... pierwsze 2-3 miesiące trzymałem się kurczowo tapicerki bo myślałem że ziom nas rozsmaruje na jakimś drzewie...

"I kolejny apel do kobiet" - z żalem i przykrością stwierdzam - z własnego dośw. - że nie tylko kobiety.... powaga... są też 'panowie' co mają kije w d*pskach ;) ze tak powiem

anyway.... paru moich znajomych jak zdawało prawko, oblało, za "ZBYT MAŁO dynamiczną jazdę" ;)

ja z kolei zdałem prawie zabijając idiotkę która wysiadała od strony kierowcy tuż na rogu skrzyżowania... no ale cóż... pan majster nie zauważył, tylko mnie opieprzył, że bez powodu odbiłem w lewo i że lusterka 1m odległości czy coś, że 2 raz nie upomni :P albo zauważył... ale widział, że to wina tej biatchy.....

miłego wieczora :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

"sprecyzuj jazdę dynamiczną."

1. Ruszać w chwili zapalenia się zielonego światła.
2. Ruszać równocześnie z poprzednikiem zamiast przez dziesięć sekund patrzeć na jego oddalający się bagażnik.
3. Po ruszeniu intensywnie zwiększać prędkość samochodu a nie pierwsze 200 metrów jechać z zawrotną prędkością 10 km/h.

Tylko tyle i aż tyle.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

cross, ja wiem, że Ty wiesz... takoż i ja - wiem
dlatego to właśnie ONA miała odpisać, nie Ty :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dajcie k...a spokój kobiecie,ona wie co mówi,też jeżdżę po mieście i szlag mnie trafia! A nie daj boże jak takie sieroty wyjadą na obwodnicę,lewy pas,90-100 i nie ma litości!!to są koniobijce co to ich auta maja palic nie więcej jak to co podaje fabryka, a przyjemność z jazdy jest dla nich obcym pojęciem
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdynia, 7:30 z kawałkiem, czarny merc of course taxi, 35 km / h. Pewnie jeszcze na 5 biegu. Normalnie bym takiego...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

"...dlatego to właśnie ONA miała odpisać, nie Ty :)"

Fakt. Wyszedłem przed szereg. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam Pani douczyć się trochę - czym jest wymijanie... Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dynamiczna jazda

@wściekła babo
To nie jest dynamiczna jazda, to jest jazda na wariata.

Poluzuj gumę w gaciach a ciśnienie samoistnie wróci do normalnego poziomu.

P.S. Jak się człowiek spieszy to się blacharz cieszy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

"Co pani taka d z i k a, ze wsi pani przyjechała?" ;)

Ps
Nigdy nie polegam tylko na zmianie świateł ponieważ zawsze znajdzie się jakiś "dynamiczny" młot, któremu może jeszcze raz się uda ;)
Również lubię pojechać... Gdy jest ochota, fantazja i warunki...
Czasami warto podelektować się jazdą... Polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

no cóż jak widać nie czytacie ze zrozumieniem (co niektórzy)... "dynamiczna"jazda nie oznacza przecież szybkiej, wariackiej czy co tam jeszcze napisaliście...więc po co to ta krytyka i jad? Dynamiczna jazda to bezpieczna jazda, zresztą @Cross świetnie to ujął, dziękuję tym co mnie zrozumieli.
A jak widać najmniej rozumieją kobiety właśnie...czy ja napisałam, że lubię 'pojechać" i co to w ogóle za tekst?? "delektować się jazdą" hmm o 7 rano na grunwaldzkiej? i właśnie takie delektujące się panie opóźniają ruch. I jak nie znacie mnie to nie wysnuwajcie wniosków - daleko mi do niebezpiecznej jazdy...ale fakt w Polsce są głównie dwa typy kierowców: flegmatycy albo wariaci zajeżdżający drogę i ruszający z piskiem opon. Dlatego rozumiem, że mogliście mnie pomylić z taką właśnie wariatką. Ah, ale wybaczam Wam ;-) bo i po co psuć sobie miły wieczór bzdurnymi komentarzami na forum ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wyżyj się, wyżyj...💋
Przytulam... Bonsai, hakuna matata, high one...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z tego co zauważyłam to największe łajzy drogowe to jednak faceci.
Działa tu siła statystyki bo większość kierowców to mężczyźni.
Według ubezpieczycieli większość sprawców wypadków to faceci.
Z liczbami ciężko jest dyskutować.

Może autorka wątku sądzi według siebie, stąd takie bezzasadne pomówienia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

statystyka zależy od tego jak na nią patrzeć ;)

ogólnie większość WSZYSTKICH wypadków powodują faceci, bo większość kierowców to faceci - tak, pełna zgoda

a teraz weź 100 chłopa, i 100 babeczek i porównaj jeszcze raz jaki % z każdej grupy jeździ jak pi**a :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obstawiam że w tej konkurencji królowali by faceci.
Okazało by się że najlepszy jak i najgorszy kierowca to facet.
Kobiety pewnie wypadły by przeciętnie.
Kto jeździł po ludziach na monciaku? Kto z Lębokra parkował pod katedrą jak dłupa?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

to idź na dowolny SOR w dowolnym dużym mieście ;)

i zapytaj, z jakich wypadków najczęściej trafiają do nich ranni, kto je spowodował :) (i dla pewności zapytaj o % :D bo zakładam że jak Ci wkleje, kilka artykułów to będzie, że manipulacja i ściema :D)

hau miał

btw: fakt, kobiety jeżdżą bezpieczniej... bo wolniej, bo mniej agresywnie, bo się boją np. wyprzedzać... co nie zmienia faktu, że powodują ZNACZNIE więcej wypadków niż faceci.... (wypadków, nie stłuczek)

a z pewnością 100x więcej niż motocykliści ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A weź zrób sobie symulację dowolnego oc.
Wpisz identyczne dane i raz zaznacz że facet a raz że babka.
Zdziwisz się.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahaha Kocio co Ty za głupoty opowiadasz :D

masz w ogóle samochód? prawko?

:D:D to się uśmiałem....

gdyby było jak mówisz, to kazdy rejestrował by samochód na żonę/matkę/babcię :D:D:D
no chyba że teraz jakieś nowe przepisy dla 'młodych kierowców' znów weszły niedawno :D:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

I co wyszło?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a skąd mam wiedzieć, w większości stron z ubezpieczeniami nie ma nawet pola 'płeć' w formularzu, więc nie wypełniałem ;)

jak masz ubezpieczenie firmy krzak to pozdrawiam :D

Pewnie dlatego:http://autokult.pl/7418,oc-podrozeje-ale-tylko-dla-kobiet

chyba nawet nie czytałaś artykułu ;)

potwierdziłaś tylko to co pisałem ja: "Duży kontrast jest widoczny szczególnie w przypadku młodych kobiet i mężczyzn" ;)
idź na SOR na zaspe, powiedz, ze potrzebujesz do statystyk informacji, albo ze robisz ankiete ;) Tam Ci udziela jednoznacznej momentalnie odpowiedzi, kto powoduje najwiecej wypadkow na drogach :D

tak jak mówiłem: młodzi / nowi kierowcy to zupelnie inna liga inne zasady... oczywiscie, ze 18 letni 'mezczyzna' bedzie jezdzil znacznie gorzej (a raczej powodowal wieksze zagrozenie) niż 18 letnia panna... ;D

idź na SOR ;) powaga... ja nie mam sily sie klocic, bo na tym forum z niektórymi jak do ściany ;) a tam uzyskasz instantowa odpowiedz w stylu: "kobieta 30-50 lat" (z piórkiem w d*pie - powinni dodac) :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cytat z linku powyżej:
"Panie w tej grupie wiekowej powodują nawet o 40 proc. mniej zdarzeń drogowych. Dzięki temu do tej pory kobiety otrzymywały od ubezpieczycieli dodatkowe zniżki."

P.S. Może myli Ci się pojęcie wypadek z kolizją?

nie, to Tobie się myli... dlatego po raz TRZECI odsyłam na szpitalny oddział ratunkowy :D gdzie to 3/4 pacjentów (wg. statystyk jak ostatnio ze ~2 lata temu sprawdzałem) ląduje, bo zadbana 30-50 letnia pani w nowym fajnym aucie się zagapiła, i wysłała pieszego do szpitala ;) albo przydzwoniła komuś w bok wyjeżdżając z podporządkowanej

po drugie, po raz kolejny zwracam uwage, że w artykuje jest wyraźnie napisane: W TEJ GRUPIE WIEKOWEJ... z tym się w pełni zgadzam, małolaty jeżdą bezpieczniej faktycznie kobitki, bo się niepewnie czują - a faceci chcą się popisywać... tylko - jak pokazują statystyki szpitali - faceci uczą się jeździć, a kobietom się wydaje, że się nauczyły... i gadają potem jaśnie kwoki przez telefon, albo się malują na światłach...

ale Ty dalej nie rozumiesz, prawda? i będziesz wklejała artykuły z 'gazetki szkolnej' z 2012 roku... gdzie pewnie i tak tylko niewielki odsetek ubezpieczycieli miał takie 'promocje' - ja pierwsze słyszę... i tak powiesz swoje, więc ja skończyłem temat ;)

Jak nie chce ci się sprawdzić rzetelnie informacji,nie umiesz bądź nie chcesz czytać ze zrozumieniem, nie pofatygowałeś się o fachową literaturę skoro moja ci nie odpowiada to...zupełnie nie jest mój problem :D

Kocio, mądrze prawisz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jazda dynamiczna, to nie jazda slalomem z pasa na pas - tak jeżdżą tylko wieśniaki i buraki. Takich slalomistów doganiam na światłach i zwykle wyprzedzam prawym pasem, bo na lewym ustawia się 10 dynamicznych, a na prawym jeden samochód. Następnie do następnych świateł ponowny wyścig i ta sama sytuacja.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...